TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#anaokulu

İLKHABER-Gazetesi - anaokulu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, anaokulu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sürpriz hediyeler, anaokulu öğrencilerini mutlu etti Haber

Sürpriz hediyeler, anaokulu öğrencilerini mutlu etti

Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şehitkamil İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Yüksel Özkeçeci Anaokulu, Lütfiye-Celal Doğan Tural Anaokulu ve Şeker Aslansoy Anaokulunu ziyaret ederek protokol kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları ziyaret ettiler. Mendil kapmaca, körebe, seksek, ip atlama gibi birçok oyunu önce öğrenen sonra da keyifle oynayan öğrenciler, akıl ve zekâ oyunları, drama ve beceri koordinasyonu parkuru etkinliklerine de büyük ilgi gösterdiler. “Sosyal becerilerini geliştirecek” Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, anaokullarında yürütülen faaliyetler ile ilgili yaptığı açıklamada, geleneksel oyunların çocukların sosyal becerilerini güçlendirdiğini belirtti. Kaymakam Yamlı, “Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyümesine katkı sağlamak amacıyla başlatılan bu proje, sadece eğlenceli zaman geçirmelerine değil, aynı zamanda gelişimlerine de olumlu etkiler sunuyor. Geleneksel oyunlar, onların sosyal becerilerini güçlendirirken, spor malzemeleri de fiziksel aktivitelere teşvik ediyor. Bu nedenle Şehitkâmil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'na ve etkinliklerde büyük bir özveri ile görev yapan tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” dedi. “Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda büyümelerini hedefliyoruz” Oyun ve etkinlikler esnasında minik öğrencilere eşlik eden Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çocuklara en iyi eğitim imkânlarını sunmak istediklerini ifade etti. Başkan Fadıloğlu, "Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza en iyi eğitim imkânlarını sunmak, en öncelikli hedefimiz. Bu setler, onların hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlayacak nitelikte tasarlandı. Amacımız, çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda büyümelerine destek olmak. Bu noktada çalışmalara katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza sağlıklı ve mutlu bir eğitim dönemi diliyorum” şeklinde konuştu. “Çocukların çok yönlü bir gelişim süreci geçirmelerine katkı sağlanacak” Protokol kapsamında yürütülen faaliyetleri yerinde takip eden Şehitkâmil İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, eğitimin her aşamasında çocukların sosyal, duygusal ve motor becerilerini geliştirmenin çok önemli olduğunun altını çizdi. İlçe Millî Eğitim Müdürü Yağcı, “Bu projenin ilçe genelindeki anaokullarına entegrasyonu, çocuklarımızın çok yönlü bir gelişim süreci geçirmelerine katkı sağlayacak. Eğitimin her aşamasında çocukların sosyal, duygusal ve motor becerilerinin gelişmesi bizim açımızdan çok önemli, çok değerli. Bu sürece her alanda büyük katkı sunan Şehitkâmil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu nezdinde, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği öncülüğünde Hatay'da yaptırılan anaokulu açıldı Haber

Çocuklar Gülsün Diye Derneği öncülüğünde Hatay'da yaptırılan anaokulu açıldı

HATAY (AA) - Sanatçı Gülben Ergen'in kuruculuğunu ve başkanlığını üstlendiği Çocuklar Gülsün Diye Derneği öncülüğünde İsviçre Kreuzlingen Türk Toplumu tarafından Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaptırılan "Çocuklar Gülsün Diye 100. Yıl Anaokulu" hizmete girdi. Gülben Ergen, Muradiye Mahallesi'ndeki törende, dernek çalışmaları kapsamında 50'nci Hatay'daki 4'ncü anaokulunu açtıklarını söyledi. Okul öncesi eğitiminin önemine değinen Ergen, bu kapsamda dernek olarak farklı şehirlerde anaokulları açtıklarını belirtti. Deprem bölgesinin yaralarını sarmaya çalıştıklarını ifade eden Gülben Ergen, şöyle devam etti: "6 Şubat'ı unutmadım, unutturmayacağım. Yaralarımızı birlikte saracağız. Acılarımızı birlikte dindireceğiz. Böyle özel bir günde 'Hatay Benim Şahsi Meselemdir' diyen Atatürk’ün bu acılı ama fikirlerini yaşattığımız süreci onun ilkelerini taşıdığımız sürece bizim için bu özel hassas günde Hatay'a sahip çıkacağız. Depremin yaralarını birlikte saracağız. Yaralar sarıldı zannedilmesin. Her şey geçti normale dönüldü zannedilmesin, evladını, eşini, ailesini, yakınlarını, hayatını, umudunu kaybeden herkesin acısını canıgönülden paylaşıyorum. Buraya gönül bağım hiçbir zaman bitmeyecek." İsviçre Kreuzlingen Türk Toplumu Temsilcisi Hüseyin Samsunlu da İsviçre halkı ve Türk vatandaşlarının verdiği destek ve Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin katkılarıyla Hatay'da bir anaokulunun kurulmasına vesile olduklarını kaydetti. Samsunlu, anaokulunun öğrencilere hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından anaokulunun açılış kurdelesi kesildi, katılımcılar okulu gezdi. Programa İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ile çok sayıda veli katıldı.

‘Masal Diyarı’nda mezuniyet sevinci Haber

‘Masal Diyarı’nda mezuniyet sevinci

Tevfik DİNÇKALMIŞ/ÖZEL HABER ADANA (İLKHABER) – Adana’nın Çukurova ilçesinin parlayan yıldızı Masal Diyarı Kreş ve Anaokulu, yıl sonu mezuniyet törenini görkemli bir törenle gerçekleştirdi. Masal Diyarı Kreş ve Anaokulu’nun 14’üncüsünü gerçekleştirdiği mezuniyet töreni Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Masal Diyarı Kreş ve Anaokulu kurucularından ve aynı zamanda Okulun Müdiresi Fulya Örü, çocukların eğitim hayatındaki önemine vurgu yaptı. Cumhuriyetin çocuklarını yetiştirdikleri için öğretmenlere teşekkür eden Masal Diyarı Kreş ve Anaokulu müdiresi Fulya Örü, “Biz sadece yol göstericiniz olduk. Eğitim ailede başlar diyerek ailenin çocukların eğitim hayatındaki önemine vurgu yaptı. Bizlere emanet ettiğiniz değerli varlıklara gücümüzün yettiğince önce sevgi ve ilgimizi daha sonra bilgimizi sunduk. Şimdi ise ayrılık vakti geldi. Teslim aldığımız emanetleri sevgi ve bilgiyle donatmış olarak sizlere teslim ediyoruz.” dedi. Mezun olan sevimli öğrencilere başarı dileyerek gelecekleri için iyi dileklerini ileten Fulya Örü, “Çocukların eğitim hayatında önemli bir kilometre taşı olan bu törenin düzenlenmesinde emeği olan  öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Masal Diyarı Kreş ve Anaokulu olarak her yıl yürekleri tertemiz ve sevgi dolu ilkokulu hazır bilinçli, görgülü kendinden emin bireyler mezun etmek bizleri gururlandırdı” diye konuştu. Satranç öğretmeni Selen Bilger’in mezuniyet gecesinde yaptığı  sunumlar ise davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Mezuniyet töreni öğrencilerin başarılarını kutlamak ve onları bir sonraki eğitim aşamasına hazırlamak amacıyla düzenlenen yıl  sonu mezuniyet töreninde anaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte sahneye çıkarak hazırladıkları gösterileri sergiledi. Şarkı, Koro müzikleri ve slayt gösterileriyle dolu olan program ailelerin gururla izlediği anlamlı bir yıl sonu ve mezuniyet töreni oldu. Sahnede yeteneklerini sergileyen minikler kendilerini izleyen ailelerinden büyük alkış aldılar. Her yıl mezun vermenin sevincini yaşadıklarını belirten Masal Diyarı Kreş ve Anaokulu yönetimi bu yılda yeni mezunlar vermenin onları yeni bir yola uğurlamanın heyecanını yaşadı. Mezun olan sevimli öğrenciler diplomalarını alıp keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadılar.

Adalet Anaokulu Öğrencilerine Muhteşem mezuniyet gecesi Haber

Adalet Anaokulu Öğrencilerine Muhteşem mezuniyet gecesi

 EMRE EKİCİ ADANA(İLKHABER)-Adalet Anaokulu 2022-2023 eğitim öğretim yılının mezuniyet coşkusunu yaşadı. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal marşı ile başlayan mezuniyet programı Adalet Anaokulu Müdürü Hasan Ongu’nun konuşması ile devam etti. Konuşmasında miniklerin eğitim-öğretim faaliyetleri için yapılanlar ve yapılması gerekenler vurgulandı. Çocukların milli bilinç ve cumhuriyet gelenekleriyle yetiştirildiği belirtilerek mezuniyet sevincini sadece velilerin değil tüm okulun yaşadığını söyledi. 2022-2023 eğitim öğretim yılında güzel ve verimli bir dönem geçirdik. Başarıya okul- öğrenci ve önem veren ailenin birlikte hareket etmesiyle ulaşılır dedik. Kendini ispatlamış kaliteli bir eğitim kurumu olan Adalet Anaokulu  kendine emanet edilmiş olan çocuklarımızın, geleceğimizin hizmetindedir. Adalet Anaokulu ailesi çatısı altında olmanın mutluluğunu ve gururunu vurgulayan Okul Müdürü Hasan Ongun; “Sevgili çocuklar yolunuz ve bahtınız açık olsun. Velilerine de teslim aldığımız emanetleri sevgi ve bilgiyle donatılmış olarak sizlere teslim ediyoruz” dedi. Coşkulu geçen mezuniyet gecesinde Papatyalar sınıfı, Kelebekler sınıfı hal oyunları gösterilerinde anne ve babalarından büyüK alkış aldılar. Laleler sınıfı pon pon dans gösterilerinde hünerlerini başarıyla sergilediler. Arılar sınıfı, Yıldızlar sınıfı ve Şirinler sınıfı modern dans gösterileriyle hem coştular hem de anne babalarına büyük bir sevinç yaşattılar. DÜNYA’NIN EN GÜZELİ ÇOCUKLAR Adalet Anaokulu  öğrencileri çağdaş yaşamın getirdiği bilgi, beceri ve değerlerle donatılarak aldıkları özgüvenle sahnede ailelerine unutulmaz bir anı bıraktılar.  Minicik kalpleriyle aldıkları görevleri başarıyla tamamlayan öğrencilerin sevinç ve mutlulukları görülmeye değerdi.  Adalet Anaokulu ailesi ve anne babaları yavrularının sevinç ve mutluluklarını paylaşarak duygulu anlar yaşadılar. Programın sonlarına doğru satranç turnuvasında başarılı olan öğrencilere Okul Müdürü Hasan Ongun ve satranç öğretmeni Gülsüm Koyuncu sahnede ödüllerini verdiler. Minik öğrenciler mezuniyet sevinci yaşarken, aileleri büyük onur yaşadı. Yıldızlar sınıfı, Kelebekler sınıfı ve Papatyalar sınıfının kep atma töreniyle coşkulu geçen mezuniyet töreni mutlu bir şekilde sona erdi.

Hatay'da 10 yıl önce restore edilen asırlık taş binalar depremden sağlam çıktı Haber

Hatay'da 10 yıl önce restore edilen asırlık taş binalar depremden sağlam çıktı

HATAY (AA) - ABDULLAH DOĞAN - Hatay'da 10 yıl önce restore edilen, anaokulu ve çok amaçlı salon olarak kullanılan biri 19'uncu, diğeri 20'nci yüzyıldan iki taş bina, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi bir hasar görmedi."Medeniyetler şehri" olarak anılan ve birçok kültürel zenginliği barındıran Hatay, 6 Şubat'ta meydana gelen Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde en çok yıkıma uğrayan illerden biri oldu.Depremde kentin önemli eserleri arasındaki bazı cami, kilise ve sinagoglar yıkılırken, kimi tarihi yapılar ise sarsıntıları az hasarla ya da hasarsız atlattı.Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Güllübahçe Mahallesi Silahlı Kuvvetler Caddesi'nde de üçüncü derece arkeolojik sit alanı sınırları içinde kalan çok sayıda tarihi ve tescilli yapı yıkıldı.Bu caddede yer alan ve aynı yerleşkede Akdeniz mimarisi özelliklerini yansıtan iki okul binası depremden sağlam çıktı.Moloz taş beden duvarları ve ahşap kirişli mimarisiyle bugünlere gelen 20'nci yüzyılın başlarında inşa edilmiş anaokulu ile bahçesindeki 19'uncu yüzyıl eseri çok amaçlı salon, çevresindeki tarihi çarşı ve tescilli yapıların yıkımına rağmen ayakta kalması dikkati çekti.Hatay Valiliğince 10 yıl önce aslına sadık kalınarak restore edilen asırlık taş bina 2013'te Latife Hanım Anaokulu, diğeri ise Habib-i Neccar Çok Amaçlı Salonu olarak hizmet vermeye başladı.Anaokulunun komşu yapılarının müşterek duvarlarındaki hasarlar dışında afete dair herhangi bir iz bulunmuyor.

Hatay'da depremde ölen çocuklar anaokulunun enkazına asılan balonlarla anıldı Haber

Hatay'da depremde ölen çocuklar anaokulunun enkazına asılan balonlarla anıldı

HATAY (AA) - HİKMET FARUK BAŞER - Hatay'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren çocuklar, yıkılan özel bir anaokulun enkazına asılan balonlarla anıldı.Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi Ali Gaffar Okkan Bulvarı'nda bulunan bir anaokulu da yıkıldı.Okulun enkazındaki demir çubuklara, Adana'da faaliyet gösteren Ogün Abi Çocuk Derneğinin üyelerince farklı renklerde balonlar asıldı.Derneğin kurucu üyelerinden Emircan Turalı, AA muhabirine, depremde çok sayıda çocuğun da vefat ettiğini söyledi.Dernek olarak özellikle kimsesiz ve yardıma ihtiyacı olan çocuklara ilişkin faaliyetler yürüttüklerini belirten Turalı, deprem haberini alır almaz Adana'dan afet bölgesine geldiklerini anlattı.Turalı, Dernek Başkanı Ogün Sever'in "Deprem bölgesinde ulaşılamayan, meyve suyu, şeker verilemeyen çocuklar için balon asalım." dediğini aktardı.Depremde vefat eden çocuklar nedeniyle duydukları hüznü anaokulu enkazına balon asarak gösterdiklerini anlatan Turalı, şöyle devam etti:"Biz burada ulaşamadığımız çocuklara balon, şeker vermek istedik. Hafif de olsa gönüllerine dokunmak istedik ama yapamadığımız için böyle bir şey yaptık. Keşke bu deprem olmasaydı da balonları onların ellerine verebilseydik, oynasalardı. En azından biraz gönüllerine dokunabilseydik, onları güldürebilseydik."Tüm Türkiye'ye başsağlığı dileyen Turalı, "Geride kalan çocuklarımıza Allah'ın izniyle ulaşmaya çalışıyoruz. Halen görevde olan 20-30 ekibimiz var, şu an dağıtıma çıktık. Tekrar ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışacağız." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.