TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaköse: Destek umudu artırıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, çözüm sürecine verilen desteğin umutları artırdığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karaköse: Destek  umudu artırıyor
p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); widows: 2; orphans: 2; }p.western { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }a:link { color: rgb(0, 0, 255); }ADANA(İLKHABER) -Karaköse, Merkez Yüreğir ilçesi Doğankent Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ekseri çoğunluğu kadın olan katılımcılarla mahalle toplantısı gerçekleştiren Başkan Emine Karaköse, mahalle sakinlerinin ve özellikle de kadınların yaşadıkları sorunları dinledi ve yerinde tespit etti.

Mahallelerine çocukların oynayacağı park ile gençlerin spor yapabileceği spor sahası isteyen Doğankent sakinleri, Belediyeyi göreve çağırdılar. Kadınlar ise aile bütçelerine katkı sağlamak için mutlaka meslek edinmek istediklerini söyleyerek kendilerine bu konuda yönlendirilme yapılmasını talep ettiler. Ayrıca köylük yerde yaşadıklarından ötürü resmi nikahı önemsemediklerini, şimdi ise bazı haklarını talep edemediklerini belirten kadınlar, “Çocuğumuz olmasına rağmen nikahımız yok diye maaş alamıyoruz. Bu konudaki mağduriyetimiz için ne yapabilirsiniz? Eğer bir çözüm bulursanız bize çok büyük iyilik etmiş olursunuz” dediler.

AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, nikahsız evlilik sorununun bütün ilçelerde karşılarına çıktığını ifade ederek, “Gittiğimiz bir çok yerde bu sorunla karşılaşıyoruz. Kadınlarımızın daha bilinçli olması ve nikahsız evlilik yapmaması yaşanan bu mağduriyeti ortadan kaldıracaktır. Ama şimdi var olan bu soruna bir çözüm bulmak daha önemli. Biz gerekli bilgilendirmeyi zaten yapmıştık, takipçisi de olacağız. Kimsenin şüphesi olmasın, AK Parti iktidarı bu soruna bir çözüm bulacaktır. Yeter ki siz bizden desteğinizi esirgemeyin” açıklamasını yaptı.

Çözüm süreci ağırlıklı yaptığı konuşmada ise Emine Karaköse şunları söyledi, “Her yere gidiyor, toplumun her kesimiyle buluşuyoruz. Gittiğimiz yerlerde analar ‘Bir ana ağladı, bin ana ağlamasın. Bin ana ağladı on bin ana ağlamsın. Artık bu acı feryatlar duyulmasın'diyorlar ve bu çözüm sürecine destek veriyorlar. Burada da aynı yaklaşımı görmüş olmaktan dolayı son derece sevinç duydum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Biz çözüm için her yola başvururuz. Baldıran zehrini içmekse, biz o baldıran zehrini içeriz, yeter ki bu ülkeye huzur gelsin" demişti. Bu sürece hepimiz destek olalım. Çevremizi bilgilendirip, bilinçlendirelim. Hepimizin yüreğini yakan bu terör belasından el birliğiyle kurtulacağız. Enerjimizi, bilgi birikimimizi kavgaya değil, Türkiye’yi daha ileriye taşımak, daha yaşanır eşit gelir dağılım olan bir ülke haline getirmek için harcayacağız. Şu an için burada olduğu gibi, bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan Türkler, Kürtler, Araplar, Çerkezler, Zazalar ve daha bir çok millet, yine kardeşçe, barış içinde yaşamaya devam edecektir. Ben öncelikle toplantıyı organize Doğankent Mahalle temsilcimiz Zekiye Baran ve eşine, ayrıca zahmet edip buraya kadar gelen siz kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum ve kardeşliğimiz daim olsun diyorum.”

Doğankent Mahallesinde ki toplantıya, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcıları H. Sema Yüksel Bulgulu ve Meltem Ayten Karataş ile Yönetim Kurulu üyesi Nazife Esenboğa’da katıldı.

AK Parti Adana Basın Bürosu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.