TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Filistin

İLKHABER-Gazetesi - Filistin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Filistin haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Erzurum'da Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için sessiz yürüyüşlere devam ediyor Haber

Erzurum'da Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için sessiz yürüyüşlere devam ediyor

Lala Paşa Cami avlusunda toplanan sağlık çalışanları Yakutiye medresesi önüne kadar yürüdü. Burada basın açıklama yapan sağlık çalışanları Filistin’de yaşanan saldırıların bir an önce son bulmasını istediler. Basın bildirisini okuyan tıp fakültesi öğrencisi Berfin Kızgın, “Kimseye zarar vermeden, kendi yurtlarında özgürce yaşamak isteyen insanların, çocukların ve kadınların bu isteklerine kurşunlarla, bombalarla cevap vermek hangi yer ve zeminde olursa olsun ismi zulümdür. Filistin'de 75 yıldır süregelen İsrail'in zulmünü görmezden gelip uyuyan dünya, 7 Ekim'den sonra inanılmaz boyutlara ulaşan katliamların sesleriyle uyanmaya başladı. Bugün hekimler ve sağlık çalışanları olarak "Terör, soykırım 21 haftada topladığı gibi bugün de ve işgale karşı yaklaşık 30 ilden tek yürek olarak yürüyüşler gerçekleştiriyoruz. Bu işgal çok uzun süren bir işgal. Zaman geçtikçe gündemden düşmemeli. Görülen vahşet fotoğrafları gözümüze normal gelmemeli. İnsanlığımızın, vicdanımızın, kardeşliğimizin arasına mesafeler girmemeli. Bu zulüm, bu vahşet, bu katliam normalleştirilemez. İnanan insanlar olarak hem fiili hem de sözlü dualarımız olsun. Duanın gücüne inanalım. Dualarımızda eksik etmeyelim. Bu mazlum coğrafyaların gür sedası biz olalım. Bu bağlamda Filistin'de yaşananları gündemde canlı tutmayı insani ve vicdani bir borç bilerek tekrar tekrar söylüyoruz” dedi. Basın açıklamasının ardından katılımcılar sessizce dağıldı.

TTB, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Filistin'e yardım eli uzatacak Haber

TTB, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Filistin'e yardım eli uzatacak

Türk Tabipleri Birliği (TTB), İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 33 bin 37 kişinin yaşamını yitirdiği Filistin'e Ramazan Bayramı'nda yardım eli uzatacak. İsrail güçleri tarafından 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda en az 14 bin 500’ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere toplam 33 bin 37 Filistinli yaşamını kaybederken, yaklaşık 76 bin kişi de yaralandı. Enkaz altında halen binlerce kişinin cesedinin bulunduğu İsrail saldırılarında, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınıyor. İsrail topçu birliklerinin son olarak Gazze Şeridi'nin Han Yunus ile Refah kentine düzenlediği saldırılarda ölen ve yaralananlar olduğu bilgisi geliyor. Gazze'de binlerce yaralı, tıbbi müdahale bekliyor Türk Tabipleri Birliği (TTB), insani dramın yaşandığı Filistin'e yardım eli uzatmak üzere harekete geçti. TTB tarafından, İsrail’in saldırıları altındaki Filistin’i ziyaret etmek için 1 Nisan 2024 günü Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na, Filistin ile İsrail'in Türkiye'deki büyükelçiliklerine ve Türkiye'nin Filistin'deki Kudüs Başkonsolosluğu ile İsrail'deki Tel Aviv Büyükelçiliği'ne birer yazı gönderildi. Filistin’de yaşanan sağlık hakkı ihlalleri ve sağlık tesislerine yapılan saldırıları gözlemlemek, sağlık yardımı götürmek, kalıcı koruyucu sağlık hizmeti merkezi çalışmaları başlatmak ve hekimler ve sağlık emekçileri ile bayramlaşmak amacıyla Ramazan Bayramı’nda bir ziyaret planlandığı belirtilen yazıda, gerekli izin ve kolaylık sağlanması istendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.