TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Deniz

İLKHABER-Gazetesi - Deniz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Deniz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bayramın ikinci günü dünyaca ünlü sahil adeta tıka basa doldu Haber

Bayramın ikinci günü dünyaca ünlü sahil adeta tıka basa doldu

Turizmin başkenti Antalya'da Ramazan Bayramı tatilinin yoğunluğu devam ediyor. Özellikle 9 günlük bayram tatilinin erken duyurulması ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yerli tatilcilerin adresini Antalya yaptı. Yaklaşık 2 milyon kişilik bir tatil hareketliliğinin yaşandığı kentin dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili ise yaz aylarındaki yoğunluğunu aratmadı. Hava sıcaklığının 22 derece, nem oranın ise yüzde 83 ölçüldüğü kentte sahile akın eden tatilciler doyasıya güneşlendi, bol bol yüzüp denizin tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar ise ağaç gölgelerinde piknik yapmayı tercih etti. Sahilde denizin keyfini çıkaranlardan bazıları da kano sürdü. “İlk defa bu ayda Antalya'nın bu kadar kabalalık olduğunu gördüm” İstanbul'dan tatil için Antalya'yı tercih eden Ufuk Özlüdağ, “Antalya çok güzel, havası süper. Sahilde deniz keyfi yapıyoruz, ortam çok güzel ve deniz sıcaklığı da mükemmel. Yazın çok kalabalık oluyormuş, şu anda da öyle. Otobüsler tıklım tıklımdı. İstanbul'u hiç aratmadı. Çok keyifli ve güzel bir ortam var. Antalya'yı çok sevdik” dedi. Yine arkadaşıyla birlikte İstanbul'dan gelen Muhammet Özartık da, “Her yıl geliyorum ama ilk defa bu ayda Antalya'nın bu kadar kalabalık olduğunu gördüm. İnsanlar sıcakkanlı. İstanbul'daki kalabalığı hiç aratmadı” ifadelerini kullandı.

Antalya’dan Almanya’daki gurbetçileri kıskandıracak selfie Haber

Antalya’dan Almanya’daki gurbetçileri kıskandıracak selfie

Antalya’nın muhteşem bir şehir olduğunu belirten gurbetçi, “Çocuklarım Almanya’dan kış fotoğrafı atıyor, bende bu halimin fotoğrafını atıyorum, şaşırıyorlar” dedi.Turizm kenti Antalya’nın Ocak ayının ilk haftasındaki sıcak hava etkisini sürdürüyor. Öğle saatlerinde hava sıcaklığı 21 dereceye kadar çıkarken, güzel havayı fırsat bilen kent sakinleriyle turistler dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nin yolunu tuttu. Konyaaltı Sahili'ne gelen vatandaşlardan bazılarının güneşlendiği bazılarının da denize girdiği görüldü. Sahildeki vatandaşların bazılarının öz çekim yaparken, denizde de kanoya binenler gözlemlendi. Denize girmeyenler ise güneşlenmeyi, piknik yapmayı ve balık tutmayı tercih etti. "Fotoğraf atıyorum, şaşırıyorlar" Almanya’dan tatil için Antalya’ya gelen Rıza Bekkaya, Antalya'yı çok sevdiğini ve hemen hemen 20 yıldır tatil için kenti tercih ettiğini söyledi. Almanya’da şuanda kış şartlarının çok ağır olduğunu aktaran Bekkaya, "Antalya'yı çok seviyorum, güzel bir yer. Mesafe olarak da Avrupa'ya yakın, 3 saatin üzerinde buraya geliyorum. Buraya geldiğim zaman kendimi daha başka hissediyorum. Denizi, insanları güzel. Onun için de buraya gelmeye her zaman dikkat ediyorum. 2-3 hafta üzerinde burada kalıyorum. Almanya'da çocuklarım şu an kar yağışı ile karşı karşıya. Bana resim gönderiyorlar, ben de onlara gönderiyorum. Şaşırıyorlar ve onlar da burayı çok seviyor. Türkiye'yi çok seviyoruz, onun için buraya hep gelip gidiyoruz. Antalya'nın havası her an güzel. Yazın da olsa kışın da olsa 3-5 gün denize girerim. Çok hoşuma gidiyor, dinleniyorum. O yüzden çoğu zaman Türkiye'ye gelip gidiyorum" diye konuştu.

Mersin'de aynı gün hem deniz hem kar keyfi Haber

Mersin'de aynı gün hem deniz hem kar keyfi

Mersin Bozyazı ve Anamur'da vatandaşlar, yeni yılın ilk gününde hem denize girdi hem de ilçenin yüksek rakımlı bölgesinde geçtiğimiz günlerde yağan karı fırsat bilerek kayak keyfi yaptı. Türkiye'nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Mersin'in Akdeniz'e 321 kilometre kıyısı bulunması nedeniyle merkez ve ilçelerinde her mevsim deniz keyfi yaşanıyor. Hava sıcaklığının mevsimin 4-5 derece üzerinde seyretmesini fırsat bilen vatandaşlar da deniz çevresinde günün tadını çıkarıyor. 2024 yılının ilk gününde her yıl olduğu gibi bu sene de Bozyazı ilçesinde denize girme etkinliğini düzenlendi. Günün ilk saatlerinde ada sahilinde bir araya gelen vatandaşlar denize girerek keyifli anlar yaşadı. Etkinlikte temsili Nasrettin Hoca ise denize maya çaldı. Anamur ilçesinde de denize giren vatandaşlar farklı bir etkinlik daha gerçekleştirdi. İlçenin yaklaşık 70 kilometre yukarısında yer alan Yenicebelen bölgesine giden vatandaşlar, karda kayak yaparak aynı gün içinde iki farklı etkinlik yaptı. İlçe sakinlerinden Hüseyin Arı, "Aynı gün içerisinde hem denize girmek hem de kayak yapmak şahane" derken, Faruk Arslan da Anamur'un tertemiz denizinde yüzdüklerini, daha sonra gelerek kristalize karında kaydıklarını ifade etti. Her iki etkinlikte de yer alan İsmail Gübeş ise, "Bugün 1 Ocak 2024 Anamur'da bir taraftan sahilde denize girilirken, diğer taraftan da 1 saat mesafedeki yüksek bölgelerinde kayak yapıyoruz. Amatör düzeyde kayak yapıyoruz, inşallah bir gün profesyonel kayak merkezimiz de olur" dedi.

4,2 büyüklüğündeki depreme deniz altında yakalandı, ne yapacağını şaşırdı Haber

4,2 büyüklüğündeki depreme deniz altında yakalandı, ne yapacağını şaşırdı

Gazipaşa’da serbest dalış yapan Çağdaş Şaşmaz, arkadaşıyla birlikte cumartesi günü sabah saatlerinde ilçeye bağlı Muzkent Mahallesi’nde zıpkınla balık avlamak için denize girdi. 11 Kasım 2023 tarihinde Alanya açıklarında meydana gelen ve büyüklüğü 4,2 açıklanan depreme deniz altında yakalan Şaşmaz, o anları amatör kamerası ile kaydetti. Deprem esnasında çıkan gürültünün şiddetiyle vücudunun titrediğini söyleyen Şaşmaz, ilk anda dinamitle balık avlandığını düşündüğünü dile getirdi. "Gürültü o kadar şiddetliydi ki vücudumu tamamen titretti" Yaşadığı korku dolu anları anlatan Şaşmaz, “Videoda gördüğünüz taşın yanına vardığımda taşın kenarında birkaç yem balığının kaçışlarını gördüm ve agaşon yapmaya karar verdim. Tam aşağı doğru inip taşın gölge kısmına doğru yatacakken birden bir gürültü olmaya başladı. Gürültü o kadar şiddetliydi ki vücudumu tamamen titretti. İlk olarak aklıma kıyıdaki tral sürüsü geldi. Çok hızlı bir şekilde yukarı çıktım. Zaten sığ bir sudaydım. Bazı cani insanların o balık sürüsüne dinamit atmış olabileceğini düşündüm. O denli bir patlamaydı. Daha önce karşılaşmadığım için sadece hayal ettiklerimle kaldım” dedi. "Sonradan aklıma deprem geldi" Yaşanan şiddetli gürültünün ardından denizde balık kalmadığını söyleyen Şaşmaz, “Sonradan aklıma deprem geldi. Deniz hareketlerinde fazla bir değişme yoktu. Ve ortalık bir anda sessizliğe büründü. Neredeyse hiç balık kalmamıştı. Yanımdaki arkadaşım sesi duymadığını söyledi. Yüzeyde ilerlediği için fark edememiş. Hızlıca karaya çıkıp enteresan olaylar var mı diye baktığımda fark ettim ki, Alanya açıklarında bir deprem meydana gelmiş. Videonun 22. saniyesindeki sesleri duyabilirseniz her şey açıkça ortada. Kulaklığı takıp sakince izlerseniz o anki anı beraber yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.