TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik'ten müze müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizmin, insani bir diplomasi misyonu üstlendiğini belirterek, "Halkların birbirlerini tanıma kaygısı, turizm sektörünü başlı başına stratejik bir sektör haline getirdi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bakan Çelik'ten  müze müjdesi
ADANA (İHA) -  Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 81 ilin valilikleri tarafından turizmin önemini vurgulamak amacıyla 15-22 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen ve tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan Turizm Haftası, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katılımıyla Adana'da başladı.

  Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kutlama etkinliklerde konuşan Bakan Çelik, turizm sektörünün öteden beri bir 'ekonomik kazanç' olarak ele alındığını, ancak dünyadaki son değişimler nedeniyle ülkeleri çok daha stratejik bir konuma getirebildiğine değindi. Türkiye'nin, kuzeyindeki ve güneyindeki ekonomik krizlere rağmen, müthiş bir ekonomik istikrar gösterdiğini ifade eden Çelik, Türkiye'nin bu krizler için başlı başına bir model olarak ayakta durduğunu belirtti.  Çelik, Arap devriminin gerçekleştiği ülkelerde hala demokrasi sancılarının devam ettiğine dikkat çekerek, "Güneyimizdeki Suriye'de de hala bu sıkıntılar devam ediyor. Ama bütün bu tablodan şöyle bir şey çıkıyor. Artık bu coğrafya bir daha eski haline dönmeyecek bir şekilde yepyeni bir dönüşüm geçiriyor ve coğrafyada halklar, suni olarak çizilmiş sınırları, araya girmiş bir takım oryantalist duvarları, yüzyıl boyunca birbirinden koparılmış kültürleri yeniden kaynaştırma, yeniden bir araya getirme şeklinde müthiş bir dinamizm üretiyorlar. İşte bu sebeple, halkların ürettiği bu dinamizm, halkların birbirini tanıma kaygısı, turizm sektörünü başlı başına stratejik bir sektör haline getiriyor" dedi.

  Çelik, turizme ekonomik açıdan öneminin yanı sıra küresel zeminde barışı sağlayan, insani bir diplomasi faaliyeti olarak da baktıklarını kaydetti. Siyasetin araya soktuğu sınırlara rağmen, halkların 'suni duvarları' aşarak, yeniden kaynaştığını söyleyen Çelik, "Bunu sağlayan şey, halkların bütün engelleri, tercüman faaliyetlerini, kendilerini birbirlerini başkalarının üzerinden tanıma iradelerini aşarak yepyeni bir insani diplomasi ile yeniden buluşmasıdır. İşte burada turizm, halkların birbirini doğrudan tanımasına imkan veren yeryüzündeki en büyük hareketlilik, en büyük insan hareketi olarak aslın dünya barışının da temel zeminlerinin güçlenmesi konusunda, organik bir şekilde güçlenmesi konusunda stratejik bir sektör haline geliyor" diye konuştu.

 

  "TURİZMCİLERE SESLENDİî

  Bakan Çelik, Türkiye'deki turizmcilerin, önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, "Aslında bugün dünya ekonomik krizlerle, siyasi krizlerle, kültürel krizlerle ve demokrasi krizleriyle boğuşurken, sizler, her biriniz yarattığınız dinamizmle, sadece Türkiye'nin turizm sektörüne, Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlamıyorsunuz. Ürettiğiniz dinamizm ile aslında turizmi de yeniden icat ediyorsunuz" şeklinde konuştu. Hükümetin, 10 yıl içerisinde,  vizyonu çerçevesinde her meseleye parça parça değil, toplam bir strateji ve büyük bir Türkiye vizyonu içinde baktığını ifade eden Çelik, Türkiye'ye gelen turist sayısı ve gelirlerin 3 kat arttığına işaret etti.

 

  MÜZEYİ MÜJDELEDı

  Çelik, Turizm Haftası'nın Adana'dan başlatmalarının özel bir öneminin olduğunu, Adana'nın bilinen tarihiyle onlarca medeniyete ev sahipliği yaptığını, turizmin artık yeni ve entegre kavramlarla tanındığı dönemde dünyanın bütün kadim şehirleri içinde Adana'nın çok önemli bir yere sahip olduğunu hatırlattı. Kentin bütün kültürel birikimini yansıtan bir müze projesini hayata geçirmek üzere ilk adımı attıklarını belirten Çelik, "Çocukluğumuzdaki gibi zorla götürüldüğümüz, kasvetli yapılardan çok daha farklı olacak. 24 saat gençlerin içinde eğlenebileceği, gezebileceği, keyif alabileceği, hayat bulabileceği bir mekan olacak bu müze" dedi.

  Bakan Çelik, konuşmasının ardından Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenlere plaketlerini verdi. Plaket töreninin ardından, Türk Sanat ve Halk Müziği konserleri ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

  Programa, Bakan Çelik'in yanısıra Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti Adana Milletvekilleri, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un yanısıra ilçe belediye başkanları ile çevre illerden sektör temsilcileri de katıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.