TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Elbistan

İLKHABER-Gazetesi - Elbistan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Elbistan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kahramanmaraş'ta ticari alanlarda dönüşüm başlıyor Haber

Kahramanmaraş'ta ticari alanlarda dönüşüm başlıyor

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki depremlerden 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, ticari alanlarda dönüşüm çalışmaları başlıyor. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve belediyeleri arasında "Elbistan'ın yeniden dönüşümü" protokolü imzalandığını anımsattı. Zemin sıvılaşması riski taşıyan alanlarda fore kazıkların hayati önem taşıdığını ifade eden Gürbüz, Ahmet Karacabey Caddesi'nden başlanacak projede yakın zamanda bölgeye fore kazıkların çakılacağını dile getirdi. Gürbüz, "Yaklaşık 420 civarında fore kazıkla temel çalışmaları başlayacak. Elbistan, zemin sıvılaşması çok olan bir yapıda olduğu için temellerin de fore kazıkla yapılması önem arz ediyor. Ticari hayatımızın ana omurgasını oluşturan bu bölgelerde hem konut hem de iş yeri çalışmalarına başlıyoruz. 2 bin konut ve iş yerinin üretimini Elbistan Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştireceğiz." Gürbüz, Cumhuriyet Mahallesi'nde de kentsel dönüşüm çalışmaları başlatacaklarını belirtti. Söz konusu yatırımın yaklaşık 10 milyar lira olduğuna işaret eden Gürbüz, "Devletimizin böylesine büyük bütçeli yatırımı Elbistanlı hemşerilerimiz için hayata geçirmesi ve böyle bir kaynağı sağlaması bizi mutlu ediyor. Canla başla çalışan bir hükümet ve yerel idare var. Bu anlamda tüm enerjimizi vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına harcıyoruz." diye konuştu.

Elbistan Belediyesi halk ekmeği bedava verecek Video Galeri

Elbistan Belediyesi halk ekmeği bedava verecek

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, "Depremden önce halk ekmeğimizi vatandaşlarımıza 1 liradan satıyorduk ama depremden sonra üretmiş olduğumuz tüm ekmeği vatandaşlarımıza ücretsiz olarak vereceğiz" dedi. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde belediye, halk ekmek fabrikasında ürettiği ekmeğin tanesini 3 yıldır 1 liradan satışa sundu. Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, 6 Şubat depremlerinin ardından halk ekmek fabrikalarında üretilen ekmeğin vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacağını duyurdu. Elbistan Belediyesi’nin 330 dönümde ekim gerçekleştirdiğini ifade eden Gürbüz, "Hasat zamanı geldi daha önce boş olan belediyemize ait olan tarladayız şu anda. 4 buçuk milyon metrekarelik bir mülkiyete sahip belediyemiz. Daha önceki yıllarda boş olan bu alanlarda ekimler gerçekleştiriliyor. Buradan elde etmiş olduğumuz ürünleri de halk ekmekte değerlendiriyoruz. 2020, 21 ve 22 yıllarında halk emeği 1 liradan vermiştik. 2023 yılında depremden sonra da tüm üretmiş olduğumuz halk ekmeği ücretsiz olarak vermeye başladı. Birçok insan da merak ediyor haliyle bunu nasıl başarabiliyorsunuz diye. Yani kendi boş olan arsalarımızı ekiyoruz. Ekimini gerçekleştirdiğimiz bölgelerdeki elde etmiş olduğumuz ürünü halk ekmek fabrikamıza sevk ederek vatandaşımıza ekmek olarak sunuyoruz" dedi. Belediye bünyesindeki arazilerin de boş kalmayıp üretim yapacaklarını ifade eden Başkan Gürbüz, "Bundan sonraki yıllarda boş olan bırakmayacağız ve ekili alanları artıracağız. Dünyanın dünya krizi ile uğraştığı dönemde biz tüm alanımızı boş bırakmayıp hepsini ekeceğiz. İnşallah elde ettiğimiz hasattan ise halk ekmeğimizin üzerindeki ürünleri vatandaşlarımıza yine ücretsiz olarak ulaştıracağız. Depremden önce halk ekmeğimizi vatandaşlarımıza 1 liradan satıyorduk ama depremden sonra üretmiş olduğumuz tüm ekmeği vatandaşlarımıza ücretsiz olarak vereceğiz. Biz burada herhangi bir kriterde koymadık. Zaten herkes depremzede herkesin ciddi sorunları var" diye konuştu.

Ahşaptan oyuncaklar yapıyor, satmak için şehir şehir geziyor Haber

Ahşaptan oyuncaklar yapıyor, satmak için şehir şehir geziyor

CANSU ERSOY ADANA (İLKHABER) –Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde yaşayan ve ahşaptan yaptığı oyuncakları hem tanıtmak hem de satmak için şehir şehir gezen Ahmet Yanar’ın sıradaki durağı Adana oldu. Adana’da Ulu Camii çevresine küçük bir tezgah açan Yanar, “Kahramanmaraş Elbistan’da yaşıyorum. Adanalı değilim, iş için geliyorum. Birkaç gündür Adana’dayım. Belli aralıklar ile buraya geliyorum. Yaptığımız ürünleri pazarlamak, satmak için şehir şehir geziyoruz” dedi Bu ürünlerin hepsini kendilerinin yaptığını söyleyen Yanar, “Elbistan’da kendi atölyem var orada yaptığım ürünleri geldiğimiz şehirlerde satıyorum. Gittiğim illerde de en fazla 1 hafta kalıyorum. Bir hafta sonra farklı bir şehre gidiyorum” diye ekledi. “ELBİSTAN KÜÇÜK BİR YER” Elbistan küçük bir yer olduğu için orada ürünlerini yeteri kadar pazarlayamadığını dile getiren Yanar, ürünleri satmak için şehir şehir dolaşmak zorunda kaldığını, ürünleri perakende şeklinde esnaflara, kooperatiflere de verdiğini kaydetti. “BİZ BU İŞİ NORMALDE HOBİ OLARAK YAPIYORDUK, PANDEMİ DÖNEMİNDE İŞ OLARAK YAPMAYA BAŞLADIK” Yanar, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Biz bu işi normalde hobi olarak yapıyorduk, pandemi döneminde iş olarak yapmaya başladık. Bizim asıl mesleğimiz pazarcılıktı. Pandemi döneminde bir kapanma yaşayınca pazarcılık işini bırakıp bu hobimizi satışa, ticarete dönüştürmeye karar verdik. Oradan yola çıkarak bu ürünleri yaptıktan sonra satmaya başladık. 3 yıldır da bu iş üzerinden ekmek yemeye devam ediyoruz. Yaptığımız ürünlere ilgi çok fazla. Bunlar ahşap ürün olduğu için görenlerin dikkatini çekiyor ve iyi de satış yapıyoruz.”

Depremin merkez üssü Elbistan'da 350 köy konutu teslimata hazır Haber

Depremin merkez üssü Elbistan'da 350 köy konutu teslimata hazır

KAHRAMANMARAŞ (AA) - TUNAHAN AKGÜN - 6 Şubat'taki depremlerden ikincisinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 3 kırsal mahallede yapımı tamamlanan 350 tek katlı köy tipi kalıcı afet konutu teslimata hazırlandı.Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar alan afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde "Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde Elbistan ilçesindeki Yapraklı, Akbayır ve Büyükyapalak mahallelerinde yapımı tamamlanan köy tipi kalıcı afet konutlarından 350'si hazırlandı. Konutların kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, AA muhabirine, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ikincisinin merkez üssü Elbistan'da büyük yıkım ve can kayıplarına neden olduğunu söyledi.İlçede yaklaşık 20 bin bağımsız bölümün depremden etkilendiğini ifade eden Gürbüz, bunlardan 3 bininin kırsal mahallerde bulunan yapılar olduğunu dile getirdi.Depremin hemen ardından devletin depremzedeler için konut çalışmalarına başladığını hatırlatan Gürbüz, havaların soğuması ve kışın yaklaşmasıyla çalışmaların hızlandığını belirtti.Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) kent merkezindeki çalışmaları yürütürken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün de kırsal mahallelerdeki çalışmaları yürüttüğünü anlatan Gürbüz, şöyle konuştu:"800 kırsal konutun ihalesi yapıldı. 650 konutun inşasına başlandı. Bugün itibarıyla 350 konut teslim aşamasına geldi, teslimata hazır. Birçok kırsal mahallemizde hummalı çalışmalar devam ediyor. Bunun yanında Yerinde Dönüşüm projesine başvuran vatandaşlarımıza da devletimiz yardım ediyor. Kendi imkanlarıyla bu çalışmaları yürütüyor. Bizim amacımız kış gelmeden bir an önce vatandaşlarımıza en hızlı şekilde en çok konutu teslim etmek. Zannediyorum önümüzdeki 6'ncı ay, çalışmaları başlayan konutların tamamı bitmiş olacak."Köy tipi afet konutlarının depreme karşı dirençli, yönetmeliklere uygun ve ailelerin rahatlıkla yaşayabileceği konforlu evler olduğunu aktaran Gürbüz, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Elbistan'da Cumhuriyet'in 100. yılına özel 126 konut teslim edilecek Haber

Elbistan'da Cumhuriyet'in 100. yılına özel 126 konut teslim edilecek

KAHRAMANMARAŞ (İLKHABER) - Karaelbistan Mahallesi'nde 5 katlı inşa edilen deprem konutlarının dış cephe boyaları tamamlandı. Elektrik, su tesisatları da biten dairelerin mutfak dolapları, doğal gaz petekleri takıldı, mobilyaları yerleştirildi. Çevre düzenlemesi süren 126 daireden oluşan 6 bloklu alana çocuk oyun grupları, kamelyalar konulurken fidanlar dikiliyor. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz,  felaketin yaralarını sarmak, izlerini ortadan kaldırmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Elbistan'da 40 bin bağımsız bölümden 20 bininin depremden etkilendiğini ifade eden Gürbüz, devletin tüm imkanlarıyla afetzedelerin yanında olduğunu dile getirdi. Deprem konutlarının inşasındaki çalışmaların süratle devam ettiğini anlatan Gürbüz, şunları kaydetti: "1 Nisan'da temelleri atılan konutlar teslimata hazır. 6 bloku inşallah Cumhuriyet'imizin 100. yılına yakışır bir şekilde vatandaşlarımıza teslim edebilmek için güçlü bir çalışma ve çaba var. Peyzaj, çevre düzenlemeleri ve altyapı çalışmalarında sona geldik. Cumhuriyet'imizin 100. yılına ulaştıralım istedik. Aslında daha fazla sayıda konut hazır ama ince işçiliği diyebileceğim diğer teknik detaylar hazırlanıyor. Gerçekten çok büyük devletiz. 6 ay gibi kısa sürede bu sokak oluşturuldu. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza Elbistanlılar olarak müteşekkiriz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.