TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#asfalt

İLKHABER-Gazetesi - asfalt haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, asfalt haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tepebaşı'ndan 2023'te 83 bin metrekare asfalt Haber

Tepebaşı'ndan 2023'te 83 bin metrekare asfalt

Kırsaldan merkeze, herkes için kaliteli hizmet üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Tepebaşı’nın fiziki şartlarını daha iyi hale getirmek için 2023 yılında da çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yıl boyunca birçok merkez ve kırsal mahallede eş zamanlı olarak yol ve kaldırım çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalar çerçevesinde 2023 boyunca yama asfaltı yapımı için kullanılan asfalt miktarı 18 bin 28 tona ulaştı. Var olan taşıt yollarının iyileştirilmesi kapsamında 24 bin 401 metrekare kilit taş onarımı, 11 bin 125 metrekare altıgen parke taş onarımı yapıldı. Ayrıca asfalt yol kaplama miktarı da 83 bin 750 metrekareye, parke taş ile yol kaplaması da 63 bin 18 metrekareye ulaştı. Yaya ulaşım kalitesini artırmak amacıyla kaldırımlarda 2023 yılında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ise 16 bin 33 metre bordür döşenirken, 31 bin 635 metrekare de parke taş-desen asfalt ile kaldırım yapıldı. Belediye ekipleri, yıl boyunca 29 bin 536 metrelik de bordür onarımı gerçekleştirdi. “Çamurlu ve tozlu bir ilçeden bugünlere geldik” Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da ilçedeki belediye hizmetlerinin merkezden kırsala kaliteli şekilde ulaştırıldığına vurgu yaptı. Başkan Ataç, “Tepebaşı’nın adını, görev yaptığım süre zarfında hep örnek, ilk niteliği taşıyan çalışma ve projeler ile Türkiye’ye, dünyaya duyurmayı başardık. Vatandaşlarımız da hatırlayacaklardır, altyapısı sorunlu, çamur ve toz sorunu olan mütevazı bir Tepebaşı’ndan, Avrupalı konukların dahi kentimize gıpta ile baktıkları bugünlere ulaştık. Bu ilçede 1999’da spor sahası bile yoktu. ‘Tepebaşı’ ismi şimdilerde ise hayata geçirdiği örnek projeleri, dünyayı takip eden vizyonu, tarım üreticilerinden ev hanımlarına, gençlerden engelli bireylere, çocuklardan emekli vatandaşlarına kadar herkesi kapsayan âdil projeleri ile anılıyor. Tüm bunlar sosyal hayatın 7-24 devam ettiği bir ilçede gerçekleşince, toplumun her kesimini gözeten onlarca projenin faaliyete geçirilmesi ile ‘Hayat Tepebaşı’nda’ sloganı anlam kazanmış oldu. Tüm bunların yanı sıra rutin belediyecilik çalışmalarımızı da başarı ile sürdürüyoruz. 2023 yılı da ilçemizin fiziki şartlarını daha iyi noktalara taşımak adına verimli bir yıldı. İlçemizde emeğimizin olmadığı, terimizin akmadığı mahallemiz yoktur. Kırsaldan merkeze, herkes için kaliteli hizmet üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Ayrıca mahallelerindeki çalışmalar sırasında anlayış gösteren, bizlere destek olan hemşehrilerime de saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Karalar: 2 Milyon 490 bin ton asfalt döktük Haber

Karalar: 2 Milyon 490 bin ton asfalt döktük

BAYRAM BULUT ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  göreve başladıkları günden itibaren kentte, 2 Milyon 490 bin ton asfalt döktüklerini söyledi. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı oturumları devam ediyor. Meclisin 4. Oturumuna Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından ek gündem maddeleri gündeme alındı. Ardından ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve geldikleri günden buyana döktükleri  asfalt miktarı ile ilgili bilgilendirme yaptı. 2 MİLYON 490 TON ASFALT DÖKTÜK Şuana kadar 2 Milyon 490 bin ton asfalt döktüklerini dile getiren Karalar, “Ekim başı itibariyle 2 milyon 300 bini geçtik. Videolarını web sitemizde yayınlıyoruz. Bizim ilk yılımızda kayıt olmadığı için 2019 yılında kayıt yapılmaya başlandı.  Bu nedenle kayıt olmadığı yılla ilgili muhtelif yerler yazıyor. Bu yerlerin tamamı belediyenin ürettiği asfaltın döküldüğü için üretime bakmak daha doğru olur. Resmi rakamlara bakarsanız zaten oradaki rakamları görürsünüz.  Müteahhittin yaptığı yama çok az. Kendi bilentimizden gelen yamaları ekliyoruz. Oradan çıkan asfalta bakmak lazım.  Yamaların çoğunu haritalardan bakarak yerini görebilirsiniz” dedi. KURU FASULYE LEZZETİ Askeri Dağlı’nın kendilerine kuru fasulye ziyafeti çektirdiğini söyledi. Kendisin kebap daveti aldığını ancak Askeri Dağlı’nın kuru fasulyesi olduğu için kebap teklifini ret ettiğini dile getiren Karalar, “Dedim ki kuru fasulye Askeri Dağlı’nın ise kuru fasulye yerim” dedi. EN İYİ KURU FASULYE TUFANBEYLİ’NİN Ak Parti Grup Başkan Vekili Vedat Gündoğan Tufanbeyli’nin kuru fasulyesinin daha güzel olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Karalar, “Tufanbeyli’nin kuru fasulyesi daha güzel. Bir sürü yerde söyledim bunu. En kaliteli fasulye Tufanbeyli fasulyesi diye” ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan ise, yedikleri fasulyenin etsizliğinden dem vurdu. Seyhan, “Kuru fasulye birazda etli olsaydı daha lezzetli olurdu” dedi. Karalar ise, kendisine gelen tabakta etin olduğunu söyleyerek, “Her halde etler belediye başkanına saklanmış. Ben ablamdan torpilliyim” şeklinde konuştu. MADDELERE GEÇİLDİ Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Meclis oturumunun ilk gündem maddesi Besni İlçe Belediyesi’ne ait kaza yapan araç oldu. Madde de, 5393 Sayılı Belediye Kanun’un 75. Maddesi’nin A Bendinde istinaden envanterimizde yer almayan Adıyaman İline bağlı maddi sıkıntılar yaşayan Besni İlçe Belediyesi taşınırlığında yer alan aracın kaza sonucu meydana gelen hasarda, karşı aracın sigortasının ödeyemeyeceği tutar olan 380 Bin TL’nin Adana Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanmasına ve sigorta yönetmeliğine istinaden ödenen bu tutarın karşı hatalı araç sürücüsünden rücu edilmesi istendi. Madde yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edildi.  Ardından ise diğer gündem maddeleri gerekli karara bağlandı.  Bir sonraki meclis oturumu bugün saat 14:00’da meclis salonunda devam edecek.

Kavurucu sıcakta asfalt çalışması Haber

Kavurucu sıcakta asfalt çalışması

ADANA (İLKHABER) - Yaz mevsiminin kavurucu sıcağına rağmen Çukurova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri asfalt kaplama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Başkan Soner Çetin, Kurttepe Mahallesinde sürdürülen asfalt çalışmalarını denetleyerek boğucu sıcak altında asfalt döken işçilerle sohbet etti, “Sizlerin hakkı ödenmez” ifadesini kullandı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yaz kış demeden hava şartları elverdiği ölçüde çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin asfalt çalışmalarını denetledi. Kavurucu yaz sıcağına rağmen ekiplerin Kurttepe Mahallesi 83012 Sokakta sürdürdüğü asfalt kaplama çalışmalarını denetleyen Başkan Çetin, esnaf ve mahalle sakinleri ile de sohbet etti. Verilen hizmeti beğenip beğenmediklerini soran Çetin, aldığı olumlu yanıtlar üzerine Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Çetin, işçilere de kolay gelsin dileğinde bulunarak, “Böylesine bunaltıcı sıcaklara rağmen işinizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorsunuz. Hakkınız ödenmez. Fedakarca çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Ekiplerin asfalt çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini belirten Başkan Çetin, “Arkadaşlarımız deforme olan yolu önce kazıyorlar üzerine yeni asfalt kaplama yapıyorlar. Yaptığımız hizmetin kalitesi ortada. Hemşehrilerimiz de yaptığımız işten çok memnun. Çukurova’da asfalt diye bir sorun bırakmamaya kararlıyız. Belirli bir program dahilinde çalışmalar aksamadan sürüyor” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.