TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taş atan çocukların ailelerine ceza kapıda

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, molotofkokteyli, havai fişek ve bomba atan çocuklar ile mendil satan çocukların ailelerinin aynı tutulamayacağını belirterek, "Bu konuda arkadaşlarımız çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Taş atan çocukların ailelerine ceza kapıda
 @font-face { font-family: "Times New Roman"; }@font-face { font-family: "MS 明朝"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }p.MsoPlainText, li.MsoPlainText, div.MsoPlainText { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Courier; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Taş atan çocukların ailelerine ceza kapıda

 

   ADANA (İHA) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, molotofkokteyli, havai fişek ve bomba atan çocuklar ile mendil satan çocukların ailelerinin aynı tutulamayacağını belirterek, "Bu konuda arkadaşlarımız çalışıyor. Yürürlükteki yasadan yararlanılarak taş atan çocukların ailelerine bir ceza uygulanabileceği kanaatindeyiz" dedi. 

  Vali Coş, bir cenaze namazına katıldıktan sonra İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Mendil satan çocukların ailelerine ceza verildiği ancak polise taş, Molotof, hatta bomba atan çocukların ailelerine bir yaptırım uygulanmadığının hatırlatılması üzerine Vali Coş, "O konuda biz ceza uygulanabileceği kanaatindeyiz. Bu konuda arkadaşlarımız çalışmalar yürütüyor. Arkadaşlarımız mevcut yasadan yararlanarak, çok sık kullanılmayan ama yürürlükte olan yasa maddelerini işleme koyarak ceza verilebilir" dedi.

  Velileri de uyaran Vali Coş, şöyle devam etti:

  "Veliler çocuklarına sahip çıkması lazım. Söylediğiniz husus gerçekten önemli. Çünkü mendil satmak, çocuk istismarı, çocuğun geleceği yönünden bir tehlike teşkil etmekle beraber hiçbir zaman molotof atmak, bomba atmakla büyük bir risk içine girmekle kıyaslanamaz. Hem çocuğun kendisi için zarar. Çünkü sizinde bildiğiniz gibi molotof kokteyli atarken hem kendine, hem arkadaşlarına hem de polise zarar verebiliyor. İşte bu çocuklarımızı kurtarmak için başta anne ve babalarımız olmak üzere insanım diyen herkesin gayret sarfetmesi gerekiyor. Bu konu çok önemli bir konu."

  Vali Coş, insan hakları savunucularına da seslenerek, "Özellikle insan hakları söz konusu olduğunda öncülüğü kimseye bırakmayan kurum ve kuruluşlar var. Bu konuda objektif iseler, gerçekten bütün insan hakları ihlallerinde duyarlıysalar, bu konuda çifte standart uygulamıyorlarsa, terör örgütünün çocukları istismar etmesi, geleceklerini karartması, onları tehlikeli insan haline getirmesi, ölüm makinesi haline getirmesine hep birlikte engel olmalıyız" dedi.

 

  "AİLELERE TEDBİR ALMAK MÜMKÜN"

  Ailelere çeşitli açılardan tedbirler uygulamanın mümkün olduğunu vurgulayan Coş, "Şimdi bunu dillendirmeyelim, uygulamaya geçtiğinde paylaşırız inşallah. Çünkü şöyle böyle dediğimiz zaman bazı kesimler farklı değerlendirebiliyor. Biz bu konudaki yasaları bütüncül bir anlayışla çocuğun korunması için, geleceğin, gençliğin korunması noktasından hareketle bir yere varmak istiyoruz. Aynı zamanda bu hususlar anayasamızda devlete görev olarak verilmiştir. Bizde devletin buradaki temsilcileri olarak görevimizi vatandaşlarımızın sayesinde en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

  Adana'da önceki yıllarda mendil satan ve 10 tane çocukları olan Yasemin Y. (30) ile Salih Y. (39) çifti, çocuklarına mendil sattırarak istismar ettikleri gerekçesiyle 2 ay hapis cezasına çarptırılarak cezaevine gönderilmişti. Yine 10 çocuklu Mehmet B. ve Seniha B. çiftine de 1.5 yıl hapis cezası verilmişti. Mendil satan çocukların anne ve babalarına ceza verilirken, polise taş, molotof kokteyli, havai fişek, hatta bomba atan çocukların anne ve babalarına çocuk istismarından herhangi bir ceza bugüne kadar verilmedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.