TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#atama

İLKHABER-Gazetesi - atama haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, atama haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin Yeni ABD Büyükelçisi: Sedat Önal Haber

Türkiye'nin Yeni ABD Büyükelçisi: Sedat Önal

Aralarında Amerika Birleşik Devletleri’nin de (ABD) bulunduğu 9 ülkeye yeni büyükelçi atamasına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu karara göre ABD Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Sedat Önal atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu karara göre ABD Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Sedat Önal atandı. 9 ülkeye yeni büyükelçi atandı Gine Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Güney ve Batı Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Rifat Cem Örnekol, Şili Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Ahmet İhsan Kızıltan, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Doğu Asya Genel Müdür Yardımcısı Korhan Kemik, Guatemala Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Beliz Celasin Rende, Bulgaristan Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Uluslararası Hukuk İçtihatları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Saik Uyanık, Kosta Rika Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Naciye Gökçen Kaya, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Semih Lütfu Turgut, Ekvator Ginesi Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Üyesi Ahmet Ergin atandı. Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliğine Ahmet Yıldız getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan mevzubahis karara göre Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız getirildi. Atama kararları 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3, ve 4’üncü maddeleri gereğince yapıldı.

591 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına ataması yapıldı Haber

591 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına ataması yapıldı

591 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına ataması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda noter huzurunda gerçekleştirildi. Hak sahiplerinden 191’inin ataması, avukat, büro personeli, çocuk eğitimcisi, diyetisyen, eczacı, fizikçi, folklör araştırmacısı, grafiker, hemşire, hemşire yardımcısı, imam-hatip, Kur'an kursu öğreticisi, mimar, mühendis, müze araştırmacısı, odyolog, öğretmen, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, sosyolog, tekniker, teknisyen ve veteriner sağlık teknikeri unvanlı kadrolara gerçekleştirildi. 246’sının memur, 115’inin hizmetli ve 39’unun da sürekli işçi unvanlı kadrolara ataması yapıldı. “Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımız için daha fazlasını yapmamız gerektiğini biliyoruz” Törende konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şehit ve gazilerin vatanın, birlik ve beraberliğin korunması adına büyük fedakarlıklar göstermiş gerçek kahramanlar olduğunu söyleyerek, “Şehitlerimizin emanetleri ve gazilerimiz en kıymetli değerlerimizdir. Onların emaneti vatan toprağı, gökyüzünde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızdır. Onların emaneti siz kıymetli ailelerimizdir. Bu emanetlere sahip çıkmak ise bizim boynumuzun borcudur, vatani görevimizdir. Bu anlamda şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımız için daha fazlasını yapmamız gerektiğini biliyoruz” dedi. Ataması yapılan 591 kişi ile kamuda istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının sayısı 49 bin 901’e ulaştı.

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi hangi tarihte? Sağlık Bakanlığı kura sonuçları hangi platformdan duyurulacak? Haber

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi hangi tarihte? Sağlık Bakanlığı kura sonuçları hangi platformdan duyurulacak?

Sağlık Bakanlığı'nın 8 bin işçi alımı için kura çekiminin ne zaman yapılacağı sorusu araştırılıyor. İşçi alımı başvuruları İŞKUR üzerinden alındı ve kura çekimi canlı yayında gerçekleştirilecek. Kura çekimi sonuçlarına nereden ve nasıl bakılacağı ise merak konusu. SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN? Sağlık Bakanlığı'nın 8 bin sürekli işçi alımı için kura çekimi, 18-19 Mart tarihleri arasında yapılacak. SAĞLIK BAKANLIĞI KURA ÇEKİMİ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK? Sağlık Bakanlığı'nın 8 bin sürekli işçi alımı kura çekimi sonuçları, noter kurasıyla belirlenecek. Kura tarihleri, saatleri, yapıldığı yer ve sonuçlar ile asıl ve yedek aday listeleri gibi bilgiler ile atamaya dair belgeler ve diğer duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan https://yhgm.saglik.gov.tr adresinden ilan edilecek. Adaylara yazılı tebligat yapılmayacak, bu nedenle adaylar ilanları düzenli olarak kontrol etmelidir. KADROLAR NELER? Otomotiv Kaportacısı, Oto Elektrikçisi, Oto Bakım Onarımcısı/Otomotiv Mekanikçisi, Klinik Destek Elemanı, İnşaat Boyacısı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Marangoz, Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı, Elektrikçi, Güvenlik Görevlisi (Silahsız), Temizlik Görevlisi olmak üzere çeşitli kadrolarda işçi alımı yapılacak.

Bakan Koca'dan Atama Müjdesi: Mülakatsız 27 Bin Personel Haber

Bakan Koca'dan Atama Müjdesi: Mülakatsız 27 Bin Personel

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fahrettin Koca, 27 bin personel alımıyla ilgili sürece ilişkin soruyu yanıtlarken ÖSYM'nin yerleştirme sonuçlarını açıkladığını hatırlatarak "Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler" dedi. Canlı Yayında Kura Çekilişi Sağlık Bakanlığı, İş-Kur'a yapılan başvurular arasından kurayla 8 bin işçi alımı da yapacak. Koca, bu konuda şu açıklamayı yaptı: "Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve You Tube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız" diye konuştu. Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Sınavı sonuçlarının önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından açıklanacağını belirten Koca, "Son çıkan yasada yan dal uzmanları ile ilgili bazı düzenlemeler de yer aldı. Ayrıca yasa ile sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış oldu. Bu artışla birlikte başlangıçta Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanları artık sözleşmeli olacaklar. Kadro sayısının süreçte artışıyla, bütün yan dal uzmanları sözleşmeli olabilme imkanına kavuşacaklar" dedi.

Bakan Koca Duyurdu: Sağlık Sektörüne 35 Bin Atama Haber

Bakan Koca Duyurdu: Sağlık Sektörüne 35 Bin Atama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sektöründe gerçekleştirilecek atamaların branş dağılımını ve nihai takvimini ÖSYM ile birlikte hazırladıkları kılavuz aracılığıyla ilan edeceklerini belirtti. 35 bin sağlık çalışanının atanacağı bu atamalara ilişkin nihai takvimin, tahminen bir hafta içinde kamuoyuna duyurulabileceğini ifade etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ayrıca, Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 71'e gerilediğini ve İstanbul özelinde ise yüzde 71 olduğunu bildirdi. Bu durumun, yoğun bakım yoğunluğunun geride kaldığını gösterdiğini vurguladı. Ayrıca, sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını ve gayretlerini takdir ederek, yoğun bakım ve servis yataklarındaki doluluk oranları hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği 35 bin sağlık çalışanı atanmasının mevcut sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi ve yeni hastanelerin personel ihtiyacını karşılamak adına önemli bir adım olduğunu belirten Bakan Koca, alım takviminin bugün itibarıyla başladığını ve kılavuzun bu hafta içinde ÖSYM'ye gönderileceğini açıkladı. Hemşirelerden hizmet personeline kadar farklı branşlarda çalışacak 35 bin yeni çalışma arkadaşının atanmasına ilişkin detayların bir hafta içinde kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi. Ayrıca, Bakan Koca, Antalya Şehir Hastanesi'nin yakın bir zaman içinde tam kapasiteyle hizmete açılacağını ve muhtemelen önümüzdeki iki üç hafta içinde resmi açılışın gerçekleştirileceğini duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.