TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#PKK

İLKHABER-Gazetesi - PKK haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, PKK haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Belçika'daki Türk Vatandaşlarına Yönelik PKK Saldırısıyla İlgili Dışişleri Bakanlığı Açıklaması Haber

Belçika'daki Türk Vatandaşlarına Yönelik PKK Saldırısıyla İlgili Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Terör örgütü PKK destekçilerinin Belçika'daki Türk vatandaşları hedef alan provokasyonuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı, "Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir" açıklamasını yaptı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: ''24 Mart 2024 günü, Belçika’nın Leuven şehrinde toplanan PKK militanları, Heusden-Zolder ve Hauthalen şehirlerinde yaşayan Türk vatandaşlarını hedef alan saldırılar gerçekleştirmişlerdir. Olaylarda can kaybı yaşanmamış, bazı vatandaşlarımız yaralanmışlardır. Olaylar karşısında Brüksel’de ve Ankara’da Belçika makamları nezdinde derhal girişimlerde bulunulmuştur. Sayın Bakanımız aynı gece Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile telefonda görüşmüştür. Ayrıca, Belçika’da görevli diplomatik temsilcilerimiz olay bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızla biraraya gelmişlerdir. Belçika’daki toplumumuzun sağduyulu tavrı ve Belçika emniyet makamlarının etkili müdahalesi sayesinde olayların büyümesi engellenmiştir. Saldırganlar hakkında yerel makamlarca soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir. Gelişmeler her düzeyde takip edilmekte ve gerekli girişimlerimiz sürdürülmektedir.''

MİT, terör örgütü PKK’nın sözde Münbiç sorumlusunu etkisiz hale getirdi Haber

MİT, terör örgütü PKK’nın sözde Münbiç sorumlusunu etkisiz hale getirdi

MİT, terör örgütü YPG/YPJ’nin sözde Münbiç Eyaleti Genel Sorumlusu Sara/Şervin Derik kod adlı Uman Derviş’i Suriye’nin Münbiç şehrinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi. Şervin Derik kod adlı Uman Derviş, aynı zamanda PKK’nın Türkiye’de metropollerde eylemler gerçekleştirmek üzere kurduğu PKK’nın sözde Şehit Salih Metropol Birimi sorumlularındandı. Terörist Uman Derviş, Suriye’den Türkiye’ye yönelik gerçekleştirilmesi planlanan eylemleri organize ediyordu. MİT, terör örgütü YPG/YPJ’ye nefes aldırmıyor Terörist Şervin Derik kod adlı Uman Derviş, Münbiç Genel Sorumlusu olması itibarıyla Münbiç sınırında yer alan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerinde görev yapan Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin talimatını veren örgüt mensubuydu. Bununla birlikte örgütün Türkiye’de metropollerde eylem gerçekleştirmek üzere yetiştirdiği kadrolardan Suriye’de bulunanların da sorumluluğu doğrudan Uman Derviş’e bağlıydı ve son dönemde Türkiye’ye yönelik eylemselliği artırmak için her fırsatı deniyorlardı. Şervin Derik kod adlı Uman Derviş, Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirdiği eylemler ve Türkiye’de eylem yapmak için eğitilen teröristleri komuta ettiği gerekçesi ile MİT’in hedef listesine dâhil edilmişti. MİT, terörist Uman Derviş’in etkisiz hale getirilmesi için saha ajanlarına talimat verdi ve Münbiç’te bulunan Uman Derviş’in yeri tespit edildi. MİT, gerçekleştirdiği operasyonla, terörist Derviş’i, korumaları ile birlikte etkisiz hale getirdi. Şervin Derik kod adlı Uman Derviş hayatı Sara/Şervin Derik/Şervin Serdar kod adlı isimleri kullanan Uman Derviş, örgütün kırsal kadrolarına 1998 yılında katılmış olup PKK/KCK içerisinde özel güç birimine seçilerek suikast, sabotaj, bomba yapımı gibi kapsamlı askeri eğitimler almıştı. 1998-2014 yılları arasında Irak’ta farklı alanlarda sorumlu düzeyde görevler üstlenmiş ve PKK’nın şehir eylemlerini organize eden Şehit Salih Metropol Birimi’nde sorumlu düzeyde faaliyet yürütmeye başlamıştı. 2014 yılında ise Gare’de Suriye’den Irak’a aktarılan örgüt mensuplarının aktarımı ve askeri eğitimleri akabinde Suriye’ye dönüşlerini organize etmişti. Şehirde gizlenme eğitimleri alan Şervin Derik 2015 yılında Türkiye’ye gelerek İzmir’de örgütsel faaliyetler yürütüp tekrar Suriye’ye kaçmıştı. 2015-2016 yıllarında terör örgütü YPG adına Avrupa’ya giderek bazı ülkelerin yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştiren Şervin Derik 2019-2021 yıllarında Irak’ta örgüt mensuplarının eğitimlerini organize etmişti. 2021 yılında ise Suriye’ye geçerek YPG istihbaratının dış ilişkiler sorumlusu olmuş ve akabinde Münbiç Eyaleti Genel Sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başlamıştı. Örgütte bulunduğu süre zarfında çeşitli görevler üstlenmesine karşın metropol eylemlerini organize eden birimdeki görevinden hiç ayrılmamış ve örgütte görev yürüttüğü yerlerde beraberindeki örgüt mensuplarından özel seçtiği teröristleri Türkiye’ye eylem gerçekleştirmek üzere bizzat eğitmeye devam etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.