TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Meteoroloji

İLKHABER-Gazetesi - Meteoroloji haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Meteoroloji haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Antalya'da fırtına ve sağanak başladı Haber

Antalya'da fırtına ve sağanak başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyardığı Antalya'da fırtına ve sağanak yağış etkili olmaya başladı. Fırtına nedeniyle Konyaaltı Sahili'ndeki bazı ağaçlar devrildi, işletmeler uçuşan şemsiye ve tezgahlarını tutmaya çalıştı. (AA) Denizde dev dalgalar oluştu. Fırtına ve dalgaya rağmen bazı vatandaşlar sahile inerek fotoğraf çektirdi. Kentte sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı, bazı bölgelerde trafikte aksama yaşandı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, rüzgarın saatteki hızı kent merkezinde 68,4, Kemer ilçesindeki Sığlık Feneri'nde ise 118 kilometreye ulaştı. Hava sıcaklığının düne göre 2 derece düştüğü kentte, fırtına ve sağanak etkisini sürdürüyor. YAĞIŞ UYARISI: Başlama saati; Bu gece yarısından sonra saat 03.00… Bitiş Saati; Cumartesi akşam 21.00 civarı… “Yapılan son değerlendirmelere göre; Cumartesi (20.04.2024) sabah saatlerinden itibaren; Antalya ve ilçelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli (30-70 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” FIRTINA UYARISI: “Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın, (20.04.2024 Cumartesi) ilk saatlerden itibaren Antalya çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (51-75 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, hortum, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır Fırtınanın etkisini (21.04.2024) Pazar ilk saatlerden itibaren kaybetmesi bekleniyor.”

Deprem bölgesi bayramı yağışlı geçirecek Haber

Deprem bölgesi bayramı yağışlı geçirecek

Hatay ve Osmaniye çevreleri, Adana'nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş'ın güneyi ve Gaziantep'in batısında pazar gününde itibaren yerel sağanak bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş'ın güneyi ve Gaziantep'in batısında beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yapılan tahminlere göre deprem bölgesinde pazar gününden itibaren başlayan yağmurlar Ramazan Bayramı boyunca devam edecek. Kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ve ulaşımda aksama yaşanması riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.  T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sosyal medyadan uyarıda bulundu. Özhaseki bayram ziyaretleri için yola çıkacak vatandaşları uyararak Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün uyarılarını dikkate almaları gerektiği uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün raporuna göre; Ülkemizin hafta sonundan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, Hava sıcaklıklarının, hafta boyunca mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceği, 9 günlük tatil boyunca ülkemiz genelinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin edilmektedir.

Anadolu takvimindeki ‘kocakarı soğukları’ başladı Haber

Anadolu takvimindeki ‘kocakarı soğukları’ başladı

Yurdun çeşitli bölgelerindeki kar yağışı etkisiyle hava sıcaklığı düştü ve Anadolu takvimindeki ‘kocakarı soğukları’ başladı.  Meteoroloji uyarıları sonrası Ankara, Bingöl, Bitlis, Tatvan, Kastamonu, Kayseri, Yozgat ve  Elazığ gibi kentlerde kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamaya göre de Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli kar yağışı beklendiği belirtildi. Buna göre; Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl için kuvvetli kar uyarısı yapıldı. Yurdun çeşitli bölgelerindeki kar yağışının da etkisiyle hava sıcaklığı düştü, Anadolu takvimindeki ‘kocakarı soğukları’ başladı.  Anadolu'nun bilgeliğinden süzülerek gelen ve bir kez daha doğanın ritmini hatırlatan halk takvimine göre 'kocakarı soğukları' dönemi, baharın gelişi müjdesini verirken, son bir kez kışın sert yüzünü de gösteriyor. “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır.” sözü de bu soğuklar için söyleniyor. Kocakarı soğukları nedir? Genellikle 7-8 gün süren bu dönemde, hava sıcaklıklarında ani bir düşüş yaşanıyor. Günlük ortalamalar mevsim normallerinin altına düşüyor ve geceleri dondurucu soğuklar hakim oluyor. Bazen kar yağışı da görülebilir. Hava sıcaklıkları, Mart ayının ortalarından itibaren istikrarlı bir şekilde yükselmeye başlar. Bu ismin nereden geldiğine dair kesin bir bilgi olmasa da, birkaç farklı rivayet mevcut. Bir rivayete göre, eskiden bu soğukların gelmesiyle birlikte yaşlı kadınlar eklemlerinde ağrı hissetmeye başlardı. Bu nedenle bu döneme 'kocakarı soğukları' adı verildi.  Soğuktan korunma uyarısı  Uzmanlar ise "Sıcak giyinmeye özen gösterin. Soğuktan etkilenebilecek baş, boyun ve ellerinizi atkı, bere ve eldiven gibi aksesuarlarla koruyun. Bol sıvı tüketin ve bağışıklık sisteminizi güçlendirici besinler almaya özen gösterin. Dışarı çıkarken hava durumunu kontrol edin ve ani hava değişimlerine karşı hazırlıklı olun." uyarısı yaptı.

Adana'da vatandaşlar baharın keyfini parklarda çıkardı Haber

Adana'da vatandaşlar baharın keyfini parklarda çıkardı

Adana’da Şubat ayında Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığı 23 dereceyi buldu. Kentteki park ve bahçelerde yer alan termometreler de 23 dereceyi gösterdi. Şubat ayının sonunda bahar havasının yaşandığı Adana’da vatandaşlar park ve mesire alanlarına akın etti. Sıcak havayı fırsat bilen aileler çocuklarıyla birlikte parklarda oyun oynayıp, evcil hayvanlarını gezdirdi. Çocuklar parkta futbol oynarken, yaş almış vatandaşlar güneşli havada bankta sohbet ederek havanın tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar ise güneşli havada spor yapmayı tercih etti. Adana’da yazı yaşadıklarını belirten Yener Alp, "Şubat ayının sonunda yaz mevsimini yaşıyoruz, her fırsat bulduğumuzda çocukları getirip işte böyle parkta güneşin tadını çıkartıyoruz. Bu sene Adana’ya kış gelmedi. Çocukları getiriyoruz, hem görüyorsunuz millet güneşin tadını çıkartıyor" dedi. Adana’ya yağmurun bu yıl az yağdığını ve kış mevsimini hiç görmediklerini ifade eden Ramazan Tamtı ise, "Kış mevsimini zaten görmedik, kış olmadı, yağmur yağmadı. Bu havada da güneşi gören herkes sokağa çıkıyor, bahçelere gidiyor. Nefes alıyoruz burada, yeşil alanlara gidiyoruz, güzelce çayımızı içiyoruz burada. İnsanlar da sıcak havayı fırsat bilip çıkıyorlar, çimlerde oyun oynuyorlar, güzel vakit geçiriyoruz" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.