TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Belediyeler kadınlar için kadın konuk evi açmalı"

CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, belediyeleri kadına şiddetin önlenmesi için girişimlerde bulunmaya davet etti

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
"Belediyeler kadınlar için kadın konuk evi açmalı"
p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); }p.western { font-family: "Cambria",serif; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: "Cambria",serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 10pt; }Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkanı Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, tüm belediyelere 'Kadın Konuk Evi' açmaları çağrısında bulundu.

Çalışmaları kapsamında esnaf, halk ve sivil toplum örgütleriyle görüşmelerini sürdüren Av. Türkmen, Adana Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) Başkanı Şebnem Akalın ve Yönetim Kurulu Üyeleri'ni ziyaret etti. Ziyarette aday adaylığı süreciyle ilgili bilgiler veren Av. Türkmen, toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak projeler geliştirdiklerini vurguladı. KAGİD Başkanı Şebnem Akalın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, parti ayrımı gözetmediklerini, göreve gelecek kadın belediye başkanının kendilerini çok mutlu edeceğini vurguladı.

5953 sayılı Belediye Kanunu'nda Büyükşehir Belediyeleri ile nüfusu 100 bini geçen belediyelerin kadınlar için koruma ve konuk evleri açması gerektiğine işaret eden Av. Elif Doğan Türkmen, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı ve çeşitlendiği ülkemizde kadın konuk evlerinin zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

Kadını hor gören, ötekileştiren, ikinci sınıf insan muamelesine maruz kılan zihniyetin değişmesi için her alanda mücadele edeceklerini belirten Av. Türkmen, "Ülkemizde ne yazık ki bugüne kadar kadına şiddetin önlenmesi konusunda gerekli adımlar atılmadı. Toplumsal bakış açımız da tam olarak değişmedi. Olumsuzluklar ve şiddetle mücadele yönteminden biri de kadın konuk evleridir. Belediyelere KAGİD aracılığıyla kadın konuk evleri açmaları çağrısında bulunuyorum. Nüfusu 100 binin altındaki belediyelerin de zorunluluk olmaması nedeniyle bu konuya sıcak bakmadıklarını biliyorum. Tüm belediyeler zorunluluğu bir kenara bırakarak toplumun temel değerlerini oluşturan, ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişmişliğine büyük katkıda bulunacak kadınlarımız için konuk evlerini hayata geçirmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Av. Türkmen, kadına yönelik şiddetin en yoğun yaşandığı illerden biri olan Adana'da da merkez ilçe belediyelerinin ihtiyacı karşılayacak miktarda konuk evi açması için girişimlerinin süreceğini bildirdi.

AKALIN, GÖNÜLDEN BAŞARI DİLEDİ

Ziyaretinden ötürü Av. Türkmen'e teşekkür eden KAGİD Başkanı Şebnem Akalın ise Adana'da kadın girişimci sayısının artması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Kadına şiddetin önlenmesi için Av. Türkmen'in çağrılarının destekçisi olacaklarını ifade eden Akalın, “Kadınların önemli görevlerde bulunması bizleri mutlu eder. Kadınları temsil etmek için yola çıkan Elif Hanım’ı tebrik ediyoruz. Toplumda haksızlığa uğrayan kadınlar yine daha çok kadınlar tarafından desteklenmeli. KAGİD olarak belediyelerde ve diğer önemli kurumlarda kadının temsiliyeti bizim hoşumuza gider. Size gönülden başarılar diliyoruz” diye konuştu.

KAGİD Yönetim Kurulu Üyeleri de kadının toplum psikolojisini erkeklere oranla daha iyi bildiğini, kadının cadde, bulvar, mahalle ve sokak hizmetlerinde daha etkin olacağını, başarılarıyla dikkat çeken Av. Elif Doğan Türkmen’in destekçisi olacaklarını vurguladılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.