TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#apartman

İLKHABER-Gazetesi - apartman haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, apartman haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Apartmandaki usulsüzlükleri bildirdi, başına gelmeyen kalmadı Haber

Apartmandaki usulsüzlükleri bildirdi, başına gelmeyen kalmadı

ADANA(İLKHABEER) - Eşinden boşanan emekli Remziye Kılınç (48), 15 yaşındaki oğlu Mustafa ile birlikte 10 sene önce merkez Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahallesi’ndeki bir apartmanda kiracı olarak oturmaya başladı. Ancak iddiaya göre apartmanda yöneticilik ve kapıcılık yapan Salih ve eşi Cemile K., Kılınç ile sürekli tartışma yaşadı. Çift, kadının ev sahibine de kiracısını çıkartması için baskı yapınca, Kılınç ise oturduğu evi satın aldı. ’Deprem yardımlarını satıyor’ iddiası Remziye Kılınç ile husumetleri bitmeyen Salih ve Cemile K. çifti, son olarak depremin ardından apartmandaki usulsüzlükleri belediyeye ihbarda bulundu diye Kılınç ile tartıştı. Ayrıca depremzedeler için yardım toplayıp Hatay’a yardımları götüren Remziye Kılınç hakkında ‘yardımları satıyor’ iddiasında bulundu. Bunun üzerine taraflar arasındaki tartışma daha da şiddetlendi. Güneş enerjisinin panelini kırdı Son olarak da Salih ve Cemile K. çifti iddiaya göre damda bulunan Remziye Kılınç’a ait güneş enerjisinin panellerini kırdı. Bunun üzerine Kılınç, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Tehditler sürüyor Ayrıca geçtiğimiz günlerde de taraflar arasında apartman önünde yine deprem yardımları nedeniyle tartışma yaşandı ve Cemile K.’nın Remziye Kılınç’a "Oğlumu çağırayım sana ne yapacak" diyerek, tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı. “Oğluma gayrimeşru diyorlar”  Remziye Kılınç, apartmana her giriş ve çıkışında hakaret ve tehdide uğradığını söyledi. Kılınç, “Apartmanda 10 yıldır aynı sorunları yaşıyoruz. Kimseyle muhatap olmuyorum ama haysiyetime, namusuma, hakaretler, ihanetler ve çocuğumun gayrimeşru olduğunu dahi söyleyip her türlü iftirayı atıyorlar. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Güneş enerjimizi dahi kırdılar. Oğluma iftira atıyorlar gayrimeşru olduğuna dair ama onun babası var, sadece biz ayrı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. “Usulsüzlükleri bildirdim, başıma bunlar geldi” Kendisine apartmandaki asansörü kullandırmadıklarını öne süren Kılınç, “6 Şubat’ta biliyorsunuz çok ölümler gerçekleşti. Bunun üzerine apartmanda usulsüzlükleri kamuya bildirdim. Şikayet ettiğim kişilerden bazıları cezalar yediler. Şu an benim üzerimde hakimiyet kurmaya çalışıyorlar ve bu durumdan çok büyük rahatsızlık duyuyorum. Bu kadar iftiranın altından kalkacak gücüm kalmadı, artık bir çözüme ulaşmasını istiyorum” dedi. Polis çağırdı İddiaların odağındaki Cemile K. ise gazetecilerin sorularını yanıtlamayıp polisi çağırdı. Polisin gelmesi üzerine Cemile K., ekiplere ‘Beni evime sokmuyorlar’ iddiasında bulundu. Daha sonra ekipler, Cemile K.’ye evine kadar eşlik etti.

Bir haftada 8 yangın çıkan binada apartman sakinleri sopayla nöbete başladı Haber

Bir haftada 8 yangın çıkan binada apartman sakinleri sopayla nöbete başladı

ADANA (İLKHABER) - Adana’nın Kozan ilçesinde bir haftada 8 yangın çıkan binada apartman sakinleri sopalı nöbete başladı. Kozan ilçesi Türkeli Mahallesi Deniz Yapı Kooperatifi Sitesi A Blok da çıkan esrarengiz yangınlar bina sakinlerinin uykularını kaçırıyor. Binanın bodrum katı, merdiven boşlukları gibi yerlerde bir anda çıkan yangınlar daha sonra 1’nci katta bir evde çıktı. Evin yanarak tamamen kullanılmaz hale gelmesinin ardından bina sakinleri ise tedirginlikle apartman girişinde sopalı nöbet tutmaya başladı. Bazı bina sakinleri çıkan yangınlardan cinleri sorumlu tutarken bazıları ise apartmanda yaşayan birinin kasıtlı olarak yangını çıkardığına inanıyor. Ellerinde sopayla bina girişinde "yangın nöbeti" tuttuklarını belirten bina sakinlerinden Yalçın Kara, " Yangınlar bizi çok korkutuyor. Bir yeri söndürüyoruz diğer yerden yangın çıkıyor. Artık insanlar yangınlar üç harfli cin şeytan işimi demeye başladılar. Trajikomik bir durum ortaya çıkıyor. Bir bilinmezlik söz konusu. Az sonra mı yanacak şimdi mi başlayacak nerde başlayacak korkusu taşıyoruz. Bizde nöbete başladık. Çünkü herkes bir birinden şüphelenmeye başladı. Biz deprem korkusu yaşıyorduk, ama yangın bize depremi unutturdu. Çocuklar gençler eve çıkamıyorlar. Son çıkan yangınlarda Allah’tan mala geldi cana gelmedi. Biz bir an önce bu yangınların neden dolayı çıktığının bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Apartmanda çıkan yangında can pazarı yaşandı: Çok sayıda kişi dumandan etkilendi Haber

Apartmanda çıkan yangında can pazarı yaşandı: Çok sayıda kişi dumandan etkilendi

ADANA (İLKHABER) - Adana’da bir apartmanın bodrum katında yangın çıkarken dumanlar apartmanda bulunan tüm daireleri sardı. Yaşanan can pazarında ev taşıma asansörü ile onlarca mahsur kalan kişi kurtarıldı. Yangında çok sayıda kişi dumandan etkilenirken bir kişi köpeğiyle kurtarıldıktan sonra köpeğine sarılıp gözyaşlarına boğuldu. Yangın, Seyhan ilçesine bağlı İbo Osman Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanının bodrum katında çıktı. Alınan bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı bodrum katında yangın çıktı. Yangının çıkmasıyla apartmandaki tüm daireler bir anda duman altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. “Can pazarı yaşandı, ev taşıma asansörü ile kurtarıldılar” Dumandan etkilenen vatandaşlar korku içerisinde evlerinin balkonuna penceresine çıkarak kurtarılmayı bekledi. Bölgede oturan bir kişi kendisine ait ev taşıma asansörü ile mahsur kalan kişileri tek tek kurtardı. Yangında çok sayıda kişi dumandan etkilenerek hastanelere kaldırıldı. “Köpeğiyle birlikte kurtarıldı, köpeğine sarılıp gözyaşlarına boğuldu” Yangın köpeğiyle bir mahsur kalan bir kadın, pencereye çıkarak ev taşıma asansörü ile aşağı indirildi. Köpeğinin baygınlık geçirmesi üzerine kadın, köpeğine sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Çevredeki vatandaşlar yardımıyla köpeğe su verilerek tekrardan ayıltıldı. İtfaiye erleri yangının çıkış nedenini araştırıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.