TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler toplumdan ayrı düşünülemez

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, engellilere sadaka kültürüyle yaklaşmanın yanlış bir davranış şekli olduğunu vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Engelliler toplumdan  ayrı düşünülemez
p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); widows: 2; orphans: 2; }p.western { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }ADANA(İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Akay, önceki gün Çukurova Özürlüler Derneği (ÇÖZ-DER)ve Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Adana Şubesi’ni ziyaret etti. Engelli vatandaşların toplumun asli unsurları olduğunu belirten Akay, “Engelliler ve engelsizler bir arada olmalı ve toplumsal yaşamın her alanında her konuda bu birliktelik sürmeli.” dedi.

İLK DURAK ÇÖZ-DER

CHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay’ın önceki gün ilk durağı ÇÖZ-DER oldu. Dernek Başkanı Ahmet Ataş’la görüşerek engelli bireylerin sorunları ve bu sorunların çözülmesi için neler yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunan Akay, Ataş’ın zor ve kutsal bir görevi üstlendiğini ifade etti.

Engelli vatandaşlara yönelik projelerini anlatan ve engelli bireylerin toplumdan ayrı düşünülemeyeceğinin altını çizen Akay, engelli ve engelsiz bireylerin kaynaştırılması gerektiğini vurguladı. Akay, “Engelli vatandaşlarımızı engelsizlerle birlikte eşit bir biçimde yaşayacak duruma getirmeliyiz. Bu konuda büyük sıkıntılar var. Soruna yönetim olarak profesyonelce bakmak ve sahiplenmek lazım.” diye konuştu.

ENGELLİLERE SADAKA KÜLTÜRÜYLE YAKLAŞILMAMALI

Engelli bireylerle birlikte onların ailelerinin de büyük sıkıntı yaşadığını aktaran Akay, Büyük Önder Atatürk’ün “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” sözünden yola çıkılarak sorunun çözülebileceğini belirtti. Akay, “Mesele bir bütündür ve insan faktörlerine dayanır. Engellilere sadaka kültürü ile yaklaşmamalıyız. Engellilere dilenci gözüyle bakmak çok yanlış bir davranış şeklidir” şeklinde konuştu. ÇÖZ-DER Başkanı Ahmet Ataş, Akay’dan belediye başkanlığına seçildiği takdirde engelliler için tesis talebinde bulundu. Akay, ise “Bu tesis sadece sizin değil tüm engellilerin olmalıdır” yanıtını verdi.

TSD’YE DERNEK BİNASI SÖZÜ

ÇÖZ-DER’in ardından Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi’ni de ziyaret eden CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, Dernek Başkanı

Halis Kassap’tan derneğin çalışmaları ve sorunları hakkında bilgiler aldı.

Kassap, dernek binasının satıldığını bu nedenle kiralık bir yer aradıklarını aktarıp, Akay’dan başkan seçildiği taktirde TSD Adana Şubesi için hizmet binası istedi. Bu tür talepler için kolay kolay söz vermediğini dile getiren Akif Kemal Akay ise, “Ama buraya geldim ve şartlarınızın kötü olduğunu gördüm. Yapamayacağım bir şey için hiçbir zaman söz vermem. Verdiğim sözü de mutlaka yerine getiririm. Eğer Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olursam, tüm engellilerin yararlanacağı bir dernek binası yaptırma sözü veriyorum” dedi.


YASADA HERŞEY MEVCUT AMA UYGULAMA YOK

Toplumun her kesiminin engelli bireylere sahip çıkması ve engellilik konusunda tek vücut olunmasını gerektiğini kaydeden CHP Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni Belediyeler Kanununun getirdiği birçok yenilikle engelli vatandaşlarımızın hayata daha iyi tutunmaları konusunda İmar Yasası’nda her şey mevcut ama ne yazık ki uygulama yok. Bunun da üstesinden gelmek lazım. Adana hariç diğer illerde ciddi işler yapılmakta ancak bu Adana’da yok. Unutmayalım ki toplumda her şey insan içindir. Bizim felsefemiz tüm insanlarımıza en iyi yaşam koşullarını sağlamaktır. Bunun Avrupa’da birçok örnekleri mevcut. Biz bir yola çıktık ve sonucunu hep beraber göreceğiz.”

HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ

Belediyecilikte hizmetin siyasetinin olamayacağının altını çizen Akif Kemal Akay, önemli olanın bir kentte yaşayan insanlara, hiçbir ayırım yapılmadan hizmeti en iyi şekilde götürmek olduğunu kaydetti. Akay, “Biz şehrimizle, insanlarımızla bir bütünüz ve en büyük aileyiz. Hizmette A parti, B parti gibi bir seçenek yoktur. Burada önemli olan halkın ne istediğidir. Adana’nın tabi ki çeşitli sorunları var ve olmaya da devam edecektir ama önemli olan birlik ve beraberlik çerçevesinde tüm bunların üstesinden gelmek, insanlarımıza en iyi standartlarda yaşam olanakları sağlayabilmektir. Asıl olan da budur. İşte bunun içinde ‘Hizmetin siyaseti olmaz'sözünü bir kez daha hatırlatmak isterim” diye konuştu.









Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.