TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Duvar

İLKHABER-Gazetesi - Duvar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Duvar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hataylı Yıldırım ailesi dışa doğru çöken duvar sayesinde hayata tutunmuş Haber

Hataylı Yıldırım ailesi dışa doğru çöken duvar sayesinde hayata tutunmuş

ANTALYA (AA) - SERVET TÜMER - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere Hatay'da yakalanan 5 kişilik Yıldırım ailesi, oturdukları binanın duvarının dışarıya doğru çökerek merdiven görevi görmesiyle kurtuldu.Depremin ardından eşi Eylem Yıldırım, 3 çocuğu ve akrabalarıyla Antalya'nın Serik ilçesi Boğazkent Mahallesi'ndeki iş insanı Mustafa Özkaya'nın konutlarına yerleştirilen Necati Yıldırım, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.Depremi ilk hissettiğinde eşiyle çocuklarını uyandırdığını ve binadan koşarak çıkmaya çalıştıklarını belirten Yıldırım, merdivenden inerken duvarın üzerine yıkıldığını söyledi.Duvarın altından kendi imkanlarıyla çıktığını anlatan Yıldırım, "Binanın ikinci katındaydık. Binanın dış duvarı da çökmüştü. Bu sırada diğer duvar üzerimize değil de dışarıya doğru yıkıldı. Oradan kendimizi dışarıya attık. Ailemi güçlükle çıkardım. Evimiz tamamen yıkılsaydı hiçbirimiz hayatta olamazdık. Çok şükür kurtulduk." dedi.Merdiven görevi gören duvar sayesinde evlerinin bahçesine çıkmayı başardıklarını aktaran Yıldırım, daha sonra anne ve babasını kurtarmak için çabaladığını ifade etti.Anne ve babasının başka bir binada oturduğunu dile getiren Yıldırım, "Dışarıda yağmur vardı. Çıplak ayakla koşarak anne ve babamın evine gittim. Dolap annemin üzerine düşmüş. Annemin yanında 83 yaşında babam da vardı. Onları da kendi imkanlarımızla dışarıya çıkardık. Ayağı kırılan annemin tedavisi hastanede sürüyor." diye konuştu.Yıldırım, sanayideki kaporta dükkanının da çöktüğünü ifade etti.Devletin desteği ve yardımseverler sayesinde Antalya'ya gelerek kalacak yer bulduklarını kaydeden Yıldırım, "Bakmakla yükümlü olduğum çocuklarım var. Allah bir daha milletimize, devletimize, insanımıza bu acıyı çektirmesin. Evimiz yapıldığında Hatay'a döneceğiz." dedi.Eylem Yıldırım da deprem sırasında bir duvarın içeriye bir duvarın dışarıya doğru çöktüğünü dile getirdi.Dışarıya doğru çöken duvar sayesinde binadan çıkabildiklerini anlatan Yıldırım, "Çok sallandık. Korku film gibiydi. Evden hiçbir şey alamadan üzerimizdekilerle kaçtık. Enkaz altında kalan komşularımız oldu. Çok üzgünüz." ifadelerini kullandı.

Bütün anılar bitişik binanın yan duvarında asılı kaldı Haber

Bütün anılar bitişik binanın yan duvarında asılı kaldı

HATAY (AA) - SERGEN SEZGİN/FATİH ÇAPKIN - Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaza dönen yapının yan duvarının inşa edilmediği, bunun yerine bitişikteki binanın yan duvar olarak kullanıldığı, depremin ardından yaşanan yıkımla ortaya çıktı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en fazla etkilenen kentlerden Hatay'ın Antakya ilçesinde, afetten önceki en işlek merkezlerden Ulucami Mahallesi Kemalpaşa Caddesi'nde bulunan 5 katlı apartman enkaza döndü.Sakinlerine mezar olan binanın iç duvarının örülmediği, iç duvar olarak bitişikteki apartmanın yan duvarının kullanıldığı, depremin ardından yaşanan yıkımla anlaşıldı."Duvar görünümlü" dış cephede asılı kalan Atatürk resimleri, fotoğraflar ve televizyon ile duvara çizilen resimler, afetin boyutlarını göstermesinin yanı sıra yaşanan kayıplarda ihmallerin etkisini düşündürdü. - "Bir miniğimizin rafı duvarda takılı kalmış. Tabii bizi de duygulandırdı"Bursa'dan yardım için gelen gönüllülerden Hakan Kızık, AA muhabirine, bölgedeki tarihi sokakların ve çarşıların zor durumda olduğunu söyledi.Kızık, sokaklarda gezerken yıkılan 5 katlı apartmanın dikkatini çektiğini aktararak, "Binanın yan duvarını yapmamışlar. Televizyon ve bir miniğimizin rafı duvarda takılı kalmış. Tabii bizi de duygulandırdı." dedi.Aile ve çocukların önemli olduğunu dile getiren Kızık, "Binayı yapan kişi yan duvarı yapmayı unutmuş. Çok ilginç. İnsanların ne kadar zor durumda olduğunu buraya gelince daha iyi anlamış olduk." diye konuştu.Esnaf Aydın Duman ise depreme evinde yakalandığını ve zor anlar yaşadıklarını anlattı.Enkaza dönen binalarda yakınlarını ve arkadaşlarını kaybettiğini ifade eden Duman, şunları kaydetti:"Kemalpaşa Caddesi'nde eski yapılar bulunuyor. Eski yapılar olduğundan bitişik nizam. Çocukluğumda bu binalar vardı. Burası hareketli caddeydi. Tamamen yıkılan binanın yandaki apartman duvarının aynı olması tuhaf. Duvarda televizyonla ile birkaç resim asılı kalmış. Çok ilginç durum. Allah herkesin yardımcısı olsun."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.