TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#berber

İLKHABER-Gazetesi - berber haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, berber haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da berberler bayram yoğunluğuna hazır Haber

Adana'da berberler bayram yoğunluğuna hazır

Ramazan Bayramı öncesinde berberlerde yoğunluk en üst düzeye ulaştı. Adana’da da erkekler, berber ve kuaförlerde kuyruk oluşturdu. Bayram öncesinde vatandaşlar her ne kadar randevu alarak berberlere gitse de yine de kuyrukta beklemeleri dikkat çekti. Sabah 07.00’da dükkanını açan berberlerin, bayram namazına kadar mesai yapacakları öğrenildi. Çözümü sıra numarasında buldular.Adanalı berber Ercan Ocaklı ise yoğunluk için çözümü banka gibi sıra numarası dağıtarak buldu. “Çözümü numaralandırma sisteminde bulduk”  Berber Ocaklı, “Bayram sabahına kadar devam edeceğiz. Bayramda da açık olacağız. Şu anda en son 89 numarayı verdik. Geceye kadar devam edecek yoğunluk. Hatta dün gece saat 03.00- 04.00’da telefonumda 20 cevapsız arama vardı yetiştiremiyoruz. Kuaförlük sektöründe böyle oluyor. Vatandaşlarımız her zaman tıraşını son güne bırakıyor bu yüzden yoğunluk oluşuyor. Bizlerde çözümü numaralandırma sisteminde bulduk. En azından sırada bu şekilde karışmıyor. Vatandaş arıyor kaçıncı sırada olduğumuzu soruyor. Ona göre tıraş için buraya geliyor” ifadelerini kullandı. 89 numaralı sırayı alan Sezgin Tok isimli vatandaş, “İşimiz vardı bu yüzden bayağı geciktik. Tıraşa ancak bugün geldik. Sıra numaram 89 fakat yapacak bir şey yok. Sıranın bana gelmesi 2-3 saati bulur ama sıkıntı yok bekleriz artık” dedi. “Son güne bıraktım” Ramazan Aras isimli vatandaş, “70 numaralı fişi aldım. Ortalama bir saattir sıra bekliyordum, şimdi tıraş olmaya başladım. Mecbur kendi işlerimi bitiremediğim için son güne bırakmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

Adanalı berber yaptığı neyle müşterilerine dinleti sunuyor Haber

Adanalı berber yaptığı neyle müşterilerine dinleti sunuyor

Adana'da yarım asırdır berberlik mesleğini sürdüren Şevket Sevinç, iş yerinde müşterilerine yaptığı neylerle müzik dinletisi sunuyor. Ney üflemenin yanı sıra imalatını da gerçekleştirilen 64 yaşındaki Sevinç, hazırladığı enstrümanları Türkiye'nin farklı illerine de gönderiyor. Merkez Seyhan ilçesinde berberlik yapan Şevket Sevinç,çocukluğundan bu yana müziğe ilgisinin olduğunu, 35 yıl önce Adana Musiki Derneği korosuna katıldığını söyledi. Koro sayesinde neye ayrı bir ilgisinin oluştuğunu belirten Sevinç, bu enstrümanı üflemeyi öğrenmek için ders aldığını anlattı. Sevinç, uzun çabaları sonucu üflemeyi öğrendiği neyin yapımıyla ilgili de araştırmalar gerçekleştirdiğini ve kendi enstrümanını yaptığını kaydetti. Bu konuda her geçen gün kendini geliştirdiğini ve sipariş almaya başladığını dile getiren Sevinç, dükkanındaki atölyede imal ettiği neyleri birçok şehre gönderdiğini aktardı. Sevinç, yaptığı neylerle iş yerinde müzik dinletisi sunduğunu, tıraş olmaya gelen müşterilerinin bundan büyük keyif aldığını belirterek, "Hatay yöresinden getirdiğim kamışlardan ney yapıyorum. Birkaç dernekte konserlere çıkıyorum, ney çalıyorum. Yaptığım neyleri de satıyorum. Ünlü neyzenler de benden ney almaya geliyor. İstanbul'dan, Ankara'dan ve İzmir'den ustalar benden alıyor." diye konuştu. "Artık kendimizi müşteri olarak görmüyoruz” Müşterilerden Fikret Yılmaz da tıraş olmadığı zamanlarda da ney dinlemek için dükkana uğradığını ifade ederek, "50 yıldır müşterisiyim. Sürekli gelirim, Şevket Sevinç de sürekli ney çalar bize. Özellikle tıraştan sonra dinlemeyi severiz. Artık kendimizi müşteri olarak görmüyoruz." dedi. Yılmaz, berber dükkanında neyin yapılış sürecini izlemekten de büyük keyif aldığını vurguladı.

Antalya’da saç sakal kesimi bin 100 lira Haber

Antalya’da saç sakal kesimi bin 100 lira

Antalya'da yeni yılda tıraş ücretine yüzde 80 zam geldi. Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yeni fiyatları kentteki 1750 üye iş yerine 'Lüks', 'A', 'B' ve 'C' olmak üzere 4 tarifeyle duyurdu. Yeni fiyat listesine göre saç sakal kesimi, otel ve turizm merkezlerini içerisine alan 'Lüks' tarifedeki berberlerde 1100 lira, 'A' tarifesinde 550 lira, 'B' tarifesinde 480 lira ve 'C' tarifesinde ise 400 lira oldu. Yeni fiyat listesi şehirde tartışma konusu oldu. Çok sayıda vatandaş uygulanan yeni fiyat tartışmasını eleştirirken, Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Uzun ise maliyetlerin artmasından dolayı aldıkları kararın arkasında durdu. Yüzde 80 üzerinde zam yapıldı, başkan arkasında durdu Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Uzun, 20 yılı aşkın süredir kentte 4 farklı tarifeyle fiyat listesi oluşturulup, üye iş yerleriyle paylaşıldığını anlattı. Fiyat listesinin her yıl güncellendiğine dikkat çeken Uzun, “Lüks tarife ve A,B,C olarak bir fiyat tarifesi belirliyoruz. Lüks tarifemizi oteller, alışveriş merkezleri ve turizm bölgesinde uygulanıyor. Turizm bölgesinde görev yapan arkadaşlarımız kiralarını dolar ve Euro olarak ödüyor. Maliyetlerinin artması ve malzeme fiyatlarına zam gelmesinden dolayı böyle bir fiyat kararı aldık. Şehir merkezinde uygulanan fiyat tarifemiz ise 400-500 TL arasında değişiyor. Meslektaşlarımız için bu üst sınırdır, altına inebilirler ama üstüne çıkamazlar. Geçen yıl ile bu yıl belirlediğimiz fiyatlar arasında yüzde 85 oranında fark var. Lüks fiyatımız bin 100 TL. Maliyetlerimiz çok arttı. Fiyatları güncellemek zorunda kaldık. Bizim bin 750 üyemiz var, 5 binin üzerinde istihdam sağlıyoruz” dedi. “Fiyatlarımızın ülkemizde gündem olduğunun farkındayım” Muratpaşa ilçesinde 43 yıldır berberlik yapan Mustafa Akkaş, “Meleğimi severek yapıyorum. İyi ki berber olmuşum. İnsan ilişkilerimiz ve tanıdıklarımız ile aram çok iyidir. Fiyatlarımızın ülkemizde gündem olduğunun farkındayım, hayat şartlarımız da arttı. Bizim hizmet fiyatımız 300-500 TL arasında. Bin 100 TL sadece lüks yerler için geçerlidir, biz böyle bir fiyat talep etmiyoruz” sözlerine yer verdi.

Berberler ve kuaförler Antalya'da hünerlerini sergiledi Haber

Berberler ve kuaförler Antalya'da hünerlerini sergiledi

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu (TBKGF) ve EuroCup Türkiye işbirliğiyle düzenlenen 5. Uluslararası Güzellik Sanatları Festivali, Antalya'da başladı. Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen festivale, Türkiye'den 300 kuaför, berber ve güzellik uzmanı katıldı. Festivalde kuaför, berber ve güzellik uzmanları, saç kesimi, renklendirme, topuz ve serbest stil gibi kategorilerde yarışıyor. Yarışmalarda derece alanlar, EuroCup Türkiye desteğiyle, Mart 2024'te Arnavutluk'ta yapılacak "Global Fashion Progress Avrupa Şampiyonası"na katılmaya hak kazanacak. Katılımcılar ve yarışmacılar, festival kapsamında çeşitli şov programları da yapacak. TBKGF Genel Başkanı Bayram Karakaş, festivalin oldukça ilgi gördüğünü söyledi. Festivalde esnaf ve sanatkarların yarışma ve eğitim programlarına katıldığını anlatan Karakaş, şöyle konuştu: "Katılımcılarımız, yarışmalarımızda mesleki faaliyetlerini sergiliyor, öz güvenleriyle yarışmalara katılarak kariyerlerini ön plana çıkarıyor. Meslekteki en iyi hocalarımız burada, eğitimler vererek arkadaşlarımızı hazırlıyorlar. Berberler, kuaförler ve güzellik salonları işletmecileri olarak sektörün gelişmesi, önünün açılması için sosyal sorumluluk projelerini yılda en az 2 kez yapmaya çalışıyoruz." Karakaş, yıl içerisinde düzenlenecek çeşitli yarışmaların ardından milli takım seçmelerinin yapılacağını, gelecek sene 11 Mayıs'ta bir dünya şampiyonası gerçekleştirmeyi planladıkları ifade etti. - "Her biri birbirinden yetenekli, kıyasıya mücadele ediyorlar" EuroCup Türkiye Başkanı Gökhan Hamarat ise festivalin genç yeteneklerin keşfedilerek uluslararası yarışmalara katılımını desteklemek amacıyla yapıldığını anlattı. Festivalde derece elde edenlerin Avrupa Şampiyonası'na katılacağını belirten Hamarat, "Festivalimiz oldukça keyifli başladı. İki erkek, bir kadın, bir de unisex kategorimiz var. Kategorilerimizde çeşitli saç kesimleri, makyaj, topuz ve serbest çalışmalar olacak. Katılımcılarımızın her biri birbirinden yetenekli, kıyasıya mücadele ediyor. Jürilerimiz seçmekte zorlanıyor." diye konuştu. Festival Direktörü Selçuk Karamaça ise festivalde 80 yarışmacı ve 7 eğitmenin yer aldığını aktardı. Eğitim programlarını oldukça önemsediklerini vurgulayan Karamaça, yeni trendlerin konuşulduğu bilgi ve tecrübe paylaşımlarının da yapılacağını kaydetti. Kuaför Özcan Tekcan ise bu tür yarışmaların genç meslektaşlarının gelişimi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Festival, 3 Kasım'a kadar devam edecek.

Bu da 100. yıl tıraşı Haber

Bu da 100. yıl tıraşı

BOLU (İHA) - Bolu’da bir berber, saç tıraşına gelen müşterisinin kafasına Cumhuriyetin 100. yıl dönümü nedeniyle "100. yıl" simgesini kazıdı. Bolu’nun Tabaklar Mahallesi’nde faaliyet gösteren berber Mehmet Kızıloğlu, Cumhuriyetin 100. yılına özel bir tasarım yapmak için gelen müşteriye talepte bulundu. Müşterinin talebi olumlu karşılaması üzerine berber Kızıloğlu, ay ve yıldız simgelerini ustura ile müşterisinin saçlarına çizdi. Daha sonra 100. yıl simgesini de müşterisinin kafasına kazıyan Kızılıoğlu, yapılan işlemlerin ardından ay-yıldız ve 100. yıl yazısını kırmızı renkte boyadı. Müşterisinin yapılan simgeyi beğendiğini ve videoyu sosyal medyada paylaşınca taleplerin olduğunu dile getiren Mehmet Kızıloğlu, 10 kişiyi daha bu şekilde tıraş edeceğini belirtti. Kızıloğlu, "Türkiye genelinde Cumhuriyetimizin 100. yılı büyük bir coşkuyla karşılanıyor. Bizde ’Ne yapabiliriz?’ diye düşündük. Bizim işimiz saç kesmek. Biz de bir müşterimizin kafasına Cumhuriyetin 100. yılını kazımaya karar verdik. Müşteri yapılan işlemi beğendi. Bununla ilgili saçına ay yıldız yaptırmak için müşterilerim tarafından talep oluştu. Ay yıldız çizdirmek için bize ulaşıyorlar. Randevu oluşturdum. Fener alayından önce 10 kişiyi daha bu şekilde tıraş edeceğim. Ustura ile önce saça genel hatları çizdim, ardından kırmızı boya ile boyadım" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.