TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit polis toprağa verildi

Şırnak'ın İdil ilçesinde Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'a eşlik ettiği sırada trafik kazasında şehit olan Kozanlı polis memuru Serkan Ağca'nın evinde yas var. 24 yaşındaki polis memuru Serkan Ağca'nın cenazesi, Adana'nın Kozan ilçesinde gözyaşları arasında dün toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şehit polis toprağa verildi
 ADANA (İHA) -  Kaza haberinin Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından Ağca'nın ailesine verilmesi üzerine aile yakınları, komşuları ve çok sayıda vatandaş eve akın etti. Kozan Devlet Hastanesi'nde bir süre müşahede altında tutulan ve sakinleştirici iğne yapılan anne Gülhan ve baba Sezai Ağca polis ve sağlık ekipleri eşliğinde eve getirildi. Şehit Ağca'nın teyzesi Sevim Aranmaz  "Oğlum gitti, dünya güzelim bir tanem gitti" diye ağıt yaktı.

Karayolu ile sabaha karşı Kozan'a getirilen cenaze, Kozan Devlet Hastanesi morguna konuldu. Daha sonra şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutu alınarak Varsaklar Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi. Trabzon'da uzman çavuş olan şehidin ağabeyi Ersin Ağca, babası ile bir süre sarılarak ağladı. Burada bir süre bekletilen Ağca'nın cenazesi, Kozan Şehir Mezarlığı'na getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memurunun cenazesi, tören mangası eşliğinde omuzlara alınarak mezarlık içerisinde bulunan Polis Şehitliği'nde defnedildi.

  3 yıllık polis olan Serkan Ağca'nın ilk görev yerinin Edirne olduğu ve bir süre önce tayininin Şırnak'a çıktığı öğrenildi. 4 kardeş ve bekar olan Ağca'nın ağabeyinin de uzman çavuş olduğu belirtildi.

  Cenaze törenine Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gencer, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Alsancak, Kozan Kaymakamı izzettin Sevgili, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, belediye başkan yardımcıları, kamu kurum müdürleri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.