TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Amasya

İLKHABER-Gazetesi - Amasya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Amasya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Terörle kararlı mücadelede geri adım atmayacağız Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Terörle kararlı mücadelede geri adım atmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Amasya’da vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacaksın. Dinlenmek yok. Devamlı çalışacaksın" talimatı verdiğini hatırlatan Bakan Yerlikaya, “Çünkü bizim milletimiz onları ülke içinde de ülke dışında da hiçbir şekilde istemiyor. O yüzden terör neredeyse ülke içindeyse onun inine gidiyoruz. Ülke dışındaysa pençe harekatlarıyla onlara göz açtırmıyoruz. Açtırmamakla da Allah’ın izniyle kararlıyız. Sırtını kime dayarsa dayasın. Terör örgütü umurumuzda değil. Ama bir terör örgütü mensubu, kendileri veya sözde liderleri kim bizim aziz milletimize yan bakmaya cüret ediyorsa bizde onlara düz bakacak değiliz” diye konuştu. "10 ayda 421 organize suç örgütü yakalandı” Organize suç örgütleriyle mücadeleye ilişkin veriler paylaşan Bakan Yerlikaya, “Bunlar Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ‘şehir eşkıyaları’. Organize suç örgütleri. Bazı adları da bu. Adları batsın. Ne olursa olsun. 10 ayda 421 organize suç örgütü yakalandı. Götürüp adalete teslim ettik” şeklinde konuştu. Güvenlik güçlerinin zehir tacirlerine göz açtırmamakta kararlı olduğunu vurgulayan Yerlikaya, “Gençlerimizin, vatandaşlarımızın hayatlarını zehreden kim varsa en büyüğünden sokak satıcısı olan en küçüğüne varıncaya kadar biliniz ki biz onları hayatını zehretmeye kararlıyız. Onlara nefes aldırmıyoruz” ifadelerini kullandı. Evden hırsızlık olaylarını değerlendiren Yerlikaya, “Evden hırsızlıkta bir önceki yılın ilk 75 gününün ortalaması günlük 162 iken 2024’ün ilk 75 gününde bunu şimdilik 98’e düşürdük. Her gün takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. Amasya Valiliğini ziyaret ederek Vali Yılmaz Doruk’un da yer aldığı huzur ve seçim güvenliği toplantısı yapan Bakan Yerlikaya, sonrasında esnafları dolaşıp vatandaşlardan AK Parti Amasya Belediye Başkan Adayı Mehmet Uyanık’a destek istedi.

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Nerede? Nasıl Gidilir? Askerler tarafından merak edilenler... Haber

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Nerede? Nasıl Gidilir? Askerler tarafından merak edilenler...

Amasya il sınırları içerisinde bulunan 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı; piyade sınıfına mensup er ve erbaş ile sözleşmeli er yetiştirmektedir. Askerlik görevini burada ifa etmiş olan yükümlüler arasında içtimasıyla ünlü bir birliktir. Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve ülkemizin en eski yerleşim birimlerinden biri olan Amasya’da Karadeniz ve Kara iklimleri arasında bir geçiş iklimi hüküm sürer. Dolayısıyla burada yapılan askerlik, hava koşulları açısından zorlayıcı değildir. Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’na Nasıl Gidilir? Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı yol tarifi için; kara, demir ve hava yolu üzerinden 3 farklı tarih verilebilir. Kara yolu için: Amasya il sınırları içerisinde bulunan 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’na kara yoluyla ulaşım için öncelikle Amasya Otogarı’na gitmeniz gerekiyor. Otogara her il ve ilçeden kara yoluyla ulaşım mevcut. Belediye otobüsü aracılığıyla otogardan şehir merkezine, oradan da 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’na ulaşmak mümkün. Aynı güzergahta taksi ile yolculuk yapmak da mümkün. Amasya Otogarı telefon numarası: 0 358 218 80 12 Demir yolu için: Samsun – Amasya ve Sivas – Amasya güzergahları üzerinden Amasya’ya tren ile seyahat etmek mümkündür. Demir yolu istasyonu telefon numarası:  0 358 218 12 39 Hava yolu için: Amasya’nın şehir merkezine 50 kilometre mesafede bulunan Amasya Merzifon Havalimanı üzerinden birliğe ulaşım belediye otobüsü, taksi ve havaalanı servisi ile sağlanmaktadır. Amasya Merzifon Havaalanı telefon numarası:  0 358 535 10 16 – 0358 535 10 17 Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı İletişim Bilgileri Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı açık adresi: General Hikmet Akıncı Kışlası Yazı Bağları Mahallesi Kışla Caddesi 05500/Amasya Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı telefon numarası: 0 358 242 00 24-25-26 Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı belgegeçer numarası: 0 358 242 06 85

Amasya Üniversitesi’ne binaların dayanıklılığını ölçecek deprem kiti alındı Haber

Amasya Üniversitesi’ne binaların dayanıklılığını ölçecek deprem kiti alındı

Özel bir banka tarafından hibe edilen deprem kitinin teslimini yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, “Deprem kiti bilhassa başta kendi binalarımız olmak üzere bütün Amasya’ya şehre hizmet etmek üzere hizmete hazır olacak. Bu deprem kitinin binaların depreme dayanıklılığını binalara zarar vermeden ölçmesi ve en son teknolojik sistem olması da çok çok önemli” dedi. Amasya’nın coğrafi konumu gereği birinci derecede deprem bölgesinde bulunduğuna dikkat çeken Rektör Turabi, “Doç. Dr. Murat Gökçe hocamızın yönetiminde birkaç ekip kurulacak. Öncelikle bizim binalarımız olmak üzere Amasya’da anlaşmalı olduğumuz, Afet Koordinasyon Merkezi ile karşılıklı sorumlu protokolümüz olan kurumlara da hizmet verecek. Bilindiği üzere biz şu anda bilgilendirme raporları verebiliyoruz. Akreditasyonu da alacağız ve akreditasyonla beraber kentsel dönüşüm raporları da verebileceğiz” diye konuştu. Bu cihazların tahribatlı ve tahribatsız yöntemle taşıyıcı sistemlerin analizini yapmak için kullanılacağına değinen Doç. Dr. Gökçe ise, “Tahribatsız yöntemlerle schmit çekici ve ultrasonik test cihaz binanın kolan ve kirişlerinde tahribat etmeden bize yaklaşık bir basınçla fikir veriyor. Daha sonra en zayıf kolonları seçerek seçilen kolonlardan da tek devir 255 mm beton delme karot makinesi ile karot örneği alarak betonun ne kadar dayanıklı olduğunu tespit ediyoruz.  Profesyonel multi dedektör ile ise donatıya zarar vermeden numuneler almamızı sağlıyor. Daha sonra bu numuneleri beton laboratuvarında test ederek binalarımızın deprem yönetmeliğine uyup uymadığını tespit etmiş oluyoruz. Bu arada binalardan aldığımız numune sonrası oluşan boşlukları özel bir harç ile onararak teslim ediyoruz” şeklinde konuştu.

Koyun sürüsü durmadan döndü, Çin’deki görüntüler akıllara geldi Haber

Koyun sürüsü durmadan döndü, Çin’deki görüntüler akıllara geldi

300 koyun, koçlarla daire çizdi Amasya Gökyöyük Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen Bafra ırkı koyunların koçlarla buluştuğu ilk anlar dron ile havadan görüntülendi. 300 koyun, birkaç dakika boyunca peş peşe saat yönünde dönerek daire çizdi. 300 koyunun 12 koçla 45 gün boyunca birlikte aynı sürüde tutulduğu koç katımı adını verdikleri dönemlerde bu tür durumların görülebildiğini belirten Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Muhammet Altıparmak, “Kendi eksenleri etrafında saat yönünde belirli istikamette döndükleri oluyor. Yaklaşık 2, 3 dakika boyunca dairesel şekilde döndükten sonra rutin hale geçiyorlar” dedi. "Çin’deki biraz daha farklı gibiydi. Koç katımı değildi" Çin'de bir koyun sürüsünün 12 gün boyunca durmadan daire çizerek yürümeleriyle izlenme rekoru kıran gizemli olaydaki görüntülerle benzetildiği yönündeki soruyu cevaplayan Muhammet Altıparmak, “Çin’deki biraz daha farklı gibiydi. Koç katımı değildi. Koyunlar kendi eksenlerinde birbirlerini takip ediyordu. Daha hızlıydılar. Ama bizimki daha sakin. Birbirleriyle tanışıyormuş gibi görüntüydü” diye konuştu. Çoklu doğum özelliğine sahip Bafra ırkı koyunlar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı işletmede yetiştirdikleri et ve süt verimi çok olan damızlık amaçlı yerli Bafra ırkı koyunların çoklu doğum özelliğine sahip olduğuna değinen Altıparmak, “Genellikle ikiz, üçüz, dördüz, beşiz ve hatta altızlar da doğuyor. Çok hızlı çoğalabiliyorlar. Bu yıl 3 bin 500 koyuna koç kattık. Önümüzdeki şubat ayında doğumlar başlayacak. 6 bin 500’den fazla kuzunun doğmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.