TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adaletin sağlanabilmesi, polisin titizliğine bağlı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Hepimizin suç ve suçlularla mücadeleyi aynı zamanda akıl savaşı, teknolojik mücadele ve bir bilim savaşı düşüncesiyle gerçekleştirmemiz gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adaletin sağlanabilmesi,  polisin titizliğine bağlı
  ADANA (İHA) -  Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Olay Yerinde Uzman Ekipler Arası İşbirliği ve Koordinasyon" seminerinde, olay yerinde yapılan çalışmaların, o olayın aydınlatılmasında hayati önem taşıdığını vurgulayarak, "Çalışmaların elimizden geldiğince bütün şüpheli hususları aydınlatacak şekilde ve incelemeye alacak şekilde etraflıca yürütülmesi gerekiyor. Herkesin işini en iyi şekilde yapması esas. Bunun yanında diğer görevlilerin de çalışmalarına engel olmamak, delillerin ortadan kaybolmamasına sağlamak da yine orada olay yerinde çalışan tüm görevliler için ayrı bir sorumluluk olarak ortaya çıkıyor" diye konuştu.

  Gelişen teknolojiye bağlı olarak suç işleyenlerin de teknolojiden yararlandığını belirten Coş, şöyle devam etti:

  "İşlenen suçların faillerinin yakalanabilmesi, onların adalete teslim edilebilmesi ve bağımsız yargı tarafından hak ettiği cezaya çarptırılabilmesi bazen önemsiz gibi görülen detayların kıymetlendirilmesiyle mümkündür. Bunun için hepimizin suç ve suçlularla mücadeleyi aynı zamanda akıl savaşı, teknolojik mücadele ve bir bilim savaşı düşüncesiyle gerçekleştirmemiz gerekiyor. Normal bir insan için önem taşımayan parçalar bir araya getirildiğinde faillere ulaşılabildiğini görüyoruz. O nedenle olay yerinde görev alan tüm kamu kuruluşları mensuplarının dikkatli çalışmaları, oradaki izleri, delileri, kaybetmemek için özen göstermeleri gerekiyor."

  Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ise olayın aydınlatılmasında olay yeri inceleme personelinin titiz çalışmalarının son derece önem arz ettiğini söyledi.

  Elde edilen delillerin, olayın çözüme kavuşmasında en önemli unsurlardan birisi olduğuna işaret eden Gürkan, "Olayların aydınlatılması, masumiyet veya suçluluğun kesin olarak belirlenmesi, sonucu telafi olunmayacak adli hata ve yanılmaların önlenmesi, ancak olay yerinin bilimsel ve teknik yöntemlerle incelenmesi ve delillerin tespit edilmesiyle mümkün olacaktır" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.