TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Huzurevi

İLKHABER-Gazetesi - Huzurevi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Huzurevi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da yaşlılardan oluşan koro, huzurevinde müzik ziyafeti yaşattı Haber

Adana'da yaşlılardan oluşan koro, huzurevinde müzik ziyafeti yaşattı

Adana Huzurevi’nde kalan İsmet Dönüş (80), 4 sene önce bağlama çalmaya merak salıp, Çukurova Türk Halk Müziği Yurttan Sesler Korosu’na katıldı. Birçok üyesi kendi akranı olan Dönüş, koro ile çeşitli konserler verdi. Huzurevinde kalanları unutmadılar İsmet Dönüş ve yaşlı koro üyeleri, koro şefi Remzi Özdaş’ın öncülüğünde özel bir huzurevi ile iletişime geçip, yaşlılara konser vermek istediklerini iletti. Huzurevinden gerekli izinleri alan koro, geçtiğimiz gün yaşlılara konser verdi. Unutulmaz eserleri seslendirdiler Koro üyeleri birbirinden güzel ve unutulmaz türküleri seslendirip, huzurevinde kalan yaşlılara moral verdi. Yaşlılar da türkülere eşlik edip keyifli vakit geçirirken, mutlulukları gözlerinden okundu. Bu daha başlangıç  İsmet Dönüş, “Bugünkü etkinliğimizin amacı burada bulunan yaşlı, bakıma ihtiyacı olan büyüklerimize ve akranlarıma moral vermek. Koromuzla birlikte onların mutlu olmasını sağladık. Ben de huzurevinde kalıyorum ve yaşlıların psikolojisini iyi biliyorum. Şu anda onların ne kadar mutlu olduklarını gördüm. Bu daha başlangıç, bundan sonra da diğer huzurevlerine gidip orada kalanlara konser vereceğiz” dedi. Öğrenmenin yaşı yok Yaşlılara tavsiyelerde bulunan ve asla kendilerini bırakmamalarını isteyen Dönüş, “Yaşlandım diye kendimizi bırakmak yok. Ben 76 yaşından sonra bağlama çalmayı öğrendim ve solist oldum. Demek ki öğrenmenin yaşı yok. Onu ifade etmek için buradayım” ifadelerini kullandı. Bizleri unutmayın 6 aydır huzurevinde kalan Fatma Kanamur (75) ise çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Bugün çok mutlu oldum. Gelmek istemiyordum ama şimdi iyi ki geldim diyorum. Çok mutluyum. Sizin gibi güler yüzlü insanları gördüm daha mutlu oldum. Bizlerin unutulmamasını istiyorum” diye konuştu.

Huzurevinde ikinci bahar Haber

Huzurevinde ikinci bahar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü’nde tanışan huzurevi sakinleri Ayşe Küpeli ile Mehmet Cengiz hayatlarını birleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü bünyesindeki huzurevinde yaşamını sürdüren Ayşe Küpeli (77) ile Mehmet Cengiz (69) dünya evine girdi. Çiftin nikah töreni için Kampüsün etkinlik salonu özenle hazırlandı. Nikah törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın, kampüs yönetimi ve huzurevi sakinleri katıldı. Çift nikah öncesi “İkinci Bahar” şarkısı eşliğinde dans etti. Ardından Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ayşe Küpeli ile Mehmet Cengiz’in nikahını kıydı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın ise çiftin nikah şahitliğini yaptı. Nikahın ardından kampüs sakinleri gönüllerince eğlenerek çiftin mutluluğuna ortak oldu. “Hayatımın en özel anlarından bir tanesi” Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Size ömür boyu sağlıkla, ağız tadıyla, bizlerle mutlu ve huzur içinde bir hayat diliyorum. Bugün kendi adıma çok bahtiyar olduğumu ifade etmek isterim. Böyle bir nikah akdini gerçekleştirmek hayatımın en özel anlarından bir tanesi” dedi. “Önce Allah’ın sonra tüm Büyükşehir ekibinin sayesinde mutlu olacağız” Duygularını aktaran Ayşe Küpeli, “Önümüzdeki ay benim burada beşinci yılım dolacak. Otobüsten düştüm, kalçam kırıldı ve ihtiyaçlı duruma düştüm. 3 çocuğum var, çalışıyorlar. Ev, iş güç derken ben ortada kaldım, burayı seçtim ve geldim. Çok mutluyum. Herkese de ihtiyaç durumunda buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Mehmet Bey ile de beni hastaneye, muayeneye götürürken tanıştık. Yardımcı olurken el ele tutuştuk. Müşterek alanlarda vakit geçirirken sohbet ettik. Sonunda hayatlarımızı birleştirme kararı aldık. Buradaki sosyologlarımız, müdürlerimiz aslında bizim kızlarımız ama şimdi evlenme kararı alınca bizim annelerimiz oldu. Çok mutluyuz. Önce Allah’ın sonra tüm İzmir Büyükşehir Belediyesi ekibinin sayesinde mutlu olacağız” şeklinde konuştu. “İyi ki buradayız, yaşıyoruz; şimdi de evleniyoruz” Mehmet Cengiz ise, “Burası 5 yıldızlı otel gibi. Burada çalışan herkes bu mutlu günümüzde de yanımızda oldu. Hiç kimseye insan ayırmadan ellerinden ne geliyorsa tüm desteği veriyorlar. Ayşe Hanımla hastaneye gidip gelirken tanıştık aramızda bir kıvılcım oldu. Başkanımızın sayesinde iyi ki buradayız. Şimdi de evlendik” diye konuştu.

Huzurevi sakinlerine anneler günü kutlaması Haber

Huzurevi sakinlerine anneler günü kutlaması

ADANA(İLKHABER)-Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi sakinleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Anneler gününün 14 Mayıs’ta seçimlere denk gelmesi nedeniyle kutlayamadıklarını belirten Çetin, “Gecikmeli de olsa büyüklerimizle bir araya geldik ve anneler gününü kutladık. Huzurevi Müdürü Serdar Güneş’e de teşekkür ediyorum. Bu tür buluşmaları devam ettireceğiz” dedi.  Kadın ve Aile Müdürlüğünün düzenlediği etkinliğe Eşi Ayşe Çetin ile birlikte katılan Başkan Soner Çetin, Yeşil Fırın’da düzenlenen etkinlik öncesi, hem katılımcılara, hem de diğer misafirler de gül vererek anneler gününü kutladı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘’Belli aralıklarla sizlerle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Sayın müdürümüz Serdar Güneş de Adana için bir değer, sizlerin de sevdiğinizi biliyorum. Kendisine de teşekkür ediyorum böyle bir ortamı oluşturmamıza vesile olduğu için. Bugün ki buluşmamızın önemi anneler günü. Anneler günü geçti diyeceksiniz. Türkiye 14 Mayıs’ta kritik bir seçim yaşadı. Sizlerde vatandaşlık görevini yerine getirdiniz. Oylarınızı kullandınız. Türkiye tarihinde ilk defa 2. tur yaşayacağız. Yani maç yeniden başlayacak. Yeniden gidip tercihimizi kullanacağız. 2 seçenek var. Sayın Cumhurbaşkanı mı, yoksa değişim isteyenler sayın Kemal Kılıçdaroğlu mu ikisinden birini tercih edecekler. İnşallah Türkiye için en hayırlısı ne ise o olsun. İlk tur seçimleri anneler gününe denk geldiği için görevimizi yapamadık sizlere karşı. Seçimlerle uğraştık sandık başlarında uğraştık. Adliyelerde dolaştık. Layıkıyla yaşayamadık. 1-2 gün ara ile de olsa annelerimiz ile bir arada olalım onlarla bir arada olalım dualarını alalım, anneler gününü kutlayalım dedik. 28 Mayıs ta yapılacak olan seçimin vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Anneler gününüzü de tekrardan kutluyorum.’’ Başkan Soner Çetin ve misafirler anneler günü için hazırlanan pastayı birlikte kesti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.