TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Antakya

İLKHABER-Gazetesi - Antakya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Antakya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Antakya'da yeni bir şehir yükseliyor Haber

Antakya'da yeni bir şehir yükseliyor

Gülderen Mahallesi’nde inşası süren 5 bin 871 deprem konutundan yapımları tamamlananlar, asrın felaketinin yıl dönümü öncesinde afetzedelere teslim edilecek. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmiş, binlerce bina hasar görmüştü. Büyük yıkımın yaşandığı Antakya ilçesi ise tanınmaz hale gelmişti. Kentin yeniden ihyası ve inşası için başlatılan çalışmalarda, Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi’nde yaklaşık 5 bin 871 deprem konutunun temeli atılmıştı. Ekiplerin çalışmaları gece gündüz devam ederken, asrın felaketinin yıl dönümünde yapımı tamamlanan konutlar vatandaşlara teslim edilmeye başlanacak. TOKİ tarafından bölgede inşa edilen 31 bin 654 konuttan 6 bin 416’sı şubat ayı sonuna kadar teslim edilecek. “Burada gece gündüz çalışıldı, buna tanığız” Afet konutlarında çalışmaların 7 gün 24 saat devam ettiğini belirten Gülderen Mahallesi Muhtarı Nevzat Yaral, “Tarihi bir afet yaşadık, bin yılda bir yaşanacak bir afetti. Afetin yıl dönümüne sayılı günler kaldı, biz de mülkiyeti devletimize ait olan deprem konutlarının olduğu bölgedeyiz. Burası taşlık bir alandı, bizlere hiçbir faydası yoktu. Hiç kimsenin inanamayacağı hızlı bir biçimde buralar inşa edildi. 6 ay içerisinde inşa edildi. Burada gece gündüz çalışıldı, buna tanığız. Ekipler yağmur çamur dinlemeden 7 gün 24 saat çalıştılar. Bu evlerin büyük bir kısmı afetin yıl dönümüne yetişti, daha bitecekler de var. Hummalı bir çalışma oldu. Onun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Depremden bu yana haber alınamayan anne, baba ve minik Asel’den geriye yürek yakan doğum günü görüntüleri kaldı Haber

Depremden bu yana haber alınamayan anne, baba ve minik Asel’den geriye yürek yakan doğum günü görüntüleri kaldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 25 bine yakın insan vefat etmiş, Antakya ilçesi yerle bir olmuştu. Asrın felaketine Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi’nde bulunan İlke Apartmanı’nda yakalanan 32 yaşındaki Mustafa Kılıç, 29 yaşındaki Hasret Kılıç ve 5 yaşındaki evlatları Asel Kılıç deprem sonrası adeta yok oldu. Felaketin üzerinden 1 yıla yakın süre geçmesine rağmen evladının ailesinden haber alamayan acılı baba Selahattin ve anne Fatma Kılıç, aylardır gelecek haberi umutla bekliyor. Torunlarının kendilerine ‘dede’ ve ‘babaanne’ diyerek seslenmesine hasret kalan çiftin, Asel’in doğum gününden geriye kalan görüntüleri izledikçe yüreği dağlanıyor. “Torunumun ‘Dede’ demesini çok özledim” Depremde yıkılan İlke Apartmanı’nın başında bir hafta bekleyen Selahattin Kılıç, torununun kendisine ‘Dede’ diyerek seslenmesine hasret kaldığını belirterek, “Deprem günü Hatay Antakya’da oturuyordum. Sabah ilk gittiğim bina oğlumun oturduğu binaydı. Yerle bir olmuştu, bir hafta boyunca başındaydık. Enkazdan çıkmadılar. Enkazı iki defa daha taradık, yine çıkmadılar. Aldığımız haberlere göre AFAD oradan 10 kişiyi kurtarmış, hastanelere göndermiş. Oraya gelen beyaz bir minibüs yaklaşık 15 kişiyi hastanelere götürmüş. Ama çocuklarımdan hiç haber alamadık. Gezmediğim hastane, gitmediğim yer kalmadı. Ben ve gelinimin ailesi DNA örnekleri verdik. Herhangi bir eşleşme yok. İnsan ölmüşse bir yıldır eşleşme olmaz mı? Torunumun ‘Dede’ demesini çok özledim. Çocuklarımı çok özledim. Lütfen çocuklarımı bir an önce bulsunlar. Az önce torunumun videosunu izliyordum, orada ağlıyordum. Hasret kaldım; çok özledim oğlumu, gelinimi, torunumu. Lütfen bir an önce çocuklarımızı bulsunlar” dedi. “Bana ‘Babaannesinin Gülü Ben Geldim’ derdi” Oğlu ve ailesinden gelecek haberi aylardır umutla beklediğini belirten Fatma Kılıç, “Hala çocuklarımızı bulamadık. Neredeler, öldüler mi, hayattalar mı bilmiyoruz, çok ıstırap çekiyoruz. Bir an önce bu işe çözüm bulunsun. Ben torunuma babaannesinin gülü derdim. O da bana ‘Babaannesinin Gülü Ben Geldim’ derdi. Onu çok özledim” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.