TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargı siyasallaştı

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, CHP Milletvekillerinin, aydın ve yurtseverlerin haksız yere 5 yıldır cezaevlerinde tutulduğunu ileri sürdü

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yargı siyasallaştı
p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); }p.western { font-family: "Cambria"; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: "Cambria"; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 10pt; }

ADANA(İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, Ergenekon davasında aydın ve yurtseverlerin haksız yere cezaevlerinde tutulduğunu ve yargının siyasallaştığını ileri sürdü.

Silivri'deki yargılamaların dayanaksız ve iddiaların asılsız olduğunu kaydeden Av. Çinkılıç, CHP'li kadınlarla birlikte CHP İl Binası'nda basın toplantısı düzenledi.

CHP İl ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanları ve çok sayıda CHP'linin katıldığı toplantıda konuşan Av. Çinkılıç, Lord Chatham'ın "Yasaların bittiği yerde zulüm başlar" sözünü hatırlattı.

CHP'li kadınların 'Bağımsız yargı istiyoruz', 'Bağımsız yargı, acil adalet' sloganları eşliğinde açıklamasını sürdüren Av. Çinkılıç, "Yasaların bittiği yerde zulüm başlar. CHP İzmir Milletvekilimiz Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekilimiz Mehmet Haberal yılardır zulümhanede tutulmaktadır. Bu süreci ne insan aklı almakta ne de vicdanlara sığmaktadır. Yeri geldiğinde 'konu yargıya intikal etmiştir' diye kaçamak cevap verenler yeri geldiğinde de yargısız infaz yapmaktan kaçınmamaktadır." dedi.

Toplumda atılan sessiz çığlıkların haykırışa dönüştüğünü ifade eden Av. Çinkılıç, şunları söyledi:

"Montesque, 'Bir tek kişiye yapılan haksızlık bütün topluma yapılan tehdittir' demiştir. Sessiz çığlıklar artık haykırışa dönüşmüştür. Süreç o kadar acımasız yürümektedir ki çocuklar babasız, kadınlar kocasız, analar evlatsız, askerler komutansız, öğrenci hocasız, hasta doktorsuz bırakılmıştır. Siyasallaşmış yargının acımasız çarkları her gün bir masumu dişlileri arasında öğütmektedir. Ne insanların şerefi, ne meslek haysiyeti ne ülkenin geleceği umurlarda olmamıştır. Yeter ki siyasi çark dönsün. Onuru için intihar edenler, özgürlüğü tadamadan yitip gidenler, yıllarca özgürlüğünden yoksun bırakılanlar halkın gönlünde çoktan beraat etmiş, tarihin sayfalarında yerlerini unutulmamak üzere almışlardır. Sokrater, 'Bir yargıç iyi niyetle dinlemeli, akıllıca karşılık vermeli, sağlıklı düşünmeli, tarafsızca karar vermelidir' demiştir. Ülkemizde tarafsızca karar verebilecek yargıçların olduğuna inanmak istiyorum. Adalet mülkün temeli ise mülk devlet ise devletin devamı için adalet mutlaka gerçekleşmelidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.