TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Korna

İLKHABER-Gazetesi - Korna haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Korna haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana Trafiğinde kabus: Korna Sesi Video Galeri

Adana Trafiğinde kabus: Korna Sesi

Araç sayısında Türkiye 7'ncisi olan Adana'da trafiğin yoğun olduğu bölgelerde korna sesi vatandaşları rahatsız ediyor. TÜİK tarafından yapılan açıklamada, Adana’nın Aralık ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 818 bin 739 taşıt ile 7. sırada yer aldığı belirtildi. Adana’da trafiğe kayıtlı toplam 818 bin 739 taşıtın yüzde 49,1 inin otomobil, yüzde 23,7’sinin motosiklet, yüzde 14,6’sının kamyonet, yüzde 7,5’inin traktör, yüzde 2,8’inin kamyon, yüzde 1,4’ünün minibüs, yüzde 0,6’sının otobüs, yüzde 0,2’sinin ise özel amaçlı taşıtların oluşturduğu ifade edildi. Adana'nın taşıt sayısında Türkiye'nin en büyük 7. ili olması gürültü kirliliğine de neden oluyor. Araçların çıkardığı sesin yanı sıra gereksiz korna sesi gürültü kirliliğini artırırken, vatandaşlar da bu durumdan oldukça rahatsız. Gürültü kirliliğine korna çalarak en çok neden olan dolmuş sürücüleri de tepki gösterdi. Dolmuş sürücüsü Alihan Bakır, "Bence çalınmaması gerekiyor. Çok gürültü kirliliği var kornaya basılmasın. Bir hareket yapıyorsun hemen kornaya basıyorlar. Bunlar gereksiz. Evlerden bile rahatsız oluyorlar" dedi. "Kornayla trafiği açamazsın" Dolmuş sürücüsü Erhan Demir, "Biz dolmuşçuyuz, akşama kadar trafikteyiz, sıkıştığımız yerlerde kornaya basıyoruz ama küçük araçlara bakarsak maşallah bizden beterler. Biz bile bu kadar basmıyoruz. Kornanın gereği yok aslında ne trafik açar ne bir şey yapar" ifadelerini kullandı. Batuhan Telli isimli vatandaş ise dolmuş sürücülerinin sürekli korna çaldığını, bu nedenle rahatsız olduklarını söyledi.

Adana'da dolmuş sürücülerinin korna sesinden şikayet var Haber

Adana'da dolmuş sürücülerinin korna sesinden şikayet var

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, Adana’nın Aralık ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 818 bin 739 taşıt ile 7. sırada yer aldığı belirtildi. Adana’da trafiğe kayıtlı toplam 818 bin 739 taşıtın yüzde 49,1 inin otomobil, yüzde 23,7’sinin motosiklet, yüzde 14,6’sının kamyonet, yüzde 7,5’inin traktör, yüzde 2,8’inin kamyon, yüzde 1,4’ünün minibüs, yüzde 0,6’sının otobüs, yüzde 0,2’sinin ise özel amaçlı taşıtların oluşturduğu ifade edildi. Adana'nın taşıt sayısında Türkiye'nin en büyük 7. ili olması gürültü kirliliğine de neden oluyor. Araçların çıkardığı sesin yanı sıra gereksiz korna çalınması gürültü kirliliğini artırırken, vatandaşlar da bu durumdan oldukça rahatsız. Gürültü kirliliğine korna çalarak en çok neden olan dolmuş sürücüleri de tepki gösterdi. Dolmuş sürücüsü Alihan Bakır, "Bence çalınmaması gerekiyor. Çok gürültü kirliliği var kornaya basılmasın. Bir hareket yapıyorsun hemen kornaya basıyorlar. Bunlar gereksiz. Evlerden bile rahatsız oluyorlar" dedi. "Kornayla trafiği açamazsın" Dolmuş sürücüsü Erhan Demir, "Biz dolmuşçuyuz, akşama kadar trafikteyiz, sıkıştığımız yerlerde kornaya basıyoruz ama küçük araçlara bakarsak maşallah bizden beterler. Biz bile bu kadar basmıyoruz. Kornanın gereği yok aslında ne trafik açar ne bir şey yapar" ifadelerini kullandı. Batuhan Telli isimli vatandaş ise dolmuş sürücülerinin sürekli korna çaldığını, bu nedenle rahatsız olduklarını söyledi.

Mersin’de kuryeler ölen arkadaşları için konvoy yaptı Haber

Mersin’de kuryeler ölen arkadaşları için konvoy yaptı

ADANA (İLKHABER) -Mersin’de dün geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden motosiklet kuryesi Bilal Şık için arkadaşları, eylem yaptı. Konvoyla kornalara basarak tepkilerini dile getiren motosikletli kuryeler, diğer araç sürücülerinin kendilerini trafikte fark etmelerini istediler. Edinilen bilgiye göre, bir firmada motosiklet kuryesi olarak çalışan 20 yaşındaki Bilal Şık, merkez Toroslar ilçesine bağlı Kuvayi Milliye Caddesi’nde paket servisi yaptığı sırada, park halindeki bir otomobilin birden kapıyı açması sonucu kaza yaptı. Önce kapıya çarpan, ardından ise yola savrulan genç kuryeye, arkadan gelen başka bir otomobil çarptı. Kaza sonucu ağır yaralanan Şık, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. Bilal Şık bugün toprağa verilirken, arkadaşları da tepkilerini dile getirmek için konvoy düzenledi. Konvoy öncesi konuşan Mersin Motorlu Motorsuz Kuryeler Derneği Başkanı Muhammed Lale, motorlu kuryelerin kaza sonucu hayatını kaybettiği haberlerinin kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Bu konuyla alakalı esas yapılması gereken, yetkili firma yetkililerinden ricamız şu ki, kamu spotu yayınları yapılması gerekiyor. Burada insanların eğitilmesi şart. Eğitim sadece kuryelere eğitim değil. Sivil vatandaşlarımız trafikte iki teker sürücülerini, bisiklet veya motosikletlileri fark etmiyor. Dalgınlıkla veya istemeden de olsa ölümlerle sonuçlanan kazalar var" dedi. Kurye Bahar Çiçekli ise diğer araç sürücülerinin trafikte kendilerini görmediğini iddia ederek, "İkinci sınıf araç muamelesi görüyoruz ve biz de bu yolun vergisini veriyoruz aslında. Öncelikle toplumdan istediğim, bize trafikte biraz daha öncelik verilmesi. Biz tehlikeli işler statüsüne alınmak istiyoruz. Biz bir kaza yaptığımızda bu iş kazası sayılmadığı için eğer motosikleti kullanabilecek durumdaysak çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü bizim bir rapor alma, işe ara verme gibi bir hakkımız kesinlikle yok" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından motosikletli kuryeler, şehir turu atıp, kornolara basarak tepkilerini dile getirdiler.

Korna çalarak araç  kullananlar uyarıldı Haber

Korna çalarak araç kullananlar uyarıldı

Bayram BULUT ADANA (İLKHABER) – Adana’da korna çalarak insanları rahatsız eden, korna ile araç kullanmaya çalışan toplu taşıma aracı sürücülerini trafik polisleri ‘Korna çalmak trafiği açmaz’  teması ile bilgilendirdi. Trafikte gürültü kirliliğine neden olan gereksiz korna çalma durumu devam ediyor. Yaşanan bu durum gürültü kirliliğine neden oluyor. Özellikle toplu taşıma aracı sürücülerinin gerçekleştirdiği gereksiz korna çalmayla birilkte kentte zaman zaman istenmeyen olaylar çıkıyor. Sürücüler ve yayalar korna çalma nedeniyle birbirlerine zarar veriyor. Sıklıkla şikayet konusu olan gereksiz korna çalma durumu ile ilgili sürücüler bilgilendirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kentin birçok noktasında toplu taşıma araçları başta olmak üzere gereksiz korna çalan sürücüleri tek tek uyardı. Yapılan bilgilendirme çalışmasında toplu taşıma araçları durduruldu. Sürücüler sözlü olarak bilgilendirildikten sonra, konuyla ilgili hazırlanan broşürler sürücülere verildi. Toplu taşıma aracı sürücülerine bilgilendirme yapıp broşür dağıtan polisler, korna çalma konusuna hassasiyetle uyulması gerektiğini anlattı. Kimsenin kimseyi rahatsız etmemesi gerektiği konusunda bilgiler veren polisler, bu davranışlarını devam ettiren sürücülere cezaların yazılacağına dikkat çekti. Çok sayıda toplu taşı araç sürücüsünün uyarıldığı bilgilendirme çalışmalarıyla ilgili Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirilmedi şu ifadelere yer verildi; “Korna çalmak trafiği açmaz. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz tarafından, toplu taşıma sürücülerine yönelik gereksiz korna çalınmaması yönünde bilgilendirme çalışması yapılmıştır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.