TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerin kitabı da dershanesi de belediyeden

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçede yaşayan ve dershaneye gidemeyen öğrencilere yönelik ücretsiz derslere takviye kurslarını devam ettiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Öğrencilerin kitabı da  dershanesi de belediyeden
 ADANA (İHA) -  Yeni açılan Kültür Evlerinde lise ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik açılan kurslara 2 bin öğrenci katılıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarda öğrencilerin kaynak kitapları da Yüreğir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

  Öğrencilerin derslerine takviye, SBS ve LYS'ye yönelik olarak düzenlenen kurslarda orta öğretim öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce kursları verilirken lise öğrencilerine ise Matematik, Fizik-Kimya, Türkçe, İngilizce dallarında eğitim veriliyor.

  En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Kültür Evlerimizin inşaatının tamamlanmasıyla yer konusundaki sıkıntılarımızı aştık. Öğrencilerimiz artık daha ferah ve donanımlı ortamlarda eğitimlerini sürdürüyorlar. Bundan önceki yıllarda düzenlediğimiz kurslara katılan birçok öğrencimiz çok güzel okullara yerleştiler. Düzenlediğimiz bu kurslar sayesinde çocuklarımızın hayatına bakışını değiştirebilir, kendi öz yeteneklerinin farkına vardırabilirsek bundan mutluluk duyarız. İnşallah bu çocuklarımız vatanlarına, milletlerine ve ailelerine faydalı birer birey olurlar. Geleceğimizin ve ülkemizin teminatı olan gençlerimizin daha eğitimli, bilgi birikimi daha yüksek gençlerden oluşmasına çok önem veriyoruz" dedi.

  Başkan Çelikcan Yüreğir Kültür Evlerinde her yaşta vatandaşın faydalanabileceği mesleki ve hobi kurslarının devam ettiğini ve bütün vatandaşların kendilerine en yakın Kültür Evlerine giderek bilgi alabileceklerini söyledi. Çelikcan, 'Bu Kültür Evlerimiz Yüreğir'li vatandaşlarımız için yapıldı. Vatandaşlarımız bu mekanları ikinci adresleri olarak görebilir ve bu şekilde değerlendirebilirler. İhtiyaç duydukları bütün konularda vatandaşlarımıza destek olmak için varız" şeklinde konuştu.

  Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde verilen kurslara katılan öğrenciler Başkan Çelikcan'a teşekkür ettiler. Kendilerine en yakın Kültür Evlerinde bu kurslara katılabildiklerini belirten öğrenciler "Ailelerimizin durumu iyi olmadığı için bizleri dershaneye gönderemiyorlardı. Şimdi dolmuş parası bile vermeden bu kurslardan faydalanıyoruz. Bu kurslar sayesinde hem sınava hazırlanıyoruz, hem de okuldaki derslerimiz düzeldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dediler.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.