TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fakıbaba: Şanlıurfa'da değişim büyük oldu

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Nisan ayı toplantısı SGK binası konferans salonunda yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Fakıbaba: Şanlıurfa'da  değişim büyük oldu
p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 115%; widows: 2; orphans: 2; }p.western { font-family: "Calibri",sans-serif; font-size: 11pt; }p.cjk { font-family: "Calibri",sans-serif; font-size: 11pt; }p.ctl { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 11pt; }Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) - Divana Bekir Kan, Ümran Bilim ve Nezif Enser’in seçilmesi ile toplantı başladı. Danışma meclisi toplantısına Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Dr. Abdülkerim Gök, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İlçe Belediye Başkanları, Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanlar ve teşkilat üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasında Şanlıurfa belediyesi olarak yapılan çalışmaları aktaran AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba; “11 yıla baktığımız zaman Şanlıurfa’da çok şeylerin değiştiğini görüyoruz. Şanlıurfa kent merkezini ve ilçelerini nasıl yaşanır bir duruma getirebiliriz diye milletvekillerimizle, İlçe belediye başkanlarıyla, kaymakamlarımız, meclis üye arkadaşlarımızla el ele verip çalışmalar yaptık. Mutlaka belediye olarak hatalarımız olmuştur. Ve bazı insanlarımızın kalpleri bizlere kırılmışta olabilir. İnsan hatasız olmaz. Onun için benimde bazı tecrübelerim var. Ama bir şeyler başardıksa hep beraber başardık. Çok samimi olarak söylüyorum. Liderimiz Başbakan Erdoğan’la başardık. Ve gerçekten Allah Başbakanımızın eksikliğini vermesin uzun ömür versin Türkiye için, Urfa için 81 il için büyük bir şanstır. Onun için bizim bu çalışmalarımız gittikçe artması gerekiyor. Ak Parti güzel şeylere imza atmıştır bugüne kadar ve atmaya da devam edecektir. Şanlıurfa Belediyesi olarak bugüne kadar kent merkezinde ne gibi çalışmalar yaptığımızı ifade edersek, Şanlıurfa’da çok güzel havuzlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Yol çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Çevre Yolunda ve Diyarbakır yolunda, bedendibi’nde çalışmalarımız başladı. Semt sahaları yapıldı şuanda 20’ye yakın semt sahası yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da hiç semt sahası yokken şuanda 20 tanesi yapıldı. 8 Mayısta 600 konutun ihalesini yapacağız. Temizlik işçilerimiz için bakanımızla temel atmak için bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 500 konutumuzda dağ eteğinde devam ediyor. Mahallelerdeki çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Alt yapı çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Haleplibahçe’de de çok önemli çalışmalarımız devam ediyor. Şuana kadar 200 adet park yapılmıştır. Engelliler merkezi 11 Mayısta Sayın bakanımızla beraber Türkiye’nin en önemli Engelliler merkezinin temelini atacağız. Engelli kardeşlerimize yüzme havuzu yapılacaktır. İçme suyu ile ilgilide hükümetimize, bakanlarımıza ve milletvekillerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Kadınlarımıza buradan bir müjde vermek istiyorum. 11 milyon avro hibe için Şanlıurfa’ya 9 Mayısta Avrupa Birliğinden yetkililer gelecekler ve onun protokolünü imzalayacağız. Atık su arıtmanın da temelini atacağız. Merkez Komutanlığındaki çalışmaları öğrencilerden dolayı iki ay geciktiriyorum. İnşallah o meydanların çalışmalarını da hep beraber yapacağız. Samsat meydanındaki çalışmaları Sayın bakanımız takip ediyor. Eski sanayi sitesinde de çalışmalarımız başlıyor. Toplu taşımadaki çalışmalarımız için arkadaşlar şuanda Avrupa’dalar. Abide ile Balıklıgöl arasında tramvay yapılacak 2014’te bu çalışma hizmete girecektir” dedi.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu ise ülkenin içinde bulunduğu barış sürecine değindi. Eyyüpoğlu; “Şanlıurfa her zaman kendisinin Şanlılığını Türkiye’ye ispat etmiştir. Önümüzde barış süreci vardır. Bu barış süreci konusunda dünden bu yana hiç yoksa 10 kişi benden bu konu hakkında soru sordular. Kimisi sorusunda Türkiye acaba eyaletlerimi bölünüyor diye soru sordular. Kesinlikle bu tür söylentilere inanmayın, ne dinleyin nede inanın ve bunlara sert bir dille cevap veriniz. Bunlar birer iftira, bunlar sadece siyaseti bilmemekten kaynaklanıyor. Ülkenin hayrını istemeyenler bu gibi iftiralar yapmaya çalışıyorlar. Başkanlık sistemi gelirse Türkiye’miz için, Şanlıurfa’mız için en hayırlısı olur inşallah diyorum. Ergenekon ve benzeri illegal örgütler boşluk bulup büyüyemeyecekler. Önünüzdeki barış süreci inşallah sonsuz inanıyorum ki bitecektir. Biterse anneler artık ağlamayacaktır. Türkiye şuanda dünyada süper bir devlet konumundadır. Ergenekon’u ben rahmetli Turgut Özal’dan duydum. Daha sonra birçok yerden duydum. Ama hiç kimsenin gücü bu örgütün üzerine gitmeye yetmiyordu, kimse cesaret edemiyordu. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanımız cesaretli bir şekilde üzerine gitmiştir. Ve her şeyi ortaya çıkardı.  Diğer bir husus ise biliyorsunuz mahalli seçimler geliyor. Genel seçimde yüz akı ile Türkiye’ye de Şanlıurfa birinci oldu. Bu birinciliği elimizde bırakmamamız gerekiyor. Herkes üzerine düşen görevi başarılı bir şekilde yapmalıdır” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak yaklaşık 3 saat sürdü. 



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.