TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Para

İLKHABER-Gazetesi - Para haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Para haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İmamoğlu'nun Danışmanı Fatih Keleş'in saydığı paralar ortaya çıktı: Bu paralar ne için kullanıldı? Haber

İmamoğlu'nun Danışmanı Fatih Keleş'in saydığı paralar ortaya çıktı: Bu paralar ne için kullanıldı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı olan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para sayarken görüntülerinin ortaya çıktığı söz konusu görüntülerin, Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın çevreler tarafından servis edildiği öne sürülüyor. Görüntülerdeki paraların, genel başkanlık seçimi sürecinde delegelere dağıtılmak üzere hazırlandığı konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sağ kolu olarak bilinen İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para sayarken görüntülerinin ortaya çıkması büyük tartışmalara neden oldu. İddialara göre, söz konusu paraların CHP genel başkanlık seçiminde delegelere dağıtılmak üzere hazırlandığı konuşuluyor. Görüntülerin, Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın çevreler tarafından sızdırıldığı öne sürülüyor. İddialara göre, paraların CHP genel başkanlık seçimi sürecinde delegelere dağıtılmak üzere kullanıldığı iddia ediliyor. Ekrem İmamoğlu'nun genel başkanlık seçiminde Özgür Özel'e destek vererek Kılıçdaroğlu'na karşı çıktığı biliniyor. Bu görüntülerin CHP kurultayı sırasında delegeleri ikna etmek için kullanıldığına dair iddialar da gündeme gelmişti. Parti yetkilileri, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, kamuoyunda olayın yankıları büyümeye devam ediyor.

Polat çiftine ait paraları kaçırmak isteyen 4 kişi Ankara'da gözaltına alındı Haber

Polat çiftine ait paraları kaçırmak isteyen 4 kişi Ankara'da gözaltına alındı

Söz konusu banka personelinin dikkati sayesinde fark edilen para kaçırma faaliyeti, savcılık talimatıyla paraya el konularak engellenirken, olayla bağlantılı 4 kişi soruşturma kapsamına gözaltına alındı. Polat çiftiyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltı sayısı ise 24’e yükseldi. Edinilen bilgiye göre, kara para akladıkları ve vergi kaçırdıkları iddiasıyla bir süredir ülke gündemini meşgul eden, suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak ve vergi kanununa muhalefet suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında yakalanarak gözaltına alınan Dilan ve Engin Polat çiftiyle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde Polat çiftine ait şirketlerin Ankara şubesini işleten Mustafa Ö.nün, Polat çiftine ait 1 milyon 800 bin liralık bir parayı tedbir konulmaması için nişanlısı Kübra D.’ın hesabına aktardığı belirtildi. İddiaya göre banka görevlisinin durumu fark etmesi üzerine polise bilgi verildi. Olayla ilgili çalışma başlatan emniyet ekipleri, Mustafa Ö. ile Kübra D.’ın Polat çiftine ait bir şirketin ortakları olduğu saptandı. Yapılan tespitlerin ardından adli makamlara bilgi verildi ve savcılık kararıyla söz konusu paraya el konuldu. Mustafa Ö., Kübra D. ile birlikte şirketin diğer ortakları Gözde-İsmail B. çifti de Ankara’da polis tarafından gözaltına alındı. Diğer taraftan İstanbul’da haklarında yakalama kararı bulunan 12 şüpheliden Nilgün Yılmaz, Metin Yılmaz ve Gürsel Yılmaz isimli 3 şüphelinin daha gözaltına alındığı aktarıldı. Ankara’daki 4 kişiyle beraber haklarında soruşturma yürütülen sayısı 34’e yükselirken gözaltı sayısı ise 24 olmuş oldu. Öte yandan soruşturma çerçevesinde yakalanan şüphelilerden 8’inin polisteki ifade ifadelerinin tamamlandığı, diğer zanlıların ifade işlemlerinin ise ilerleyen saatlerde başlanacağı öğrenildi. 24 Gözaltı İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa illerinde 43 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda haklarında yakalama kararı olan aralarında Dilan ve eşi Engin Polat’ın da olduğu 30 kişiden 17’si gözaltına alınmıştı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Polat ailesi hakkında yürütülen operasyon ve çalışmalara ilişkin yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Ankara ve İstanbul’da yürütülen operasyon ve çalışmalarda Gözde ve İsmail Bilgiç çifti ile Kübra Doğan ve Mustafa Özalp olmak üzere 4’ü Ankara’dan, Nilgül Yılmaz, Metin Yılmaz ve Gürsel Yilmaz isimli şahıslar İstanbul’dan olmak üzere 7 kişi daha gözaltına alındı. Böylelikle operasyon süresince gözaltına alınanların sayısı 24’e yükseldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Polat ailesi hakkında yürütülen operasyon ve çalışmalara ilişkin gözaltına alınan 8 kişinin ifadesi alınırken, diğer şahısların ifade işlemlerine ilerleyen saatlerde başlanacağı öğrenildi.

Taksim’de film gibi olay kamerada: “Robin Hood”um diyerek gasbettiği paraları dağıttı Haber

Taksim’de film gibi olay kamerada: “Robin Hood”um diyerek gasbettiği paraları dağıttı

Olay, önceki hafta Pazar günü saat 23.15 sıralarında Beyoğlu Taksim İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre korsan taksicilik yapan Nurullah K. olay günü Küçükçekmece’den aracına 3 kişi aldı. Şahıslardan biri araca biner binmez Nurullah K.’ya silah doğrultarak “biz ne istersek onu yapacaksın, yoksa seni öldürürüm” diye tehdit etti. Ardından şahıslardan biri Sefaköy’de inerken, Nurullah K. kendisini alıkoyan 2 şahısla birlikte Taksim’e doğru yola koyuldu. O esnada Nurullah K.’nın bacağına silah dayayarak gasp ettiği cep telefonundan mobil bankacılığına girip, hesapta bulunan 15 bin lirayı kendi hesabına aktardı. “Ben Robin Hood’um” diyerek paraları dağıttı Aracı Taksim’de otoparka park eden ettiren şahıslar, alıkoydukları Nurullah K. ile birlikte ATM’ye gidip gasp ettiği parayı çekti. Şahıslar ardından parayı cadde üzerinde önüne gelene “Ben Robin Hood’um” diyerek dağıttı. Yaklaşık 9 bin lirayı bu şekilde caddedeki esnafa dağıtan şahsın yanından kurtulan Nurullah K. gördüğü polislerden yardım istedi. O arada da şahıslar kaçarak kayıplara karıştı. Yaşanan ilginç anları ise kameralara yansıdı. “’Al bu parayı, garibanlara dağıt. Ben Robin Hood’um’ demiş” Olayla ilgili konuşan Engin Acur, “Arkadaşımın yanına bir adam gelmiş ve 200 TL vermiş. ‘Al bu parayı, garibanlara dağıt. Ben Robin Hood’um’ demiş. Ardından parayı dağıta dağıta yürümeye devam etmiş. Galiba bir gasp olayı olmuş. Zaten kendisinin tipi biraz değişikti. Robin Hood, zaten zenginden alıp fakire dağıtıyor. Bu da öyle bir şeyler yapmış. Tabii ki duyunca şaşırdık. Neden böyle bir şey yaparsın? Çok değişik” dedi. “Kimsenin ekmeğini gasp etmek doğru bir tutum değil” Olayla ilgili konuşan esnaf Mahmut Karapınar, “Birisi bana 200 TL bıraktı. Bu parayı ‘Hayrına birisine verebilir misin?’ dedi. Vereceğimi söyleyerek adama söz verdim. O para hala cüzdanımda duruyor. Gerçek ihtiyaç sahibi olan birisini arıyorum. Bulursam parayı vereceğim. Ben parayı birisinin hayrına vesile olsun diye aldım. Cüzdanımın bir köşesine koydum, hala bekliyor. İşin aslını bilmiyorum. Allah ıslah etsin. Ne olursa olsun, kimsenin ekmeğini gasp etmek doğru bir tutum değil” dedi. Beyoğlu Asayiş polisi kıskıvrak yakaladı Olayın ardından çalışma başlatan Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, Nurullah K.’nın aracının yanına giderek içinde arama yaptı. Aracın sağ ön koltuğundaki tabancaya el koyan polis daha sonra çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceledi. Onlarca saatlik görüntü izleyen polis, şüphelilerin 5 adet suç kaydı bulunan Yiğit E. (18) ve Murat A. (18) ile Emir A. olduğunu tespit etti. Devam eden çalışmalarda Yiğit E. Küçükçekmece’de kıskıvrak yakalandı. Robin Hood gaspçı akıl hastanesinde Gözaltına alınan Yiğit E. emniyete götürülerek burada ifadesi alındı. Paraları dağıtmak için gasp ettiğini ve kendisini Robin Hood olarak kabullendiğini söyleyen Yiğit E. sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak akıl hastanesine yatırıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.