TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'yı marka kent yapacağız

CHP'den Büyükşehir Belediyesi aday adayı Akif Kemal Akay, gazetemizi ziyaret ederek, hedeflerini anlattı

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana'yı marka kent yapacağız
ADANA(İLKHABER)-CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Akif Kemal Akay, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.   Adana’nın hakettiği yerde bulunmadığını söyleyen Akay,  Adana’yı tarımda, sanayide, sanatta ve sporda yeniden o  güçlü konuma getirerek marka kent yapacaklarını söyledi.

 Akay, 1970’li yıllarda Türkiye’nin en önemli tarım ve sanayi kenti olan Adana’nın 80’li yıllardan bu yana hep geriye giderek, bugün fabrikaları kapanan, tarım arazilerini ekemeyen, kullanamayan bir kent konumuna getirildiğini söyledi.  70’li yıllarda tarımın gözbebeği olan Adana’nın o yıllarda tarıma dayalı sanayisinin de geliştiğini, Yüreğir’den Tarsus Berdan’a kadar fabrikalarla dolu olduğunu, Bossa, Çukobirlik, Tekel, Milli Mensucat, Güney Sanayii gibi bir çok fabrikanın bacalarının tüttüğünü ve buralarda çok sayıda insanın çalışarak evine ekmek götürdüğünü ve hiç kimseye muhtaç olmadan geçimini sağladığını, dolayısıyla da geleceğe umutla baktığını söyledi.  Bugün gelinen noktada fabrikaların  kapandığını bacası tüten fabrika kalmadığını vurgulayan Akay, bu nedenlerle de Adana’nın yetişmiş insanlarının Adana’da iş bulumayıp, başka kentlere, hatta başka ülkelere çalışmak için gitmek zorunda kaldığını belirterek, “Adana sürekli dışarıya nitelikli beyin göçü veriyor. Bu Adana’nın iyi yönetilmediğinin çok önemli göstergesidir. Yatırım yapmak isteyen iş insanları sorunlarla karşılaşıyor. Yatırımın yapılması için altyapısının olması gerekir, yatırımcıya kolaylık sağlanması gerekiyor. Biz Adana’nın o eski haline gelmesi için çalışacağız. Torunlarımızın artık Adana’da yaşamasını sağlayacağız. Torunlarımız Adana’da iş bulabilsin, Adana’yı terketmesin diye çalışacağız. Yatırımların önünü açacağız. Adana’ya yatırım yapmak isteyenlere gerekirse belediye olarak iş makinalarımızla  yardımcı olacağız. Sanatta, ticarette, tarımda, sanayide marka olan Adana’yı o eski haline yeniden getireceğiz” dedi.

Dünyanın çok önemli 3 ovasından biri olan Çukurova’da modern tarım yapılabilmesi için her türlü olanağın bulunduğunu, coğrafi yapı, su kaynakları  ve hava koşulları açısından son derece uygun bir ortama sahip olduğunu dile getiren Akay,  “Önümüzdeki 15-20 yıl içinde  dünyada en önemli faktör gıda olacak. Adana’da her türlü olanak var ama sıkıntı var. Adana; Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya açılan kapı, bu kadar kolay yaşanabilir kent, yılın 300 günü hava açık, tertemiz su akan nadir yerlerden biri ama biz giderek geriye gidiyoruz. Yeni yasayla belediyelere önemli yetkiler veriliyor, bir şehirde yapılacak her şey belediyelerin yetkisine veriliyor. Çok ciddi yatırımlar yapılabilir. Önemli hizmetler verilebilir. Bunun için de yetenekli insanlara ihtiyaç var” dedi. Tarımı kolaylaştıracak, çiftçiyi rahatlatacak sanayi öncesi ve sonrası yatırım yapılması gerektiğini vurgulayan Akay, Adana’da üretilen portakalı örnek gösterdi. Belediye bünyesinde bir ofis kuracaklarını ve bu ofiste konusunda uzman ekiplerin ürünlerin pazarlama planlaması yapacağını dile getiren Akay,  hiç bir ürünün değer kaybına uğramayacağını ve ihtiyacı olan ülkelere böylece rahat biçimde pazarlanacağını söyledi.

Adana’nın turizm alanında da önemli yatırımlara ihtiyacı olduğunu kaydeden Akay,  “Adana’nın 150 kilometrenin üzerinde bir kıyı bandı var. Antalya tüm gelirini turizmden elde ederken Adana’da hiç bir yatırım yapılmadı bugüne kadar. Adana’ya çok şey yapılabilir. Adana’da çok ileriye gidebilir. Kıyıdan 50 kilometre ileriye gidiyorsunuz dağ, kayak yapılabilir. Bu dağlarda ayrıca dünya üzerinde sadece Adana’da olan sayısız bitki var. Bunlarla bile Adana’ya büyük girdi sağlanabilir. Ayrıca turizm öyle bir kaynaktır ki bir tesis yaparsınız, turist gelir etrafı gezer, o tesiste kalır size gelir getirir. Bütün bunlar çok rahat yapılabilir. Ama şimdiye kadar yapılamadı. Yapamadılar. Biz tüm kaynaklardan Adana’da yaşayan herkesin faydalanabilmesi için çalışacağız. Adana’yı hakettiği yere taşımaya hazırız” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.