TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#spor

İLKHABER-Gazetesi - spor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, spor haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bitexen Adana 1954 FK'nın parolası "Şampiyonluk" Haber

Bitexen Adana 1954 FK'nın parolası "Şampiyonluk"

Bitexen Adana 1954 FK, son dönemlerin başarılı takımlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Karşılaşmaların çoğundan galibiyetle ayrılan Bitexen Adana 1954 FK, iyi bir ritim tutturmuş gibi duruyor. Takımın başarısı öncelikle kendi ekipleri ve sonrasında da taraftarları açısından sevinçle karşılanıyor. Takımla ilgili Bitexen Adana 1954 FK’nın Yönetim Kurulu Üyesi Tuygun Eren, açıklama gerçekleştirdi. Turuncu- beyazlı ekibin Yönetim Kurulu Üyesi Tuygun Eren, takımın ligde 6 karşılaşmalarının kaldığını vurguladı. Eren, kalan bu 6 maçı da galibiyetle tamamlayarak şampiyonluk ipini göğüsleyeceklerinin altını çizerek iddialı bir konuşma gerçekleştirdi. TFF 3. Lig 4. Grupta yer alan ve bulunduğu konumda lider durumda bulunan Adana 1954 FK ekibi, haftayı bay takım olarak ilerletti. Şimdi sıra bir sonraki maça geldi. Bitexen Adana 1954 FK’da gözler bu pazar günü Tarsus Şehir Stadı’nda Tokat Belediye Plevne ile olacak olan karşılaşmaya çevrildi. Takımın bu maçı da galibiyetle bitirmesi ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaşması bekleniyor. LİGDE PAROLA “ŞAMPİYONLUK” Yönetim Kurulu Üyesi Tuygun Eren, lige parolalarının şampiyonluk olduğunu ve bu motivasyon ile lige girdiklerini, bu hedeflerine ulaşmak için de takım olarak tek vücut olduklarını kaydetti. EREN: TAKIMIMIZI 2. FUTBOL LİGİNE ÇIKARTMAKTA OLDUKÇA KARARLIYIZ Eren, konuşmasının devamında şu cümlelere yer verdi: “Başkanımız Menderes Kutlu başta olmak üzere; yönetim kurulumuz, teknik kadromuz, futbolcu kardeşlerimiz ve taraftarlarımızla adeta birbirimize kenetlendik. Takımımızı 2. Futbol Ligine çıkartmakta oldukça kararlı ve bu kararlılığımızın da arkasındayız. Biz halkın takımı, sokağın sesiyiz. Başarı için takımımızda da herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapıyor. İstediğimiz hedefe ulaşacağız.”

Fiorentina'nın Zafer Gecesi: Maccabi Haifa'yı Karşısında 7 Gollü Çılgın Mücadele Haber

Fiorentina'nın Zafer Gecesi: Maccabi Haifa'yı Karşısında 7 Gollü Çılgın Mücadele

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde heyecan dolu karşılaşmalar devam ediyor. Son 16 turu ilk ayağında Maccabi Haifa ile Fiorentina arasındaki mücadele, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşattı. İsrail temsilcisi Maccabi Haifa ile İtalyan devi Fiorentina arasında gerçekleşen maç, tam anlamıyla bir gol şölenine sahne oldu. Fiorentina, rakibini 4-3 mağlup ederek önemli bir avantaj elde etti. İşte UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yaşanan bu çılgın mücadeledeki detaylar... UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Heyecan Dorukta UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk ayağında gerçekleşen çarpıcı karşılaşmalardan biri, İsrail temsilcisi Maccabi Haifa ile İtalyan devi Fiorentina arasındaki mücadeleydi. Olağanüstü bir gol düellosuna sahne olan maç, izleyicilere nefes kesen anlar yaşattı. Fiorentina, maçtan 4-3 galip ayrılarak avantajlı bir konum elde etti. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı organizasyonunun heyecan dolu atmosferi, Maccabi Haifa ile Fiorentina arasındaki karşılaşma ile doruğa ulaştı. TSİ 23.00'te başlayan mücadele, izleyicilere tam anlamıyla bir gole doyma şansı verdi. Fiorentina'nın zafer dolu gecesi, Maccabi Haifa karşısında sergilediği etkileyici performansla tescillendi. Ancak, rakibinin direnciyle karşılaşan Fiorentina, galibiyeti için zorlu bir mücadele vermek zorunda kaldı. Sonuç olarak, sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrılan Fiorentina, rövanş için avantajlı bir skor elde etti. Bu sonuçla birlikte, çeyrek finale yükselmek için kıyasıya mücadele edecek takımların belirleneceği rövanş karşılaşmaları büyük bir merakla bekleniyor. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde heyecan dorukta! Alınan sonuçlar şu şekilde: Maccabi Haifa (İsrail) 3-4 Fiorentina (İtalya) Diğer karşılaşmalarda da heyecanın dorukta olduğu bir gece yaşandı. UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya, Villarreal'i 4-0 mağlup ederek çeyrek finale bir adım daha yaklaştı. Milan ise Slavia Prag'ı 4-2'lik skorla geçerken, Benfica ile Rangers arasındaki mücadele 2-2 sona erdi.

Uluslararası 11.Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası heyecanla başladı Haber

Uluslararası 11.Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası heyecanla başladı

ÇİLTAR Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi’nin katkısı ile 11. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda başladı. TURNUVAYA GENİŞ KATILIM 23 ülkeden Türkiye dahil 376 oyuncunun 40 masada yarışacağı uluslararası turnuvada 60 kadın sporcu katılım gösteriyor. Seyircilerin merakla izlediği organizasyonu açılış törenine Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Federasyon Başkanı Oktay Çimen, Dünya Masa Tenisi Federasyon Başkanı (ITTF)  Petra Sörling, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ile spor paydaşları katıldılar. ADANA MASA TENİSİNE SAHİP ÇIKMALI Türkiye’de yapılan masa tenisi turnuvaları içerisinde Adana turnuvasının ilk sırada yer aldığını belirten Organizasyon Komitesi Başkanı Kemal Sağ, “Yurtdışından ve yurtiçinden turnuvaya katılım gösteren tüm sporculara teşekkür ediyoruz. Son derece güzel bir ortamda 11.sini yaptığımız bu turnuvamızın giderek daha fazla kitleye ulaşması bizleri fazlasıyla gururlandırmaktadır” dedi. ADANA'NIN TANITIMINA DEV KATKI Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, turnuvanın açılışındaki konuşmasında futbol, voleybol, kürek, tenis gibi branşlarda uluslararası sporcular yetiştiren Adana'da böyle bir turnuvanın yapılmasının önemli olduğunu belirterek, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutladı. ITTF BAŞKANI SÖRLİNG 3.KEZ ADANA’YA GELDİ Geleneksel Uluslararası 11. Veteranlar Turnuvası’na Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling 3.kez hem onur konuğu hem oyuncu olarak katıldı. Adana Turnuvası’nı uluslararası hale getiren isim olan Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling, “Mütevazi bütçe ile Adana ve Türkiye’nin tanıtımına dev katkı yapan organizasyon desteği fazlasıyla hak ediyor. Adana’da yerel yöneticilerin bu organizasyonu daha fazla desteklemeleri gerekiyor” diye konuştu. GÖSTERİ MAÇLARINA BÜYÜK İLGİ Konuşmalardan sonra Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling ile Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen  ve  Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi ile Adana Valisi Yavuz Selim Köşger  gösteri maçı gerçekleştirdi.

Türkiye Kupası'nda Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu: Heyecan Dorukta Haber

Türkiye Kupası'nda Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu: Heyecan Dorukta

Ziraat Türkiye Kupası'nda yolculuk devam ediyor! Çeyrek final mücadelelerinin tamamlanmasıyla birlikte, yarı final heyecanı başladı. MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Beşiktaş ve VavaCars Fatih Karagümrük, gösterdikleri performansla yarı finale yükselirken, Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray ise kupaya veda etmek zorunda kaldılar. Şimdi ise çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan yarı final mücadeleleriyle takımlar, finale yürüme umuduyla sahaya çıkacaklar. Taraftarlar, heyecan dolu dakikalar yaşamak için nefeslerini tutarken, futbolseverler için unutulmaz anlar kapıda! Yarı Final Eşleşmeleri Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan dorukta! Çeyrek final müsabakalarının ardından yarı final eşleşmeleri netlik kazandı. Tek maç üzerinden oynanan çeyrek final karşılaşmalarında rakiplerine üstünlük sağlayan MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Beşiktaş ve VavaCars Fatih Karagümrük, adlarını yarı finale yazdırdı. Bu aşamada kupaya veda eden takımlar ise Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray oldu. Onların yerine yarı finalde mücadele edecek olan takımlar, şimdiden finale yükselmek için kıyasıya bir rekabete girişiyorlar. Çift maç eleme usulüne göre yapılacak olan yarı finalde, Beşiktaş ile MKE Ankaragücü karşı karşıya gelecek. Diğer yarı final mücadelesinde ise Trabzonspor ile Fatih Karagümrük, finale çıkma umuduyla mücadele edecekler. Türkiye Kupası'nda heyecan dorukta! Takımlar, taraftarlarına unutulmaz anlar yaşatmak için sahaya çıkacaklar. Hangi takımın finale yükseleceği merakla beklenirken, futbol tutkunları bu mücadeleleri büyük bir heyecanla izleyecekler.

"Uluslararası 11. Veteranlar Masa Tenisi" heyecanla bekleniyor Haber

"Uluslararası 11. Veteranlar Masa Tenisi" heyecanla bekleniyor

Medya mensuplarını büyük destek verdikleri toplantıya Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Faaliyetler Şube Müdürü Caner Taymış, Organizasyon Komitesi Başkanı Kemal Sağ, Masa Tenisi İl Temsilcisi Taci Menteş, ÇİLTAR Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkanı Dr. Ali Türemiş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Divan Otel Genel Müdür Yardımcısı Varış Şeheri  katıldı. 11. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası 2-3 Mart’ta, ÇİLTAR Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi’nin katkısı ile Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda Cumartesi saat 10:00’da başlayacak. Türkiye’de yapılan masa tenisi turnuvaları içerisinde Adana turnuvasının ilk sırada yer aldığını belirten Organizasyon Komitesi Başkanı Kemal Sağ, “Turnuva kayıtlarımızın son günden 42 gün önce sona ermesi sevindiricidir. Bu yıl 23 ülkeden Türkiye dahil 376 oyuncu 40 masada yarışacak. 60 kadın sporcunun katılacağı turnuvada 3000’e yakın maç yapılacak. Konuklara Adana’nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak için geziler düzenleyerek, konaklamalarını en iyi şekilde yapacağız. Ayrıca kebap, şalgam suyu, dondurma, çay, kahve, halka tatlı ve cezerye ikram edeceğiz. Tüm hedefimiz kentimizin tanıtımı ile değerlerini öne çıkarmaktır. Masa tenisinin amiral gemisi Adana’dır” dedi. Kemal Sağ, Geleneksel Uluslararası 11. Veteranlar Turnuvası’na Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling’in de 3.kez hem onur konuğu hem oyuncu olarak katılacağını müjdeledi. Sağ, Sörling’in Adana Turnuvası’nı uluslararası hale getiren isim olduğunu da vurguladı. Ayrıca turnuvada Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF)Başkanı Petra Sorling ile Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen gösteri maçı yapacak. YEREL YÖNETİMLER MASA TENİSİNE DUYARSIZ Son 15 yılda masa tenisinin sporcu sayısı ve elde ettiği başarılarla Adana’nın en başarılı branşı olduğunu belirten ÇİLTAR Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkanı Dr. Ali Türemiş, “Zor şartlarda imkânsızlıklar içerisinde çalışarak kazandığımız bu şampiyonluklar son derece önemli. Birçok şehirde masa tenisine ait özel salon olmasına karşılık bu kadar başarılı Adana’da maalesef bir salonumuz yok. Adana'daki tesisler yeterli değil, bizim tek isteğimiz yer verilirse binamızın olması ve daha fazla sporcu yetiştirmektir. Başta Adana Valisi olmak üzere Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile yaptığımız görüşmeler sonucu destek sözleri almamıza karşılık hepsi sonuçsuz kaldı. Kendi imkânlarımız ile salon ve tesisimizi yapabileceğimiz yer için yerel yöneticilerimizden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.. DESTEĞİ FAZLASIYLA HAKEDİYORSUNUZ Geleneksel olarak yapılan bu dev organizasyonun kentin turizmine büyük katkı sağladığına değinen Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Faaliyetler Şube Müdürü Caner Taymış, ”Adana bir spor şehri, her spor dalında başarılar elde etmiş. Masa tenisi için de yerel yöneticilere ve siyasilere önemli görevler düşüyor, biz elimizden geleni tanıtım noktasında omuzlamaya hazırız. Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling’in Adana’ya 3.kez gelecek olması kolay şeyler değil. Bu hem ilimize vermiş olduğu önemi, hem de bu spora vermiş olduğu önemi göstermektedir. Organizasyona emeği geçenleri tebrik ederek kutlamak gerek. Mütevazi bütçe ile kentimizin tanıtımına dev katkı yapan organizasyon desteği fazlasıyla hak ediyor” dedi. ADANA MASA TENİSİNE SAHİP ÇIKMALI Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, tüm branşlarına destek verilmesinin gerektiğini belirten Masa Tenisi İl Temsilcisi Taci Menteş, “ Adana sporunda uzun yıllardır böylesine büyük başarı olmadı. Botaşspor’dan 15 yıl sonra ilk kez bir Adana takımı Süper Lig ve Türkiye Kupasını kazanan ÇİLTAR Masa Tenisi İhtisas Spor Kulübü sezonu 2 kupa ile kapattı. Bu başarıyı bir futbol takımımız yakalasaydı; bir hafta Adana’da yer yerinden oynardı. Büyük ve önemli bir başarı elde etmemize rağmen, birileri elimizden tutup sponsor olsun diye bekliyoruz. Yerel yönetimlerimizden böylesine başarılı olan masa tenisi branşı için yapmak istediğimiz salon ve tesis için yer tahsisi konusunda destek bekliyoruz” dedi. ADANA’NIN EN BAŞARILI BRANŞI MASA TENİSİ Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, “Bu Türkiye'nin en önemli, en güzel turnuvası. Hakikaten  masa tenisi Adana'nın en başarılı spor dalı. Bugün dünya klasmanında üst üste dereceye gelen sporcumuz var. Görkem Öcal. Yaşı küçük çocuk, yıldızlarda gençlerde yarışıyor. Türkiye şampiyonu, Avrupa şampiyonu, Balkan şampiyonluğu getiriyorlar. Futbol, basketbol, voleybol ile diğer takımlarımızda başarı yok ama masa tenisi her zaman başarılı ama her zaman sahipsiz. Yerel yönetimlerimizin masa tenisine bakış açısı değişmeli. Söz veriyorlar ama sözlerini yerine getirmiyorlar. Adana'yı başarıyla temsil eden, masa tenisi sporuna herkesin hepimizin saygısı var” dedi. Toplantı sonrası ÇİLTAR Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkanı Dr. Ali Türemiş turnuvaya katkı sunan Divan Otel Genel Müdür Yardımcısı Varış Şeheri’ye forma hediye ederek teşekkür etti.

Bakan Bak: "Türkiye Spor Devrimi İçinde" Haber

Bakan Bak: "Türkiye Spor Devrimi İçinde"

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl'e kazandırılan modern spor tesisi, bünyesinde 2 adet doğal çim futbol sahası, 600 kişilik tribün, soyunma odaları, sporcu konaklama odaları gibi birçok hizmet birimini barındırıyor. Tesiste ayrıca idari binalar, kafeterya, yüzme havuzu, hamam ve otopark gibi olanaklar da bulunuyor. İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle başlayan açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve diğer birçok yetkili katıldı. Açılışta konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'e kazandırılan tesislerin önemine değinerek, sporun gençlerin sağlıklı gelişimi için çok değerli olduğunu vurguladı. Başkan Aktaş, İnegölspor'un 40 senedir önemli sporcular yetiştirdiğini ve tesisin bu geleneğin devamını sağlayacağını ifade etti. Belediyelerin altyapı, yol, sosyal ve kültürel tesis yaparak şehrin birçok noktasına dokunduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Özellikle genç nüfusa sahip olduğumuz için spor yatırımlarının çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için çok kıymetli ve değerlidir. Onlarca halı saha, spor salonları, yüzme havuzları kazandırıyoruz. En son başladığımız eski adıyla ve yine ‘Atatürk’ ismini yaşatacağımız Atatürk Spor Salonumuzu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle yüzme havuzları ve müştemilatlarıyla hizmete açacağız. Salon 55 senelik ve çürük bir salondu. O projenin de başlangıcını yaptık” dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise Türkiye'nin spor alanında büyük bir devrim yaşadığını belirterek, ülke genelinde yapılan yatırımları ve başarıları övdü. Bak, Türkiye'nin dört bir yanında UEFA standartlarında 36 stadyumun bulunduğunu, yüzlerce kapalı spor salonu ve yüzme havuzunun hizmet verdiğini dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını da hatırlattı. “Bursa spor şehri olma yolunda hızla ilerliyor” Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak çalışmalarının bulunduğunu, İnegöl’e yeni stadyum kazandırmak için de çalışmaları sürdürdüklerini aktaran Bak, “Yüzme sporuna çok önem veriyoruz. ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi çerçevesinde bugüne kadar 10 milyona yakın çocuğa yüzme öğrettik. ilkokul üçüncü sınıftaki çocuklarımızla yaptığımız yetenek taramasında üç buçuk milyon çocuğumuzu çeşitli spor branşlarına yönlendirdik. 400’e yaklaşan gençlik merkezleri, spor tesislerdi, gençlik kamplarıyla gençlerimizin hizmetindeyiz. Bir buçuk milyon gencimize de kredi ve burs veriyoruz. Ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızı mutlaka bir spor uğraştırın. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor tesislerine getirin. 2024 Paris Olimpiyatları’na da etkin bir şekilde hazırlanıyoruz. İnegöl’deki yurt talebi için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bursa’nın dört bir tarafına yaptığımız tesislerle Bursa spor şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Bu tesis İnegölspor’a hayırlı olsun. Başarılar diliyoruz” diye konuştu. Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise 'ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz' düsturuyla 22 senedir millete hizmet için çalıştıklarını söyledi. Güzel eser ve projeleri de bir bir hayata geçirdiklerini anlatan Varank, "Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemediği için teşekkür ediyorum. ‘Bursa için ise helali hoş olsun. Ben elimden gelen bütün gayreti göstereceğim’ dedi. Bizler Türkiye’ye hizmet etme sevdasında olan insanlarız. Cumhurbaşkanımızın sporla ve sporcuyla olan ilişkilerini de herkes biliyor. Onun spora ve sporcuya verdiği değerin yansımalarını görmeye devam ediyoruz. Sporcularımız olimpiyatlarda, dünya şampiyonlarında çok önemli başarılar elde ediyorlar. Önümüzdeki dönemde gençlerimize hizmet edecek spor tesislerini, yatırımları şehirlere kazandıracağız. Tesisleri İnegöl’e kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da son 22 senede Türkiye’de yaşanan değişimin en fazla hissedildiği şehirlerden birinin de Bursa olduğunu söyledi. Gençlik ve spor hizmetleri alanında da Bursa’da ciddi yatırımların olduğunu anlatan Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl’e kazandırılan ve gençlerin sporla buluşacağı tes İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl'ün spor markası olan İnegölspor'un yeni tesislere kavuşmasının büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederken, İnegölspor Başkanı Osman Sevim ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür ederek, kazandırılan tesisin önemini vurguladı. Tesiste spor yapacak gençlere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

11. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası için geri sayım başladı Haber

11. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası için geri sayım başladı

11. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası 2-3 Mart 2024 tarihlerinde, ÇİLTAR Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi’nin katkısı ile Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Turnuvada Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF)Başkanı Petra Sorling ile Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen gösteri maçı yapacak. ADANA'NIN TANITIMINA DEV KATKI Geleneksel olarak yapılan Adana Veteranlar Masa Tenisi Turnuvasının Türkiye’nin geniş katılımlı önemli organizasyonlarından birisi olduğunu belirten Turnuva Komitesi Başkanı Kemal Sağ, “Turnuvaya 21 ülkeden toplamda 371 kadın ve erkek veteran sporcu katılacak. Konuklara Adana’nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak için geziler düzenleyerek, konaklamalarını en iyi şekilde yapacağız. Ayrıca kebap, şalgam suyu, dondurma, çay, kahve, halka tatlı ve cezerye ikram edeceğiz. Tüm hedefimiz kentimizin tanıtımı ile değerlerini öne çıkarmaktır. Bize destek veren kişi ve sponsorlara teşekkür ederiz. Katılacak arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyor, sevgi ve saygılar sunuyoruz” diye konuştu. SPORDA ADANA’NIN MARKASI OLDU Geleneksel olarak yapılan Adana Veteranlar Masa Tenisi Turnuvasının Türkiye’nin geniş katılımlı önemli organizasyonlarından birisi olduğunu belirten ÇİLTAR Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkanı Dr. Ali Türemiş, “Türkiye’nin bir numaralı şehrinde yapılan masa tenisi turnuvası marka organizasyon olmuştur. Adana’nın hem ulusal, hem de uluslararası tanıtımına katkı sunacak marka organizasyonlardan bir tanesi Veteranlar Masa Tenisi Turnuvasıdır. 11. turnuvamızda yine güzel kentimizde hep birlikte mutlu anlar yaşayacağımızı düşünüyoruz ”diye konuştu.

Kaplan moral buldu: 2-1 Haber

Kaplan moral buldu: 2-1

İlkhaber Gazetesi'nden Serhat Şanlı'nın haberine göre; Adanaspor, Trendyol 1. Lig 22. Hafta maçında sahasında Tuzlaspor ile karşılaştı. Alt sıraları yakından ilgilendiren mücadeleyi turuncu-beyazlı ekip 2-1 kazanarak 4 hafta sonra galibiyetle tanışan taraf oldu. Adana ekibi ayrıca puanını 23’e yükselterek 22 puanlı rakibini geride bırakmış oldu. Her iki ekibin de kontrollü oynadığı ilk yarısı pozisyon açısından zayıf geçerken, iki ekibin çok sayıda top kayıpları dikkat çekti. Ekipler özellikle kanatlardan uzun toplarla gol ararken konuk ekip 39’da bulduğu gol ile ilk 45 dakikayı 1-0 üstünlükle kapattı. Tuzlaspor’un soldan gelişen atağında Stankovski savunma arkasına koşan Mehmet Coşkun’u gördü. Mehmet soldan ceza alanına girip dar açıdan vurdu, top kaleci Ahmet Said’in sağından ağlara gitti. Pozisyon bitiminde hakem ofsayt düdüğünü çaldı ancak VAR’da incelenen pozisyon sonrası gol geçerli sayıldı. 0-1 Bu ayını zamanda ilk yarının da skoru oldu. İkinci yarı Adanaspor A.Dabo - Rashad Muhammed, Metehan - Mehmet Taş ve Oberlin - Ciss değişikliğiyle oyuna başlarken, yapılan değişiklikler oyunu daha da hareketlendirdi. Karşılaşmanın 52’nci dakikasında Adana ekibi penaltı kazandı. Adanaspor’un gelişen atağında ceza alanı dışı kaleyi karşıdan gören açıdan Rashad Muhammed’in savunmadan dönen topa sert vuruşunda kale top önünde bulunan Gameli’nin elinden geri döndü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. 54’ncü dakikada penaltı atışını kullanan Fernandes’in sert vuruşunda top kaleci Kurtuluş’un solundan ağlarla buluştu ve skora dengeyi getirdi. 1-1 Adanaspor 2-1 öne geçti. Beraberlik golüyle birlikte baskısını artıran ev sahibi ekip 74’te öne geçti. Rakip alanda baskıyı artıran turuncu-beyazlıların soldan gelişen atağında Rashad Muhammed rakip ceza alanına girerken rakibin hamlesiyle dengesini kaybedip düştü. Rakibin uzaklaştırmak istediği topu alan Mehmet Taş, ceza alanına girerek iki oyuncuyu geçti ancak o da yerde kaldı. Bir anda topu önünde bulan Fatih Korucuk ceza alanı sol çaprazında şık bir vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi. 2-1 Başka gol olmayınca mücadele 2-1 Adanaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu galibiyetle puanını 23’e yükselten Adanaspor, 22 puanlı rakibini geride bırakıp 14. sıraya çıktı. Adanaspor önümüzdeki hafta ligin 23. Hafta maçında deplasmanda Erzurumspor’a konuk olacak. Tuzlaspor ise kendi evinde Bolu ekibiyle karşılaşacak. STAD: Yeni Adana HAKEMLER: Ömer Tolga Güldibi xx, Ömer Tevfik Özkoç xx, Harun Reşit Güngör xx ADANASPOR: Ahmet Said xx - Fatih xxx, Kubilay xx, Ferhat xx, Fevzi xx, Harun xx (Dk.83 Devran ?), Diakite xx (Dk.90+1 Cem ?), A.Dabo xx (Dk.46 Rashad Muhammed xx), Metehan xx (Dk.46 Mehmet Taş xxx), Oberlin xx (Dk.46 Ciss xx), Fernandes xxx TUZLASPOR: Kurtuluş xx - Gameli xx (Dk.77 Novikovas x), Mamba xx, Hikmet Çiftçi xx, Aminu Umar xx (Dk.37 Stankovski xx), Çağrı xx, Togui xx, Gökhan Akkan xx, Mehmet Coşkun xx, Sekou Tidiany xx (Dk.90 Aksel ?), Sadık Baş xx GOLLER: (Dk.54 Pen) Fernandes, (Dk.74) Fatih Korucuk (Adanaspor), (Dk.39) Mehmet Coşkun (Tuzlaspor) SARI KART: Oberlin, Kubilay, Mehmet Taş, Fatih Korucuk, Kemal Kılıç T.D.  (Adanaspor), Togui, Mamba (Tuzlaspor) VE MAÇ.. DAK.6: Adanaspor’dan Dikaite kendi yarı alanından savunma arkasına sarkan Metehan’ı gördü. Bu oyuncu ceza alnına girmek isterken son anda Gameli kritik müdahaleyle topu kornere gönderdi. DAK.10: Diakite sağdan sürdüğü topu kenar çizgisine varmadan yerden içeri gönderdi, kale önünde Fernandes topa dokunamayınca Adanaspor mutlak golden oldu. DAK.11: Togui’nin uzun pasında Mamba hızla soldan rakip alana girip ceza alanı yayına yakın yerden kaleye şut çekti, top üstten auta çıktı. DAK.12: Adanaspor’da A. Dabo ceza yayı üzerinden yerden kaleyi denedi, kaleci Kurtuluş son anda direğin dibinden topu kornere çeldi. DAK.13: Konuk ekip Tuzlaspor sağdan atak geliştirdi. Aminu Umar’ın orta alan kenar çizgisinden yerden gönderdiği topu ceza alanı sağ çaprazından kontrol eden Mamba ceza alanına girip yerden şut çekti, kaleci Ahmet Said uzanarak köşeden kornere çeldi. DAK.19: Kubilay’in kendi yarı alanından uzun pasında Fernandes soldan aldığı topu rakip yarı alanına taşıyarak ceza alanı dışı çaprazından içeri ortaladı, penaltı noktasında bulunan A.Dabo’dan önce Gameli araya girip kafa ile topu uzaklaştırdı. DAK.29: Adanaspor’un soldan gelişen hızlı atağında Oberlin ceza alanına girmeden yerden ceza yayı solunda bulunan Fernandes’e gönderdi. Bu oyuncu sol ayağıyla gelişine yerden vurdu, kaleci Kurtuluş sektirdi. Kale önünde Metehan’dan önce Gameli son anda kornere gönderdi. DAK.34: Adana ekibinden Fernandes soldan ceza alnına girip ceza yanında bulunan A.Dabo’yu gördü. A.Dabo sağ ayağıyla kaleye sert vurdu, kaleci Kurtuluşuz uzanarak köşeden kornere gönderdi. DAK.39: Tuzlaspor’un soldan gelişen atağında Stankovski savunma arkasına koşan Mehmet Coşkun’u gördü. Mehmet soldan ceza alanına girip dar açıdan vurdu, top kaleci Ahmet Said’in sağından ağlara gitti. Pozisyon bitiminde hakem ofsayt düdüğünü çaldı ancak VAR’da incelenen pozisyon sonrası gol geçerli sayıldı. 0-1 DAK.45:Tuzla ekibinin atağında Mamba ceza alnı sağında içeri ortaladı, Sekou Tidiany penaltı noktasından gelişine sol sert ayağıyla vurdu, top üst direkten döndü. İKİNCİ YARI DAK.52: Adana ekibi penaltı kazandı. Adanaspor’un gelişen atağında ceza alanı dışı kaleyi karşıdan gören açıdan Rashad Muhammed’in savunmadan dönen topa sert vuruşunda top Gameli’nin elinden geri döndü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. DAK.54: Penaltı atışını kullanan Fernandes’in sert vuruşunda topu ve kaleci Kurtuluş’u ayrı ayrı köşeyi gönderdi. 1-1 DAK.69: Konuk ekibin soldan gelişen atağında Sekou Tidiany ceza alanı dışından topa sert vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı. DAK.74: Adanaspor ikinci golü buldu. Rakip alanda baskıyı artıran turuncu-beyazlıların soldan gelişen atağında Rashad Muhammed rakip ceza alanına girerken rakibin hamlesiyle dengesini kaybedip düştü. Rakibin uzaklaştırmak istediği topu alan Mehmet Taş, ceza alanına girerek iki oyuncuyu geçti ancak o da yerde kaldı. Bir anda topu önünde bulan Fatih Korucuk ceza alanı sol çaprazında şık bir vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi. 2-1 DAK.90+5: Konuk ekibin atağında Novikovas ceza alanı dışı sağından yerden kaleyi denedi, kaleci Ahmet Said yatarak kontrol etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.