TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#KARATE

İLKHABER-Gazetesi - KARATE haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, KARATE haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Milli karateci Kutay Coşkun, yeni şampiyonluklara odaklandı Haber

Milli karateci Kutay Coşkun, yeni şampiyonluklara odaklandı

Karateye 8 yaşında başlayan Kutay, bu branşta katıldığı ulusal turnuvalarda dereceler elde etti. Kazandığı başarılarla 2022'de milli formayı giymeye hak kazanan Kutay, son olarak geçen yıl Dünya Karate Federasyonu tarafından 7-10 Aralık'ta İtalya'nın Venedik kentinde 81 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katıldığı Karate 1 Gençlik Ligi organizasyonunda 14 yaş ve altı 40 kilogram kategorisinde 3'üncü oldu.Babası Yusuf Coşkun ve ağabeyinin antrenörlüğünde çalışmalarını sürdüren Kutay, 3'üncü olduğu ligde bu sefer şampiyonluk için ter döküyor. Milli karateci Kutay Coşkun, babasının bu branşta kazandığı başarılardan etkilendiğini söyledi.Severek yaptığı sporda milli formayı giydiği için gururlu olduğunu anlatan Kutay, ülkeye yeni madalyalar kazandırmak için çalıştığını anlattı. Haftanın yedi günü, günde çift idman yaparak hedefleri için mücadele ettiğini aktaran Kutay, "2024'te Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapılacak Karate 1 Gençlik Ligi'nde şampiyonluk hedefliyorum. Dünya, Avrupa ve olimpiyat oyunlarında derece yapmak istiyorum." diye konuştu. Kutay'ın ağabeyi ve antrenörü Oğuzhan Coşkun da iyi bir sporcu yetiştirdiklerini söyledi. Babasıyla beraber karate sporuna ailece hizmet ettiklerini anlatan Oğuzhan, şunları kaydetti: "Hedefimiz önümüzdeki ay yapılacak Dünya Gençlik Ligi'nde inşallah dünya şampiyonluğu. Kutay, 2026'ya kadar dünya gençlik sıralamasında ilk 12'de kalırsa o yıl yapılacak gençlik olimpiyatlarına katılacak. Hedeflerimiz çok, Allah'ın izniyle daha iyi yerlerde görmeyi hedefliyoruz."

YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI Haber

YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

İbrahim Baysal (Haber Merkezi)- 20 farklı branşta düzenlenen spor okulları kapılarını açtı. Yüreğir Belediyesi’nin her yıl gençler ve çocuklar için düzenlediği Yaz Spor Okulları futboldan güreşe, tenisten karateye kadar birçok branşta eğitim verecek. bu yıl 9 bin 150 çocuk kayıt yaptırdı. Yüreğir Belediyesinin çocukları yaz tatilini verimli ve eğlenceli geçirmelerini sağlamak ve gizli kalmış yeteneklerini açığa çıkarmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yaz Spor Okulları, Ertuğrul Gazi Spor Kompleksi’nde düzenlenen törenle başladı. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in ev sahipliği yaptığı açılış törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bayram Akatekin, Halk Eğitim Merkezi Müdürleri, spor kurslarına katılan çocuklar ve aileleri katıldı. Futbol, basketbol, voleybol, atletizm, satranç, masa tenisi, pilates, taekwondo, dart, güreş, yüzme, jimnastik, tenis, karate, muay thai, judo, wushu, welness, floor curling ve okçuluktan oluşan 20 branştaki kurslarda eğitim alacak sporculardan başarı gösterenler Yüreğir Belediyesi Spor Kulübü'nün altyapı takımlarında yer alacak. Bu yıl 9 bin 150 çocuğun kayıt yaptırdığı kurslarda alanında uzman eğitmenler görev yapacak. Spor kursları Ertuğrul Gazi Spor Kompleksi, PTT Evleri Spor Salonu ve Akdeniz Spor Salonu başta olmak üzere ilçe geneli 70 merkezde verilecek.

6 yaşında karateye başladı, 12 yaşında 60 madalyası var Haber

6 yaşında karateye başladı, 12 yaşında 60 madalyası var

EMRE EKİCİ ADANA (İLKHABER)- Adana’da dedesi ve babası karateci olan 6 yaşında karateye başlayan Tuna Gürbüz’ün, taşıyamadığı 60 madalyası bulunuyor. 12 yaşındaki Gürbüz, son olarak Balkan Şampiyonu oldu. Karateci baba İslam Gürbüz’ün kızı olarak dünyaya gelen Tuna Gürbüz (12) babasının 2017 yılında karate salonu açmasıyla bu spora merak salıp başladı. Babası da karateci olan İslam Gürbüz, kızına antrenörlük yapmaya başladı. Kısa sürede karateyi iyi bir şekilde öğrenen Tuna Gürbüz, önce Türkiye’de dereceler elde etmeye başladı. Geçtiğimiz yıl Sivas’ta ikinci olurken, bu yıl Denizli’de yapılan müsabakalarda birinci olarak milli takıma seçildi. İspanya’da yapılan müsabakalarda yedincilik elde ederken, geçtiğimiz gün Karadağ’da yapılan müsabakalarda Balkan Şampiyonu oldu. 12 yaşında olmasına rağmen 60 madalyası bulunan ve 30 kilo olan Gürbüz madalyalarını taşımakta zorlanıyor. Baba Gürbüz, başarılı olmak için sürekli çalıştıklarını belirterek, “Bende karate içinden geldiğim için kızımda bu vesileyle başlamış oldu. Kızımın 60’a yakın madalyası var ve şehir dışında Adana’yı tek başımıza temsil etmeye çalışıyoruz. Türkiye ve Balkan şampiyonluğu kazandı. Ben karateye babamdan dolayı başladım. Babadan oğula, oğuldan kızına diye devam ediyor. Kızıma bu sporu yap diye kesinlikle bir yönlendirme olmadı, kendi isteğiyle başladı ve devam ediyor” dedi. Tuna Gürbüz ise, “Çok mutluyum babamla birlikte başarmış olduk. Tüm maçlara babamla gittik, 60 üzerinde maça gittik ve hedeflerimize yavaş yavaş ulaşmaya başladık. 12 yaşındayım ve 60 madalyam bulunuyor. Yakaladığımız büyük bir başarı ve kendimle gurur duyuyorum, çok mutluyum. Karateye küçükken babamla beraber antrenmanlara giderek başladım. 2017 yılında kendi kulübümü açınca bu sporu çok sevdiğimi fark ettim ve profesyonel olarak devam etmek istedim. Bundan sonraki hedefim Avrupa, sonra dünya, ardından da Olimpiyat şampiyonası. Oralarda da derece gösterirsem Türkiye’yi daha güzel bir şekilde temsil etmiş olacağım. Her gün antrenman öncesi yarım saat ısınma hareketleri yapıyorum ardından arkadaşlarımla 1 saat çalışıyorum. Ben Yıldız hocamı çok seviyorum, karatede o benim rol modelim oldu” diye konuştu.

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate "Kata" Şampiyonası sona erdi Haber

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate "Kata" Şampiyonası sona erdi

BURSA (AA) - Türkiye Karate Federasyonu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate "Kata" Şampiyonası tamamlandı.Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde 3 gün süren organizasyonda 68 kulüpten 104 erkek, 87 kadın sporcu tatamiye çıktı.Fiziksel temas gerektirmeyen kata dalında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri alınarak seyircisiz gerçekleştirilen şampiyonanın son gününde 21 yaş altı kategorisinde dereceye giren isimler belli oldu. Kariyerinde Avrupa şampiyonluğu bulunan Keyda Nur Çolak, kadınlar finalinde Nilgün Mollaoğlu'nu mağlup ederek altın madalya kazandı. Erkekler finalinde ise birinciliği Sabri Mert Mülhim elde etti.Ümitler kategorisinde erkeklerde kariyerinde dünya ve Avrupa şampiyonluğu bulunan Furkan Kaynar, kadınlarda Şule Zeynep Arslan, genç kadınlarda Menekşe Vardar, genç erkeklerde ise Görkem Aslan ilk sırada yer aldı.Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş erkeklerde, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da kadınlarda dereceye girenlere madalyalarını verdi.Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yerel yönetimlerin spora desteklerinin önemli olduğunu belirterek, katkılarından dolayı Aktaş ile Yılmaz'a birer plaket takdim etti.Şampiyonada kategorilere göre sıralamalar şöyle oluştu:- Ümit kadınlar1- Şule Zeynep Arslan (İstanbul) 2- Tuana Irmak (İstanbul)3- Esma Sıla Evsan (İstanbul) ve Tuğçe Bilginsoy (İstanbul) - Ümit erkekler 1- Furkan Kaynar (Ankara) 2- Ali Alhamidou (Gaziantep) 3- Muhammet Efe Yurtseven (Ankara) ve Alparslan Küçükaltun (İstanbul) - Genç kadınlar 1- Menekşe Vardar (İzmir) 2- Şule Azra Akbulut (İstanbul) 3- Sinem Gül Duman (İzmir) ve Hülyanur Şengül (İzmir) - Genç erkekler 1- Görkem Aslan (Ankara) 2- Mustafa Önder Bütüner (İstanbul) 3- Hüseyin Altundal (Trabzon) ve Metehan Yavaşoğlu (Ankara) - 21 yaş altı kadınlar1- Keyda Nur Çolak (Trabzon) 2- Nilgün Mollaoğlu (Trabzon) 3- Cahide Nur Duman (İzmir) ve Nursena Akkurt (Gaziantep) - 21 yaş altı erkekler1- Sabri Mert Mülhim (Gaziantep) 2- Emre Bayram (Bursa) 3- Mehmet Hamza İyik (İstanbul) ve İbrahim Uğur (Bursa)

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası Haber

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası'nda dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Türkiye Karate Federasyonu tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirilen ve 27 Haziran Perşembe günü Şahinbey Spor Salonu'nda başlayan şampiyona, sona erdi. 33 kategoride gerçekleştirilen organizasyonda 54 ilden 840'ı erkek, toplam bin 477 sporcu, mücadelelerini tamamladı. Dereceye giren sporculara, madalyaları verildi. Şampiyonada dereceye giren sporcular şunlar: Kategori Birinci İkinciÜçüncü Ümit Kadın KataDamla Su Türemen (Denizli) Didem Bakır (Ankara) Esra Çelik (Afyonkarahisar)Ümit Erkek Kata Furkan Kaynar (Ankara) Hasan Celal Yıldırım (İstanbul) Onur Çot (İstanbul) Genç Kadın Kata Ayşe Yılmaz (Afyonkarahisar) Şule Azra Akbulut (İstanbul) İdil Polat (Ankara) Genç Erkek Kata Enes Özdemir (İstanbul) Hüseyin Altundal (Trabzon) Resul Bercan Kılıç (Trabzon)21 Yaş Altı Kadın Kata Keydanur Çolak (Trabzon) Firdevs Zişan Arslan (Ankara) Arzu Firdevs Koç (Konya)21 Yaş Altı Erkek KataKutluhan Duran (İstanbul) Mustafa Eray Karaboğa (Ankara) Mehmet Batuhan Özdemir (Denizli) Ümit Erkek 52 kilo Mert Halıcı (Kocaeli) Emirhan Uygun (Sakarya) Görkem Boyazıoğlu (Bursa)Ümit Kadın 47 kilo Sıla Balkan (Bursa) Müşerref Özdemir (Antalya) Beyaz Daşdemir (İstanbul)Ümit Erkek 57 kilo Enes Fatih Kurt (İstanbul) Ekrem Ömer Gül (İstanbul) Gökdeniz Akdemir (Kocaeli)Ümit Kadın 54 kilo Hira Nur Yalçın (İstanbul) Elif Simay Erdemir (İstanbul) Bengisu Çelik (Bursa)Ümit Erkek 63 kilo Ömer Faruk Yürür (İstanbul) Kadir Kaan Bekler (Kocaeli) Bora Karaçeper (İstanbul) Ümit Kadın +54 kilo Sudenur Aksoy (İstanbul) İlknur İmece (Sivas) Seher Turalı (Bursa)Ümit Erkek 70 kilo İsmail Çiçek (Kocaeli) Mustafa Aydemir (Muğla) Ümit Ercan (İstanbul)Ümit Erkek +70 kilo Emirhan Duman (İstanbul) Ahmet Bakar (Ankara) Yusuf Can Özdemir (Antalya)Genç Erkek 55 kilo Oğuzhan Ada (Sivas) Mert Ali Ay (İstanbul) Batuhan Şahin (Sakarya)Genç Kadın 48 kilo Nursu Çevik (İstanbul) Çağla Börekçi (İstanbul) İclal İbiş (Kocaeli)Genç Erkek 61 kilo İhsan Ömer Parmak (İstanbul) Siyament Turhan (İstanbul) Emre Kaşık (Sakarya)Genç Kadın 53 kilo Beyza Atalay (Bursa) Setenay Sefil (İzmir) Berre Nur Bek (İstanbul)Genç Erkek 68 kilo Garip Deniz İşçioğlu (Hatay) Hakan Çelik (Bursa) Emir Buğra Gencan (Bursa)Genç Kadın 59 kilo Gülbahar Gözütok (Kayseri) Büşra Yazıcı (Bursa) Damla Gaye Dur (Muğla)Genç Erkek 76 kilo Ufuk Berke Çilengir (İzmir) Alperen Yaman (İstanbul) Ata Seymen Fidan (Sakarya)Genç Kadın +59 kilo Betül Azra Uçar (İstanbul) Beyza Ataklı (Kırklareli) İrem Buse Erzar (Ankara)Genç Erkek +76 kilo Uğur Burak Özgündüz (Kırklareli) Halit Muhammet Tamyüksel (Kocaeli) Miraç Kaan Punar (İstanbul)21 Yaş Altı Kadın 50 kilo Merve Tekin (Kocaeli) Şeyma Aleyna Atasert (Kocaeli) İrem Nur Çelik (Sakarya)21 Yaş Altı Erkek 60 kilo Ömer Faruk Ateş (Sakarya) Furkan Korkmaz (Sakarya) Fuat Demirel (İstanbul)21 Yaş Altı Kadın 55 kilo Esra Karabağ (Gaziantep) Damla Ocak (İstanbul) Özge Güler (İstanbul)21 Yaş Altı Erkek 67 kilo Ömer Abdurrahim Özer (Kocaeli) Muhammet Batuhan Arslan (İstanbul) Savaş Ulaş Gültekin (İstanbul)21 Yaş Altı Kadın 61 kilo Fatma Naz Yenen (Kocaeli) Çağla Eser (İstanbul) Gizem Özdemir (Kocaeli)21 Yaş Altı Erkek 75 kilo Eren Akkurt (Gaziantep) Ali Eşsiz (İstanbul) Cengizhan Demirler (Tekirdağ) 21 Yaş Altı Kadın 68 kilo Kayra Sezgin (Muğla) Hira Nur Kasatura (İstanbul) Rumeysa Yıldız (Sakarya)21 Yaş Altı Erkek 84 kilo Samed Gök (İstanbul) Volkan Aydın (Kocaeli) İbrahim Kerem Ocak (İstanbul)21 Yaş Altı Kadın +68 kilo Hatice Hale Nur Pınar (İstanbul) Beyza Nur Baş (Kırklareli) Vahide Köse (Sakarya)21 Yaş Altı Erkek +84 kilo Ömer Faruk Arslan (İstanbul) Furkan Kayalı (Ankara) İsmail Hakkı Balıkçıoğlu (Sakarya)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.