TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Pazar

İLKHABER-Gazetesi - Pazar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Pazar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bor pazarında ekonomik sıkıntı: Pazarcılar "Bu işe devam edemeyiz" diyor Haber

Bor pazarında ekonomik sıkıntı: Pazarcılar "Bu işe devam edemeyiz" diyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor'da pazarı dolaşırken pazarcıların ve vatandaşların ekonomik zorluklarını görüyor. Fiyatlar uçarken, pazarcılar ve alışveriş yapanlar alım gücünün azaldığından şikayet ediyor. MAZOTA ZAM AYNEN FİYATA YANSIYOR CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'e dert yanan pazarcı esnafı, "Çilek Silifke'den geliyor, 80 lira; muz 40 lira Anamur'dan, salatalığı 23'e aldım, 25'e satıyorum. Biber 70 lira, kabak 20, patlıcan 50 lira. Bunların hepsi farklı illerden nakliye ile geliyor, fiyata mazot zammı direkt etkiyor. Vatandaş tezgaha geliyor, bakıyor, gidiyor. Bizim maliyetlerimiz arttı. Bende pazarcılığı bırakmayı düşünüyorum. Yok valla yapılacak tadı kalmadı. Bana iş bul, bırakayım bu işi. Bir poşet 60 lira olduktan sonra, mazot 42-43 lira olduktan sonra nasıl yaşayacağım?" dedi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bir pazarda tezgah açan kadın esnafa da "Nasıl patlıcan alabiliyor mu millet?" diye sordu. Pazarcı Kadın, "Valla almıyorlar. Daha yeni acı bibere 100 lira dedim. Adamın kafası döndü, nereye gittiğini bilmiyor. 'Bana 10 liralık patlıcan ver, orucum.' diyor. Tarttım ver bakalım 1 patlıcan ne kadar geliyor. 150 gram 9 lira." derken, Gürer başka bir pazarcı esnafının tezgahında satılan fasulyeyi sordu. "Taze fasulye kilosu 100 lira. Fasulyeyi alan oluyor mu?" dedi. Pazarcı da "Alıyorlar ama yarım kilo alıyorlar." yanıtını verdi. BİR AVUÇ MERCİMEK ALDI, İÇİM YANDI Kuru bakliyat satan pazarcı esnafı ile de görüşen Ömer Fethi Gürer, fiyatları sordu. Pazarcı esnafı, “1 kg mercimek 80 lira, toptan 70 liraya bulamıyoruz şu an. Kuru fasulye 60 lira, nohut piyasada 60-70 lira benim ürünüm olduğu için 50 liraya veriyorum. Satın alsam o da 60-70 lira. Barbunya 80 lira, bulgur 30 lira.” dedi. Gürer, “Vatandaşın alımı nasıl?” sorusuna esnaf, “Hiç yok.” yanıtını verdi. Gürer, “Markete gitti mi bunlar 2 katı, ama yine de senden alan yok. Öyle mi?” diye sordu. Esnaf, “Biraz önce biri geldi. ‘Mercimek ne kadar?’ dedi. 80 lira dedim. ‘30 liralık ver bana’ dedi. Bir avuç kadar geldi. Ben utandım. Ne yapayım? Ben yalnız doymam onla.” derken, Gürer “Avuçla mı mercimek alıyor yani?” diye sorduğu esnaf, “Verdiğim şu işte 30 liraya” diyerek verdiği miktarı gösterip, “Şunla ben doymam. Bir de gidip aile ile yiyecek bunu. 80 liraya satıyorum. Yeşil mercimeği 70 liraya zaten ben alıyorum. 10 lira kar edeceğim, o da poşete, ona buna gidiyor. Bana bir şey kalmıyor. Nohut piyasası 60-70 lira. Ben kendim ürettiğim için 50 liraya satıyorum.” dedi.

Adana'da pazar alışverişinde açlık ve hayal kırıklığı: 1 diş sarımsak 1 Lira, et ulaşılmaz bir lüks Haber

Adana'da pazar alışverişinde açlık ve hayal kırıklığı: 1 diş sarımsak 1 Lira, et ulaşılmaz bir lüks

Adana Dumlupınar Mahallesi’nde pazarcı esnafı ile kadınları dinleyen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, bakın nelerle karşılaştı Adana’da Dumlupınar Mahallesi’ndeki semt pazarında pazarcı esnafının ve alışveriş yapmaya çalışan kadınların sorunlarını dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, vatandaşların açlık sınırının altındaki maaşlara talim ettirildiğine dikkat çekti. “BİR DİŞ SARIMSAK 1 LİRA, 200 LİRAYA BİR KİLO ET ALAMIYORUZ” Pazarda sarımsak satan esnafla sohbet eden CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, bir baş değil bir diş sarımsağın 1 Lira’ya satıldığına tanık oldu. Türk Lirası’nın oldukça değer kaybettiğine işaret eden Dr. Şevkin, küçük poşetler içerisinde satılan yaklaşık 10 diş sarımsağın 10 Lira’dan satıldığını gördü. Sarımsak satan esnaf, “Gram hesabı satıyoruz. Tanesi hemen hemen 1 Liraya geliyor. Vatandaşın alım gücü olmadığı için bu şekilde satıyoruz. Onu da zararına satıyoruz. Vatandaş “10 Lira’ya bu kadar mı sarımsak olur?” diyor. Şu an sarımsağın halde toptan kilosu 120 Lira. Geçen yıl toptan kilosunu 7.5 liraya kadar alabiliyorduk. Sarımsak fiyatları et fiyatlarını geçti. Pazarda vatandaş alışveriş yapamıyor. Biberin kilosu 100 Lira” diye konuştu. Cebindeki 200 lirayı gösteren pazarcı esnafı, “En büyük paramız 200 TL ve bununla bir kilo et alamıyoruz” ifadesini kullandı. “ET YOK ARTIK, HAYAL OLDU” Pazarcı esnafıyla sohbeti sırasında konuşmaları dinleyen bir kadın ise boş Pazar arabasını göstererek, 15 dakika gezmesine rağmen hiçbir şey alamadığını söyledi. CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin’in “Sepetiniz boş, geçen yıla oranla alışveriş durumu nasıl? Karşılaştırma yapabilir misiniz?” sorusunu yanıtlayan anne, “Eve hiçbir şey götüremiyoruz. Hiçbir şeye güç yetmiyor. Evimize meyve bile alamıyoruz. Sebzeyi de nadir alıyoruz. Eşim, tek çalışıyor. Asgari ücretle çalışıyor. Yetişmiyor, yarım yamalak oluyor” diye konuştu. Vatandaşın açlık sınırının altında maaşla ev geçindirmeye çalıştığını söyleyen Dr. Şevkin’in “Et alabiliyor musunuz?” sorusunu yanıtlayan Adanalı anne, “O yok artık. Bitti öyle şeyler. Eti unuttuk, hayâl oldu. 15 dakikadır geziyorum hiçbir şey alamadım. Karnımızı doyurabileceğimiz şeylere bakıyoruz” dedi. “EVDE YAĞIM YOK” Evlere temizliğe giderek aile bütçesine katkıda bulunmaya çalıştığını ancak hastalığı nedeniyle iş yapamaz olduğunu kaydeden bir başka anne ise, “5 çocuğum var. 2-3 haftadır pazara gelemiyorum. Birisi bana destek çıktığı zaman pazara gelebiliyorum. Ramazan da geliyor. Evde yağım yok. Ne yiyeceğiz ne içeceğiz bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

Çolakbayrakdar, Erciyesevler Pazarı'nda esnafın ve vatandaşların yanındaydı Haber

Çolakbayrakdar, Erciyesevler Pazarı'nda esnafın ve vatandaşların yanındaydı

Erciyesevler Mahallesi’ndeki modern pazar yerini ziyaret eden Başkan Çolakbayrakdar hem tezgâh açan esnafla hem de alışveriş yapan bölge sakinleriyle yakından ilgilendi. Esnafa hayırlı işler ve bol kazançlar dileyen Başkan Çolakbayrakdar, mahallelerin ihtiyaçlarına göre esnafın daha nezih bir ortamda hizmet etmesi ve vatandaşların daha rahat alışveriş yapmaları için modern pazar yerleri yaptıklarına dikkat çekti. Kocasinan ve Kayseri için çalışmaya ve üretmeye hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak hayatın her alanında olmaya gayret ediyoruz. ‘Nerede insan var ise biz orada olmalıyız’ anlayışı içerisinde hemşerilerimize en iyi hizmeti sunmanın çabası içerisindeyiz. Yapmakla mükellef olduğumuz asli işlerimizi her geçen gün daha iyisini ve daha fazlasını nasıl yapabiliriz arayışı içerisindeyiz. Asla yapılanları yeterli saymadan, hep daha fazlası ve daha iyisi diyerek kendimize yeni hedefler çiziyor, yeni projeler hazırlıyoruz. Yaşadığımız çevrenin; bizlere büyüklerimizden aldığımız ve çocuklarımıza miras olarak bırakacağımız en önemli varlığımız olduğunun şuuru içerisindeyiz. Sadece bilindik belediyecilik hizmetleri yapmakla kalmıyoruz. Yenilikçi bir anlayış ile teknolojiyi iyi kullanarak ilçe sakinlerimize standartları yüksek hizmetler sunuyoruz. Hedefimiz, mahallelerimizin bütün ihtiyaçlarını gidermek ve mahallelerimizi çağa uygun bir şekilde yenileyip Kocasinan’ımıza, Kayserimize yakışır bir şekilde hizmet verecek duruma getirmektir” ifadelerini kullandı. Pazar esnafı ve vatandaşlar ise hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdi.

Kadın ürünleri pazarı emek kokuyor  Haber

Kadın ürünleri pazarı emek kokuyor 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin Kadın Ürünleri Pazarını ziyaret etti. Kadınlara hayırlı işler dileyen Başkan Soner Çetin, üreten kadının fazla olduğu toplumların çağa ayak uydurduğunu belirterek, “Biz de kadınlarımızın üretici duruma geçmesi için 3 kadın ürünleri pazarı açtık” dedi.Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satarak aile ekonomisine katkı koyduğu Kadın Ürünleri Pazarını ziyaret etti. Kadınlara hayırlı işler dileyen Başkan Soner Çetin, üreten kadının fazla olduğu toplumların çağa ayak uydurduğunu belirterek, “Biz de kadınlarımızın üretici duruma geçmesi için 3 kadın ürünleri pazarı açtık” dedi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Toros Mahallesi Kapalı Semt Pazarında her Çarşamba ve Pazar günleri kurulan Kadın Ürünleri Pazarını ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler dileğinde bulundu. Kadınların kendi ürettiği el emeği göz nuru ürünlerin satışını gerçekleştirdiği Kadın Ürünleri Pazarında büyük ilgiyle karşılanan Başkan Soner Çetin, tamamını kadınların işlettiği tezgahları tek tek dolaşarak hepsine hal hatır sordu. Kadın Ürünleri Pazarının Çukurova Belediyesi’nin kadınlara yönelik projelerinden biri olduğunu belirten Başkan Soner Çetin, “Kadılarımıza yönelik çok sayıda projemiz var. Bunlardan biri de Kadın Ürünleri Pazarı. Burada Çarşamba ve Pazar günleri olmak üzere haftada iki kez kuruluyor. Üç ayrı kadın ürünleri pazarı açtık. Kadınlarımız bu pazarlarÇukurova Belediye Başkanı Soner Çetin Kadın Ürünleri Pazarını ziyaret etti. Kadınlara hayırlı işler dileyen Başkan Soner Çetin, üreten kadının fazla olduğu toplumların çağa ayak uydurduğunu belirterek, “Biz de kadınlarımızın üretici duruma geçmesi için 3 kadın ürünleri pazarı açtık” dedi.Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satarak aile ekonomisine katkı koyduğu Kadın Ürünleri Pazarını ziyaret etti. Kadınlara hayırlı işler dileyen Başkan Soner Çetin, üreten kadının fazla olduğu toplumların çağa ayak uydurduğunu belirterek, “Biz de kadınlarımızın üretici duruma geçmesi için 3 kadın ürünleri pazarı açtık” dedi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Toros Mahallesi Kapalı Semt Pazarında her Çarşamba ve Pazar günleri kurulan Kadın Ürünleri Pazarını ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler dileğinde bulundu. Kadınların kendi ürettiği el emeği göz nuru ürünlerin satışını gerçekleştirdiği Kadın Ürünleri Pazarında büyük ilgiyle karşılanan Başkan Soner Çetin, tamamını kadınların işlettiği tezgahları tek tek dolaşarak hepsine hal hatır sordu. Kadın Ürünleri Pazarının Çukurova Belediyesi’nin kadınlara yönelik projelerinden biri olduğunu belirten Başkan Soner Çetin, “Kadılarımıza yönelik çok sayıda projemiz var. Bunlardan biri de Kadın Ürünleri Pazarı. Burada Çarşamba ve Pazar günleri olmak üzere haftada iki kez kuruluyor. Üç ayrı kadın ürünleri pazarı açtık. Kadınlarımız bu pazarlarda kendi ürettikleri ürünleri satarak hem üretici konuma geçiyorlar hem de aile bütçesine önemli katkı sağlıyorlar” dedi. Başkan Soner Çetin, kadınların üretici duruma geçtiği ve hayatın her alanında kendini gösterdiği toplumların geliştiğine dikkat çekerek, kadına gereken değeri göstermeyen toplumların geri kalmaya mahkum olduğunu anlattı.a kendi ürettikleri ürünleri satarak hem üretici konuma geçiyorlar hem de aile bütçesine önemli katkı sağlıyorlar” dedi. Başkan Soner Çetin, kadınların üretici duruma geçtiği ve hayatın her alanında kendini gösterdiği toplumların geliştiğine dikkat çekerek, kadına gereken değeri göstermeyen toplumların geri kalmaya mahkum olduğunu anlattı.

Sahte 10 bin TL ile alışveriş için çıktığı pazarda esnafa yakalandı Haber

Sahte 10 bin TL ile alışveriş için çıktığı pazarda esnafa yakalandı

Aksaray’da semt pazarında birçok esnafa sahte para vererek alışveriş yapan 67 yaşındaki şahıs, bir esnafın durumu fark etmesi üzerine yakalandı. Şahsın üzerinden 10 bin TL sahte para çıktı. Olay, Aksaray Salı Semt Pazarı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, pazara sahte para ile alışveriş yapmaya gelen 67 yaşındaki Y.C. isimli şahıs, 3 ayrı tezgahtan sahte parayla alışveriş yaptı. Sahte 200 ve 100 TL’lik banknotlar veren şahıs hem alışveriş yaptı hem de para üzeri aldı. 4. tezgahtaki pazarcı esnafından yine sahte para vererek alışveriş yapmak isteyen Y.C. bu kez esnafın durumu fark etmesi üzerine yakalandı. Esnafla tartışan Y.C.’yi gören diğer esnaflar aynı şahıstan aldığı parayı kontrol ederken, o paraların da sahte olduğu anlaşıldı. Esnaflar şahsı tutarken diğer esnaflar tarafından durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri esnafa verilen paraları kontrol ederek sahte olduğunu tesit etti. Ardından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde şahsın üzerinde ve çantasında arama yapan KOM ekipleri 200 ve 100 TL’lik banknotlardan oluşan toplam 10 bin TL sahte para ele geçirdi. Şüpheli şahıs gözaltına alınarak sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, 4 ayrı esnaf şahıstan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.