TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bitlis

İLKHABER-Gazetesi - Bitlis haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bitlis haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

CHP Bitlis Belediye Başkan adayı ve yaklaşık 300 akrabası Ak Parti'ye geçti Haber

CHP Bitlis Belediye Başkan adayı ve yaklaşık 300 akrabası Ak Parti'ye geçti

Miting saatinin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisine (DEM) satıldığını iddia eden Soyugüzel, CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katıldı. AK Parti Bitlis İl Başkanlığının toplantı salonunda düzenlenen törenle akrabaları ile AK Parti’ye katılan Soyugüzel, “Bugünden itibaren CHP Bitlis Belediye Başkan Adalığından istifa ediyorum. Bu memleket hepimizindir. Her zaman milletimizin yanında ve akrabamız olan Nesrullah Tanğlay başkanımızı desteklemek ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde olacağız. Bitlis AK Parti teşkilatı ile beraber omuz omuza verip pazar günü yapılacak olan seçimi hep beraber kazanacağız. Her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olacağız. Güçlüyüz kararlıyız birlikte başaracağız. İstikrarlı bir şekilde çalışacağız. Yolumuz bahtımız açık olsun” diye konuştu. AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi ise CHP’den istifa eden Selim Soyugüzel’in yaşadığı sıkıntıdan bahsederek, şunları söyledi: “Selim Başkan dün yaşamış olduğu sıkıntıdan sonra bizimle beraber hareket etmek istediğini ve Bitlis Belediye Başkanımız ve Belediye Başkan Adayımız Nesrullah Tanğlay’ı desteklemek istediğini ifade etmiştir. Bu bize şeref vermiştir, güç vermiştir. Selim Başkan ve ekibine, ailesine hoş geldin diyoruz. Allah’ın izniyle 31 Mart akşamı bu birliktelik ciddi bir kazanım ve başarı getirecektir.” Bugün Bitlis’te kirli oyunları herkesin gördüğünü belirten Bitlis Belediye Başkanı ve AK Parti Bitlis Belediye Başkan Adayı Nesrullah Tanğlay da “Kapalı kapılar ardında kimlerin kimlerle beraber olduğunu herkes biliyor. CHP’nin miting saati DEM Partisine verildi. Bu kapalı kapılar arakasında maddi pazarlıklar yapılarak verildi. Yani bu CHP’nin ve DEM Partisinin Türkiye’de bütün ilçelerde, bütün illerde yapmış olduğu bu ittifakın aşikâr oluşunun en büyük belgesidir” şeklinde konuştu. AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhaoğlu ise “Milletin rotası dışına çıkanlar, gizli kapaklı filmler yapanlar, gizli planlar yapanlar, kendi parti içi hesaplaşmalarında bile demokratik olgunluğu göstermeden birbirlerini yarı yolda bırakanlar işte bugün milletin partisi olan AK Parti’ye gelip burada bizimle kenetleniyorlar. Ben öncelikle hem Selim Beye hem de kıymetli ailesine canı gönülden teşekkür ediyorum. İşte AK Parti’nin farkı budur. AK Parti kendi partisi içinde hizmet veren, kendi partisinin gönüldaşlarına hiçbir zaman yanlış yapmamış, gizli planlar içinde olmamış, her zaman samimiyetle halk için siyaset yapan birilerinin planlarının bir parçası olmayan bir partidir” dedi. Konuşmaların ardından AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi tarafından CHP’den istifa eden Selim Soyugüzel’e AK Parti rozeti takıldı.

Nemrut’a giden piknikçilere ayı uyarısı Haber

Nemrut’a giden piknikçilere ayı uyarısı

Bitlis’in Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçe sınırları içerisinde bulunan 2 bin 250 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin florasıyla birlikte birçok canlıya da ev sahipliği yapıyor. Nemrut Krater Gölü çevresinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan boz ayılar ise bölgeye giden vatandaşların ve doğaseverlerin ilgi odağı haline gelmeye başladı. Kış aylarının bitmesi ve Nemrut Krater Gölü yolunun açılmasıyla birlikte bölgeye giden piknikçilerin burada yaşayan boz ayılarla karşı karşıya gelmemeleri için uyarı yapıldı. Yakın bir zamanda kış uykusundan uyanan ayıların özellikle mangal ve çöp kokusu nedeniyle daha fazla insanlara görünür hale geldiğini söyleyen Önen, vatandaşların ayılarla bir evcil hayvanmış gibi oynamalarının son derece tehlikeli olduğunu söyledi. Nemrut Krater Gölü çevresinde yaşayan boz ayılarla ilgili vatandaşları uyaran Önen, “Çok uzun yıllardan beri çevreyi gözlemlemekteyim ve bunu kayıt atlına almaktayım. Astronom ve doğa gözlemciliği yapmaktayım. Biliyoruz ki Nemrut kalderasının yollarının açılmasıyla ve havaların ısınmasıyla birlikte bölgeye bir hayli ziyaretçi gelmeye başladı. Aynı zamanda ziyaretçiler burada piknik yapmakta ve mangal yakmakta. Bunun yanında bazı insanlar çöplerini bölgeye atabilmektedir. Bunun neticesinde ayılar kokunun etkisiyle çevreye atılan çöplerden dolayı daha çok görünür oldu. İnsanlar ister istemez ayılarla karşı karşıya gelmesi tehlikeli bir durum oluşmaktadır. Biliyoruz ki bu tür doğal ortamlar bu canlılar için makul bir ortamdır. İnsanlarla bu canlıların bir arada olması bir tehlike oluşturabiliyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.