TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kundaklama

İLKHABER-Gazetesi - Kundaklama haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kundaklama haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Gaziantep’te kundaklanan dükkan küle döndü Haber

Gaziantep’te kundaklanan dükkan küle döndü

Olay, 11 Ocak Perşembe günü Şehitkamil ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, madde bağımlısı olduğu öne sürülen şahıs ya da şahıslar, bebek bezi dükkanını gece saatlerinde ateşe verdi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ve polis sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın söndürülürken iş yeri ile iş yerindeki bebek bezi ve eşyalar kullanılamaz hale geldi. Yangın sonucunda ise yüklü miktarda maddi zarar meydana geldi. Madde bağımlılarından dolayı rahat bir şekilde hareket edemediklerini belirten dükkân sahibi Hüseyin Yalçınkaya, “Maddeciler yüzünden çok rahatsızız. Ailemiz, çocuklarımız buradan geçemiyor. Burada dükkanlarımız yanıyor. Bu 2. kundaklama olayı ve çok mağduruz” dedi. "Madde bağımlılıları yüzünden yüklü miktarda maddi kaybım var” Dükkanının yanması sonucu yüklü miktarda maddi zarara uğradığını ifade eden Hüseyin Yalçınkaya, “Dükkanlarımızın arkasından gizlice içeri giren madde bağımlıları içeride yasaklı madde içtikten sonra burayı yakıp gidiyorlar. Burada bu tür kundaklama olayları sık sık yaşanmaya başladı. Bu 2. sefer yakmaları ve benim sattığım bebek bezlerim yandı. Yüklü miktarda maddi kaybım var. Burayı yakanlar kesinlikle maddeciler, bu konuda da eminim. Gelenler tek gelmiyor 4 ila 8 kişilik gruplar halinde sürekli dükkânın arka tarafından girerek madde kullanıyorlar. Biz burada 20 esnaf iş yapıyoruz. Geçen hafta da 5 araç kundaklandı. İçerisindeki eşyalar çalındı. Ailelerimiz bu sokaktan rahat rahat geçemiyor” ifadelerini kullandı. “Esnaf olarak perişanız” Esnafın yangın sonrası tedirgin olduğunu ve madde bağımlılarından dolayı perişan olduklarını söyleyen bir başka esnaf Hüseyin Polat ise, “Biz burada çok zarara uğruyoruz. Buraya bekçi tutulsa yine fayda etmiyor. Dükkanlara gizli bir şekilde arkadan giriyorlar” diye konuştu.

Otomobil kundakladığı öne sürülen genç: "Ben ölümden döndüm" Haber

Otomobil kundakladığı öne sürülen genç: "Ben ölümden döndüm"

Van’da eşinden şiddet gören Nurten Durdu, 5 sene önce 5 çocuğuyla birlikte Adana’ya taşındı. Genç kadının oğlu Okan Abdullah (17) geçtiğimiz haftalarda darp edildi ve evlerinin önünde duran 01 FU 152 plakalı otomobilleri kundaklandı. Bunun üzerine Nurten Durdu, oğullarını darp edip otomobillerini yakan kişinin Gökdeniz Narçın (19) ve ağabeyleri olduğunu öne sürdü. Ayrıca genç kadın, şahsın uyuşturucu bağımlısı olduğunu öne sürüp şikayetçi oldu. İhlas Haber Ajansı’nın ‘Önce oğlunu dövdüler, sonra otomobili yaktılar’ haberinin ardından Gökdeniz Narçın da açıklamalarda bulundu. Narçın, Azad Durdu tarafından 5 yerinden bıçaklandığını ve ölümden döndüğünü söyledi. "Husumetimiz yoktu" Narçın, “Olay günü Okan Abdullah bana uyuşturucu teklif etti. Ben de kabul etmeyince tartıştık. Daha sonra ağabeyi Azad geldi ve bizim kavgamızı görünce beni kasığımdan, bacağımdan ve belimden olmak üzere 5 yerimden bıçakladı. Polis zaten Azad’ı gözaltına aldı ve tutuklandı. Benim hiçbir şekilde bu şahıslarla husumetim yoktu. Hatta 2 ay önce Azad’ın düğününe gidip para saçmıştım. Sadece olay günü Okan Abdullah ile tartıştık o kadar” diye konuştu. Ayrıca Gökdeniz Narçın, otomobili de kendisinin yakmadığını, Durdu ailesinin yakıp suçu kendilerine attığını öne sürdü. "Oğlum ölüm döşeğindeydi" Gökdeniz Narçın’ın annesi Selma Narçın ise oğlunun ölümden döndüğünü söyledi. Narçın, "Oğlumu doktorlar hayata döndürdü. Ölüm döşeğindeydi. Bu şahıslar hala bize iftira atıyor. Biz onların otomobillerini falan yakmadık" dedi.

AMASYA - Solingen faciasında hayatını kaybedenler kabirleri başında anıldı Haber

AMASYA - Solingen faciasında hayatını kaybedenler kabirleri başında anıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Solingen kentinde 1993'te ırkçıların kundakladığı evde yaşamını yitiren Genç ailesinin aile kabrinden detaylar - Kuran-ı Kerim okunması - Dua edilmesi - Amasya Vali Yardımcısı Mustafa Pala'nın konuşması Solingen faciasında hayatını kaybedenler Amasya'daki kabirleri başında anıldı AMASYA (AA) - Almanya'nın Solingen kentinde 1993'te ırkçıların kundakladığı evde yaşamını yitiren Genç ailesinin 5 üyesi, katliamın 30. yılında Amasya'nın Taşova ilçesindeki mezarları başında anıldı. Mercimek köyündeki anma programına katılan Amasya Vali Yardımcısı Mustafa Pala, yaptığı konuşmada, Solingen'deki saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Pala, "Temennimiz, ümidimiz bu tür şiddet saldırılarının, yabancı düşmanlığı ve ırkçı saldırıların tekrarlanmaması. İnsanlık, birlik ve beraberlik adına kardeşçe yaşamanın mümkün olabildiğini bizler gösteriyoruz, inşallah başkaları da bunları anlar ve gösterir. Birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirmemiz ve sürdürmemiz gerekiyor. Bu tür elim vakaların tekrarlamamasını temenni ediyor, şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimizi şükranla anıyorum." dedi. Anma programına, Genç ailesi ve yakınları, Taşova Kaymakamı Ahmet Gökcecik, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, kurum müdürleri ve köy halkı katıldı. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Solingen kentinde, 29 Mayıs 1993'te Genç ailesinin Untere Werner Caddesi'ndeki evleri kundaklanmış, saldırıda Gürsün İnce (28), Hatice Genç (19), Gülüstan Öztürk (12), Hülya Genç (9) ve Saime Genç (5) hayatını kaybetmişti. Faciada, ailesinin 5 ferdini yitiren Mevlüde Genç de 2022 yılında Almanya'da hayatını kaybetmiş, Genç'in cenazesi Türkiye'ye getirilerek yakınlarının yanına defnedilmişti. Cenazeye, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz da katılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.