TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Menemen

İLKHABER-Gazetesi - Menemen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Menemen haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Menemen’de 100 bin bayrak dağıtıldı: Evler bayraklarla süslendi Haber

Menemen’de 100 bin bayrak dağıtıldı: Evler bayraklarla süslendi

Menemen Belediyesi, Türkiye Cumhuriyetinin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlama hazırlıklarına ‘Her Eve Bayrak’ projesiyle başladı. Kentte ev ve iş yerlerine asılmak üzere tam 100 bin bayrak hazırlandı ve belediye ekipleri tarafından sokak sokak bayrak dağıtımı başladı. Üstünde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmininde bulunduğu bayraklar, vatandaşlarca balkonlara ve camlara asılmaya başlandı. Cumhuriyet yürüyüşü ve Ajda Pekkan konseri Menemen’in ay yıldıza boyanması için hummalı hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, kent, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü de unutulmaz anlara tanıklık edecek. 29 Ekim Pazar Günü sabah saatlerinde gerçekleştirilecek devlet töreninde Menemen Belediyesi Forklör Ekibi 100 kişilik zeybek gösterisi sunacak. Sabah gerçekleştirilecek törenin ardından saatler 18:00’i gösterdiğinde Menemen Stadı önünden bando eşliğinde 100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüşte meşaleler taşınacak ve aynı zamanda Lise Yolu ile Sevgi Yolu’nun da açılışları yapılacak. Menemen Şehir Parkı önünden geçilerek Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak yürüyüş sonrasında coşku doruğa ulaşacak. Türk pop müziğinin usta isimlerinden olan ve "Süperstar" olarak bilinen Ajda Pekkan, en güzel şarkılarını Menemenliler ile birlikte Cumhuriyet için seslendirecek. Ayrıca Menemen’in yedi farklı noktasından atılacak havai fişeklerle birlikte gökyüzünde görsel şölen yaşanacak. İlçede yaşanacak Cumhuriyet Bayramı coşkusuna tüm vatandaşları davet eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "100 yıllık gurur, ilk günkü heyecan ve daima sadakat ile Cumhuriyet Bayramımızı Menemen’de hak ettiği şekilde kutlayacağız. Bu bayram, Menemen’imizi kırmızı beyaza boyamak amacıyla tam 100 bin bayrağı hemşehrilerimizi evlerine dağıtıyoruz. Umuyorum ki vatandaşlarımızın bayrakları balkonlarına asmasıyla birlikte 29 Ekim’de Türkiye’nin birçok noktasında Menemen’den çekilen fotoğraflar paylaşılıyor olacak. Tüm Türkiye’de Menemen konuşuluyor olacak. Şehitlerimizin kanlarıyla oluşmuş al bayrağımız ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu bayraklar, unutulmaz bir görsel şölen oluşturacak. Bu şölenimizi bayram gününde zeybek gösterimiz, Cumhuriyet yürüyüşümüz ve Ajda Pekkan Konseri ile taçlandıracağız. Bu özel güne sadece Menemenli hemşehrilerimizi değil, İzmir’in dört bir yanından kalbi bu vatan için çarpan tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.

İZMİR - Menemen'de oylarını kullanan üreticiler çilek hasadına devam etti Haber

İZMİR - Menemen'de oylarını kullanan üreticiler çilek hasadına devam etti

İZMİR (AA) - İzmir'de çilek üretiminin önde gelen merkezlerinden Menemen'de üreticiler ve tarım işçileri, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylamasında tercihlerini yaptıktan sonra hasada devam etti. Emiralem Mahallesi'ndeki okullarda oylarını kullanan çok sayıda üretici ve tarım işçisi, daha sonra çilek tarlalarına geçti. Kendine has kokusu ve tadı dolayısıyla talep gören çilekleri toplayarak hale gönderen üreticilerin mesaisi akşam saatlerine kadar sürecek. Çilek üreticisi Melek Özkan, AA muhabirine, 2 çocuk ve 3 torun sahibi olduğunu, 32 yıldan bu yana çilek yetiştirdiğini söyledi. Hasadın nisan ayında başladığını, en yoğun dönemi yaşadıklarını belirten Özkan, "Normal şartlarda 06.00'da çilek toplamaya geliyoruz ama bugün seçim olduğu için saat 08.00'de oylarımızı kullandıktan sonra hasada başladık. Herkes seçime katıldı. Herkesin demokratik düşüncesine saygımız var. Gayet güzel bir seçim geçiyor. Hakkımızda hayırlısı olsun." dedi. İlknur Eroğlu da oyunu kullandıktan sonra çilek toplamak için tarlaya geldiğini söyledi. Çilekleri büyük bir dikkatle yetiştirdiklerini anlatan Eroğlu, "Bir çocuğu nasıl yetiştiriyorsanız çileği de öyle büyütüyorsunuz. Küçük tohum dikiyoruz, yetiştiriyoruz. Önce çiçekleri oluyor, sonra sarı sarı olup kızarıyorlar. Yorucu ama uğraşısı güzel oluyor." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.