TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Ergün'den Adana'ya 3 müjde

Ceyhan enerji Bölgesi'ne ilk kazma vurulacak, OSB genişletilecek, bilim merkezi kurulacak

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bakan Ergün'den Adana'ya 3 müjde
@font-face { font-family: "Times New Roman"; }@font-face { font-family: "MS 明朝"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }p.MsoPlainText, li.MsoPlainText, div.MsoPlainText { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Courier; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }ADANA (İHA) - Adana Heyeti'ni kabul eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Adana'ya 3 müjde verdi. Bakan Ergün, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'ne bu yıl içerisinde ilk kazmanın vurulacağını, organize sanayi bölgesinin genişletileceğini ve bilim merkezi kurulacağını açıkladı. 

  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ü ziyaret eden Adana Heyeti'nde yer alan Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni açılan alanda 14 parsel kaldığını, büyük yatırımcıya yer tahsisi yapılamadığını, bu nedenle genişletilmesine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Karadağ, genişletilmesi ve yeni OSB kurulması için il bazında yüzde 75, OSB bazında yüzde 90 doluluk oranı şartı uygulamasının büyük engel oluşturduğunu kaydetti.

  Kent sanayisi ve sorunları ile ilgili bilgi veren Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök de, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nde yaşanan sorunları anlattı. Bölgede kamulaştırma sorunu nedeniyle gecikme yaşandığını, sorunun acil kamulaştırma kapsamında çözülebileceğini vurgulayan Sürenkök, kente sanayi müzesi kazandırılması için destek talebinde bulundu.

  Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bakanlar Kurulu'ndan acil kamulaştırma kararının çıkarıldığını hatırlatarak, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nde mülkiyet sorununun çözümlenmesi için acil kamulaştırma kararının uygulanacağını, 2013 yılı içerisinde bölgeye ilk kazmanın mutlaka vurulacağını bildirdi.

  Organize Sanayi Bölgesi'nin Adana'nın ihtiyacını karşılayacak şekilde genişletilmesi konusunda bakanlık bürokratlarına talimat veren Bakan Ergün, "Yatırım yapmak isteyen sanayici yer yok diye çevrilmemeli,  mutlaka yer temin edilmelidir. Talepte bulunun, Adana OSB'nin büyük yatırımcıya yer verilecek şekilde genişlemesini sağlayalım" diyerek, doluluk oranı kısıtlamasının Adana için kaldırılacağını ifade etti.

  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, sanayi müzesinin bir şekilde yapılabileceğini, ancak Adana'ya öncelikli olarak bilim merkezi kurulması gerektiğini söyledi. Bakan Ergün,  "Mekanı bulun, binayı yapın,  iç donanımı bizden" diyerek bilim merkezi kurulması ile ilgili söz verdi.

  Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ ve Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök'ün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ü ziyaretine, Adana eski Milletvekili Abdullah Çalışkan ile sanayici Halil Kadıoğlu katıldı.

  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.