TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kastamonu

İLKHABER-Gazetesi - Kastamonu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kastamonu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kastamonu'da kayıp taksi şoförü ormanlık alanda ölü bulundu Haber

Kastamonu'da kayıp taksi şoförü ormanlık alanda ölü bulundu

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da dün saat 11.00’den itibaren taksi şoförü Akif Eymür’den yakınları haber alamadı. Eymür’ün yakınları tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan kayıp ihbarı sonrası Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Eymür’ün yakınları tarafından taksi şoförü Akif Eymür’ün kullandığı 37 T 6508 plakalı ticari taksi, Araç ilçesine bağlı Toygaören köyünde ormanlık alanda bulundu. Çevrede yapılan araştırma sonucunda taksi şoförü Akif Eymür’ün aracından yaklaşık 500 metre uzaklıkta ormanlık içinde ateşli silahla vurulmuş halde cesedi bulundu. Cumhuriyet Savcısının ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemesinin ardından Eymür’ün cenazesi, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morguna kaldırıldı. Olayın ardından yürütülen soruşturma çerçevesinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Araç ilçesinden son olarak ticari taksiye binen M.B.’yi cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen M.B., ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Öte yandan Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan bilgilendirmede, “Araç ilçesinde, 37 T 6508 plakalı araçta taksi şoförü olarak çalışan Akif Eymür isimli şahsın 22 Nisan 2024 günü kaybolması olayı ile ilgili olarak, Akif Eymür’ün Araç ilçesinde ormanlık alanda ateşli silah ile vurulmuş halde ölü olarak bulunduğu, yapılan çalışmalar neticesinde gasp ve kasten öldürme suçundan olayın şüphelisi M.B.’nin yakalanarak gözaltına alındığı, konu ile ilgili soruşturmaya Araç Cumhuriyet Başsavcılığınca kapsamlı olarak devam ediliyor” denildi.

Kastamonu'da KAFES-45 Operasyonu: Örgüt Lideri Adliyeye Sevk Edildi Haber

Kastamonu'da KAFES-45 Operasyonu: Örgüt Lideri Adliyeye Sevk Edildi

Kastamonu'da gerçekleştirilen KAFES-45 Operasyonu kapsamında suç örgütü lideri olduğu değerlendirilen Ömer Çınar, jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Operasyon, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 12 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Samsun, Karabük ve Zonguldak gibi illerde de eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonda toplam 21 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun hedeflerinden biri olan Ömer Çınar, operasyon kapsamında jandarma tarafından yakalandı. Aynı operasyon çerçevesinde jandarmadaki işlemleri tamamlanan M.K., M.C., T.A. ve O.E. isimli şüpheliler tutuklandı. Diğer şüphelilerin ise jandarmadaki işlemleri devam etmekte. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü operasyon sonucunda, MASAK ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak analizler sonucunda 14 paravan şirkete ait banka hesaplarında 980 milyon TL’lik işlem hacmi ve 105 milyon TL’lik haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Bu çerçevede, şüphelilere ait banka hesaplarına, ele geçirilen nakit paraya ve 1 adet lüks marka araca el konuldu. Ömer Çınar'ın adliyeye sevki sırasında adliye önünde bekleyen yakınları, gazetecilere saldırarak hem sözlü hem de fiziki olarak görüntü almalarını engellemeye çalıştı. Operasyonun detayları ve elde edilen bulgular, soruşturmanın devam ettiği belirtilen süreçte daha fazla ayrıntı sağlayacak gibi görünüyor.

Saim Gürel: Hastaneler dolu, ben Karadeniz'de şifa buluyorum Haber

Saim Gürel: Hastaneler dolu, ben Karadeniz'de şifa buluyorum

Gece saatlerinde yer yer hava sıcaklığının eksi 8 derecede seyrettiği, gündüz saatlerinde de 8 derece olduğu Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde yaşayan Saim Gürel, soğuk havaya aldırmadan Karadeniz’in serin sularına atladı. Sabahın erken saatlerinde İnebolu Limanı mevkisine gelen Gürel, üzerine giydiği “İstiklal Madalyalı tek ilçe İnebolu” yazılı tişörtüyle hazırlıklarını tamamladıktan sonra denize girdi. Gürel, bir süre denizde yüzdükten sonra tekrar sahile çıktı. “Soğuk suyun şifa olduğuna inanıyoruz” Açıksu Master yüzücüsü olduğunu söyleyen Saim Gürel, hastanelerin hastalarla dolu olduğunu ve insanların çeşitli virüslere yakalanarak hastalandığını belirterek, “Bizler de soğuk suyun şifa olduğuna inanıyoruz. Bu tür aktivitelerimize devam edeceğiz” dedi. İnebolu’nun her daim önemli ve özel bir ilçe olduğunu belirten Gürel, “Açıksu Master yüzücüsüyüm. Bugün 4 Şubat 2024 ve günlerden pazar. İnebolu şu anda şahane, güzel bir deniz var ve bu denizde yüzmemek olmaz. Biz daha öncesinde İstanbul Boğazı'nda yüzdük arkadaşlarımızla birlikte. İstanbul’dan memleketimiz İnebolu’ya dönüş yaptık. İnebolu gerçekten harika bir yer. Kış mevsiminde yüzmek isteyenler için deniz de çok güzel, hava da mükemmel. Şu anda yaklaşık 8 derece civarında dışarıdaki hava sıcaklığı. Karadeniz’de de deniz suyu sıcaklığı aynı sıcaklıkta bulunuyor. İnşallah bizler de şimdi yüzerek kış sezonumuzu açacağız. İnebolulu ve Kastamonulu bütün arkadaşlarımızı bizlerle birlikte yüzmeye bekliyorum. Soğuk su sağlıktır, soğuk suya kendisini ve vücudunu alıştıran kışın hastalıklardan kesinlikle uzakta kalır. Görüldüğü üzere şu anda hastaneler dolu, insanlar hasta, Covid gibi, gribal enfeksiyonlar gibi hastalıklar mevcut. Bizler de soğuk suyun şifa olduğuna inanıyoruz. Bu tür aktivitelerimize devam edeceğiz. Bizlere katılmak isteyen arkadaşlarımızı da her zaman için bekleriz. Tüm dost ve arkadaşlarımıza selamlarımızı iletiyoruz. Kış mevsiminde yüzmek için arkadaşlarımızı bekleriz, alışkın olmayanlar da yavaş yavaş kış mevsiminde yüzmeye alışacaklardır” dedi. Herkesi kış mevsiminde Karadeniz’de yüzmeye davet eden Gürel, “Soğuk havada yüzdük, daha da yüzerdik ama ilk günden kendimizi zorlamaya gerek yok. Ortam güzel, İnebolu güzel. Sudan çıktıktan sonra çok fazla dışarıda kalmaya gerek yok, çünkü vücut ısınıyor. Her şey normal ve çok güzel, herkesi yüzmeye bekleriz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.