TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#adliye

İLKHABER-Gazetesi - adliye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, adliye haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Çağlayan Adliyesi'nde silah sesleri duyuldu Haber

Çağlayan Adliyesi'nde silah sesleri duyuldu

Çağlayan Adliyesi'nde sabah saatlerinde silah sesi duyuldu. Adliyedeki vatandaşlar panik halinde yere yattı. 2 Polis Yaralandı İstanbul'da, Çağlayan Adliyesi önünde silah saldırı düzenlendi. C Kapısı önündeki olayda aralarında polislerinde olduğu yaralılar var. 2 saldırgan etkisiz hale getirildi. Edinilen bilgilere göre, Çağlayan Adliyesi önünde silahlı saldırı gerçekleşti. C Kapısı önündeki olayda aralarında polislerin de olduğu yaralılar bulunuyor.  Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Adliyeye giriş çıkışlar kapatıldı.   Adliyenin güvenlik noktasına yönelik olduğu sanılan saldırıda, 2 polis yaralandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Adliyenin güvenlik noktasına yönelik olduğu sanılan saldırıda, 3 polis ve 2 vatandaş yaralandı. Saldıganların etkisiz hale getirildiği bilgisi alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün saat 11.46’da İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına saldırı girişiminde bulunulmuştur. 1’i kadın 1’i erkek 2 saldırgan ölü ele geçirilmiştir. 3’ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi. Saldırganların DHKP/C terör örgütü üyesi olduğu belirlendi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çağlayan Adliyesi'ndeki C Kapısı önündeki kontrol noktasına yönelik saldırının, terör saldırısı girişimi olduğunu da açıkladı.  Bakan Yerlikaya, "Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir. Saldırı girişiminde bulunan teröristler etkisiz hale getirilirken, 3’ü polis 3’ü vatandaşımız olmak üzere 6 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." açıklaması yaptı.

Adliye binasına girmeye çalışarak polis ekiplerine zorluk çıkaran 11 şahıs gözaltına alındı Haber

Adliye binasına girmeye çalışarak polis ekiplerine zorluk çıkaran 11 şahıs gözaltına alındı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde adliye binasına gelen bir grup binaya zorla girmeye çalışarak savcıyla görüşmek istedi. Polis ekiplerinden olumsuz cevap alan ve duruma tepki gösteren şahıslar, polis ekiplerine tehditte ve küfürde bulundular. Aracıyla polis aracına çarpan be olay yerinden uzaklaşan 1 şahıs polis ekipleri tarafından bir süre sonra ilçe merkezinde yakalanarak göz altına alındı. Öte yandan olayla ilgilisi bulunan 11 şahıs kovalamaca sonrası yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslara ait araçlarda polis ekipleri tarafından otoparka çektirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar serbest bırakıldı. Konuyla ilgili Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince, Reyhanlı Adliyesi Nokta görevlisi Polis Memurunun adliye binasına zorla girmeye çalışan kendisine tehdit ve küfür içeren sözler söyleyen H.A., A.Ö.A., U.A., Y.A, A.A., A.A., N.A., M.A., F.B.A ile E.A. isimli şahıslar olduğu anonsu üzerine, adliyeye takviye ekip sevk edilmiştir. M.A. isimli şahsın aracını adliye hizmet binasında görevli polis memuru ve olay yerinde bulunan görevlilerin üzerine sürmesi akabinde olay yerinde kaçarken park halindeki araca çarpmış, aracı durdurmaya yönelik havaya uyarı ateşi açılmıştır. Aracın durmaması üzerine aracın lastiğine ateş edilerek durdurulmak istenmiş, araç durmayarak çarpmaya devam etmiştir. Olaya karışan şahıslara ait araç yaşanan kovalamaca sonucu yakalanmış, araç içerisinde bulunan şahıs ekip otosuna binmemek için direnmiş ve şahıs araç içerisinde gözaltına alınmıştır. Olaya ilk karışan M.A. araç içerisinde park halinde görülmüş ekip otosunu görünce araçtan inerek kaçmaya başlamış ve kovalamaca sonucu şahıs yakalanmıştır. Olayla ilgili olarak V.A. ile M.A. gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer verildi. ,

Burdur'da yaşlı adamı öldüren, eşini de yaralayan zanlı tutuklandı Haber

Burdur'da yaşlı adamı öldüren, eşini de yaralayan zanlı tutuklandı

BURDUR (AA) - Burdur'da bir kişiyi öldürdüğü, eşini de yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 zanlıdan biri tutuklandı.İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Avusturya'da emekli olduktan sonra kente yerleşen Bayram Sertcan'ın (76) Menderes Mahallesi'ndeki evinde öldürülmesi, eşi Zehra Sertcan'ın (67) da yaralanmasının ardından yürüttükleri çalışmada bin 500 saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi.Olayı aydınlatmak için 950 kişiyi sorgulayan ekipler, failin Ayhan U. (41) olduğunu tespit etti.Evinde gözaltına alınan Ayhan U. (41) ve eşi Ayten U'nun (37) emniyetteki işlemleri tamamlandı.Ayten U. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.Zanlı Ayhan U'nun emniyetteki ifadesinde, daha önce evinde tadilat işleri yaptığı Bayram Sertcan'ın kendisine küfür ve hakaret ettiğini, bu nedenle aralarında husumet olduğunu öne sürdüğü öğrenildi.Olay gecesi konuşmak için Sertcan'ın evine gittiğini aktaran zanlı, evde oturup beraber çay içtiklerini, daha sonra aralarında tartışma çıktığını ve kavga ettiklerini belirtti.Sorgusunda yaşlı adamı öldürdüğünü, eşini de yaraladığını itiraf ettiği belirtilen zanlının, olaydan sonra tekrar eve gelip yaşlı çiftin yaşayıp yaşamadıklarını camdan kontrol ettiğini, cinayeti para için işlemediğini iddia ettiği ileri sürüldü.Zanlı, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.- OlayMenderes Mahallesi'nde yaşayan Bayram ve Zehra Sertcan çiftinin bakıcıları, 30 Ekim sabahı eve geldiğinde Bayram Sertcan'ı üzerine halı örtülü, Zehra Sertcan'ı ise yanında oturur halde yaralı bulmuştu.Kafasında ve boynunda kesici alet ile darp izleri bulunan Bayram Sertcan'ın öldürüldüğü belirlenmiş, yüzünden kesici aletle yaralandığı anlaşılan Alzheimer hastası Zehra Sertcan ise Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Dün Menderes Mahallesi Orta Yol Caddesi'ndeki bir eve yapılan operasyonda Ayhan U. (41) ve eşi Ayten U. gözaltına alınmış, zanlının evindeki aramada olayda kullanılan bıçak ele geçirilmiş, olay yerinden çalınan bir miktar para, altın künye ile olayda kullanılan eldivene el konulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.