TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tuğrul Türkeş Adana'da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş Adana'ya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tuğrul Türkeş Adana'da
@font-face { font-family: "Times New Roman"; }@font-face { font-family: "MS 明朝"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }p.MsoPlainText, li.MsoPlainText, div.MsoPlainText { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Courier; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }


 

 

  ADANA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, "Türk Ceza Kanunlarına göre kendi parasını yönetmeye ehil olmayan bir terörist başı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Türkiye'nin yarınını, Türkiye'nin anayasasını görüşüyor. Böyle bir hukuksuzluk, böyle bir saçmalık demokratik bir ülkede görülmüş şey değil" dedi. 

  8-9 Şubat 1969'da Adana'da temeli atılan MHP'nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş, vefatının 16. yıldönümünde MHP Adana teşkilatlarının düzenlediği etkinliklerle anılıyor.

  MHP Yüreğir İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği mevlitte, oğul Tuğrul Türkeş de hazır bulundu. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve akabinde Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam eden mevlitte; merhum Türkeş'e ve şehitlerle gazilere dualar edildi.

  MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Adnan Fatin Özdemir, MYK Üyesi Metanet Çulhaoğlu, Milletvekili Muharrem Varlı, ilçe başkanları ile yaklaşık 2 bin kişinin hazır bulunduğu mevlitte konuşan Tuğrul Türkeş, babası Alparslan Türkeş'in büyük bir devlet ve dava adamı olduğunu, Türkiye'nin, Türk milletinin daima birliğinden, bütünlüğünden yana olduğunu ve bu konuda asla tavize yanaşmadığını anlattı.

  Bu gerçeğe rağmen başta Başbakan olmak üzere iktidar temsilcilerinin, Türkeş'in kitaplarından 'cımbızla alıntı' yaparak, açılıma destek arandığını ileri süren Türkeş, "Bu milletin bekası açısından ömrünü Türk milletinin birliğine, bütünlüğüne, büyüklüğüne ve yarınlarda refahına adamış bir siyasi şahsiyetin, bir liderin hayatı, fikirleri önemlidir ve bunları bilmekte fayda var. Ama doğru dürüst bilmekte fayda var. Öyle iktidardakiler gibi planın zora girince, sıkıntıya düşünce kitapları karıştıracaksın, içinden iki sayfa bulup çıkartacaksın 'bak burada bunu dediydi' diyeceksin. Kitabın tümünü oku, tümünü. 9 Işık'ın iki sayfasını okumayla bir şey olmuyor. Düşünce sistematiğini bilmek lazım" diye konuştu.

  Tuğrul Türkeş, sözlerine şöyle devam etti: "Açılıyorlar saçılıyorlar, önce barış diyorlar, sonra birlik diyorlar; hep nifak, hep kafa karıştırıcı ve bu milletin ne yaptığını anlamadığı bir garip ilişkiler içindeler. Biraz hafızalarınızı zorlarsanız bunlara iki sene kadar önce genel başkanımız bir gün dedi ki; 'Bu Sayın Başbakan kimle görüşüyor, bir açıklayıversin' dedi. Bir kıyamet koptu orada; 'bunu söyleyen ispat edemeyen şerefsizdir' dediler. Bizim genel başkanımız ihtiyatlı bir insandır. Yaş tahtaya basmaz. Belli ki duydu, takip etti, delillendirdi ki sana bunu söylüyor. Üstünden iki sene geçti geldiğimiz yer neresi? Türkiye'de Türk milleti için, 75 milyonun birliği, bütünlüğü refahı için bir anayasa konuşulacakken, bugün bu müzakereler iki kişinin arasında yapılıyor."

  Ağır cezaya çarptırılmış, suçu sabit görülmüş ve hükümlü bir insanın bankadaki parasına hükmedemeyeceğini söyleyen Türkeş, "Kendi parasını Türk Ceza Kanunlarına göre yönetmeye ehil olmayan bir terörist başı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, Türkiye'nin yarınını, Türkiye'nin anayasasını, Türkiye'nin dört bir tarafında yaşayan vatandaşlarının hakkını, hukukunu görüşüyor. Böyle bir hukuksuzluk, böyle bir saçmalık, demokratik bir ülkede görülmüş şey değil" şeklinde konuştu.

  Etkinlikte söz alan MHP İl Başkanı İzgioğlu ise merhum Türkeş'le ilgili anılarını paylaştı. İzgioğlu, "Başbuğ'u unutmak mümkün değil. Milliyetçi Hareket'i kuran, bizleri yetiştiren, Türk milliyetçiliğini bayrak yapıp bizlere miras bırakan Başbuğ Türkeş'i unutmak mümkün mü? Unutmadık, unutmayacağız" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.