TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#drone

İLKHABER-Gazetesi - drone haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, drone haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tarlada çalışan babaya 'dron' şakası gülme krizine soktu Video Galeri

Tarlada çalışan babaya 'dron' şakası gülme krizine soktu

Antalya'da çiftçi babasını ‘Dron görürsen onlarla iyi geçin, ilk köylülere saldırıyorlar' diyerek korkutan genç, yeni aldığı dronu tarlada çalışan babasının yanına yollayınca ortaya komik görüntüler çıktı. Korkudan ne yapacağını bilemeyen baba, yavaş hareketlerle önce yere yattı, ardından traktörün altına saklandı. Görüntüleri sosyal medyada izleyenler kahkaha tufanına kapıldı. Alanya ilçesinde yaşayan Hilmi Tunahan Karakaş (22), yeni aldığı dron sonrası Elmalı'da çiftçilik yapan 55 yaşındaki babası Mehmet Karakaş'a şaka yapmak istedi. Dron aldığını bilmeyen babasına, ‘Dron saldırıları oluyor ve ilk köylerden başlıyorlar. Onları görürsen iyi geçin' diye uyarıda bulunan Karakaş, ardından annesiyle birlikte ziyaret için Elmalı'ya gitti. Teslim olur gibi yere yattı, traktörün altına saklandı Karakaş, çalıştırdığı dronu tarlada çalışan babasının yanına yolladı. Dronu yanı başında görünce neye uğradığını şaşıran baba, bir süre adeta donakaldı. Oğlunun dedikleri aklına gelince yavaşça yere yatan baba, ardından traktörün altına saklandı. Bu sırada yanında bulunan akrabası yaşlı adam da Mehmet Karakaş'ın yaptıklarını görünce aynı şekilde yere yattı. Derin bir ‘oh' çekti Genç, dronu bu sefer traktör altında gizlenen babasının yanına kadar gönderdi. Korkusu daha da artan baba, cep telefonuyla yanına gelen dronu çekmeye başladı. Bu sırada dron traktöre çarpıp yere düştü. Oğlunun şaka yaptığını anlayan baba ise derin bir ‘oh' çekti. O anları sosyal medyada paylaşan gencin videosu viral oldu.

Asrın felaketi sonrası yok olan mahallenin deprem öncesi ve sonrası hali yürek burktu Haber

Asrın felaketi sonrası yok olan mahallenin deprem öncesi ve sonrası hali yürek burktu

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay’ın Antakya ilçesi yerle bir olmuş ve binlerce bina yıkılmıştı. Deprem sonrası hasarlı binaların enkazlarının kaldırılmasıyla şehir adeta yok oldu ve binaların yerini araziler aldı. Drone pilotu Alper Şener; Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi, Uğur Mumcu Caddesi’nde 2019 yılında çektiği görüntülerle karşılaştırmak için aynı caddeyi 2023 yılı Aralık ayında yeniden görüntüledi. Drone pilotu Şener’in kayıt altına aldığı görüntülerde caddenin deprem sonrasında adeta yok olduğu görüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler izleyenlerin yüreklerini burktu. 2015 yılından itibaren Antakya’yı kayıt altına almaya başladığını ve depremin yıkımını dünyaya duyurmak için asrın felaketi sonrası çekimlerine devam ettiğini belirten Şener, “2015 yılından beri Antakya’nın birçok cadde ve sokağını kayıt altına almaya başladım. Bunları arşivleyerek gelecek nesillere aktarmak istedim. Bir yandan da Hatay’ın turizmini ön plana çıkartıp sosyal medya üzerinden bölgeye gelemeyen insanlara izletmek amacıyla başladım. Depremden sonra çekim yaptığım birçok yer yıkıldı geriye sadece enkaz kaldı. Depremden sonra ben yine çekimlerime ara vermedim. Antakya’yı kayıt altına almaya devam ettim. Çünkü bunlar bizim için tarih niteliği taşıyan belgelerdi. Antakya’nın öncesi ve sonrası durumu çok önemli. Antakya’daki yıkımının boyutunu bilmeyen çok fazla insan var. Bunları sosyal medya üzerinden elimden geldiğince farklı insanlara duyurmak istedim. Yurt dışından bu videoları takip edip izleyen çok fazla insan var. Depremin yıkımını öğrenmek isteyen çok fazla insan var” dedi. “Kadrajıma giren binaların hemen hemen yüzde 85’i yıkıldı” 2019 yılında görüntülediği mahallede bulunan binaların yüzde 85’inin deprem sonrasında yok olduğunu belirten Şener, “Bende kendi çapımda Antakya’daki yıkımı duyurmak istedim bunu yapmaya devam ediyorum. Bu görüntüler beni ve birçok insanı derinden etkiledi. Bulunduğumuz yer Odabaşı Mahallesi 2019 yılında tam Defne Hastanesi’nden başlayarak Öğretmenler Sitesi’ne drone uçuşu gerçekleştirmiştim. 2023 Aralık ayında tekrar aynı noktadan bir görüntü daha almak istedim ne yazık ki kadrajıma giren binaların hemen hemen yüzde 85’i yıkıldı. Antakya’da sadece Odabaşı değil hangi mahallesine giderseniz gidin durum bu şekilde” şeklinde konuştu.

Türkoğlu'nda afetzedeler için başlatılan kış hazırlıkları tamamlandı Haber

Türkoğlu'nda afetzedeler için başlatılan kış hazırlıkları tamamlandı

KAHRAMANMARAŞ (İLKHABER) -6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen yerleşim yerlerinden olan ilçede 1180 bina yıkıldı, 957 kişi hayatını kaybetti. İlçede barınma sorununun çözümüne yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında 5 mahallede konteyner kent kurulurken kırsal mahallelere de 1816 konteyner kurulumu gerçekleştirildi. Bir yandan kalıcı konutların inşasının sürdüğü ilçede diğer taraftan da konteynerlerde barınan afetzedelerin yaklaşan kış mevsiminden olumsuz etkilenmemesi için AFAD koordinesinde gerekli çalışmalar yapıldı. Merkezdeki okullar, oyun parkları, mobil çarşı, cami, hastane, su deposu, atık su arıtma tesisi, lojistik depo ve spor alanlarında bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Yağışlardan olumsuz etkilenmemesi için 25-30 santimetre yukarı kaldırılan konteynerlerin kapı ve pencereleri de bakımdan geçirildi. Kırsal mahallelerdeki konteyner sakinlerine ise radyatör tipi ısıtıcı, battaniye ve uyku matı dağıtıldı. Türkoğlu Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, AA muhabirine, 6 Şubat depremlerinin ardından afetzede vatandaşların kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi adına başlatılan çalışmaların tamamlandığını belirtti. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi 6 bin aileye yaklaşık 5 bin ton kömür dağıtımı yapıldığını aktaran Mercan, ilçede oluşturulan konteyner kentler ve kırsal mahallelerdeki konteynerlerin de tamamının kış şartlarına uygun hale getirildiğini ifade etti. Mercan, şöyle konuştu: "Konteyner kentlerimizde nasıl yaz için gölgelikler yaptıysak kışın gelmesiyle birlikte de kış hazırlıklarımıza da ivedi bir şekilde başladık. Bu kapsamda konteyner kentlerimizdeki bütün konteynerlerimizin üstü yağmur ve kardan etkilenmemesi için branda ile kaplandı. Konteyner kentlerimizdeki tüm konteynerlerde klima bulunduğu için vatandaşlarımızın hiçbirini soğuğa ve yağmura mahkum etmeyeceğiz. Biz hazırlıklarımızı tamamladık, elektrikli ısıtıcılarımız mevcut. Bunun yanı sıra kırsal mahallelerimiz de de hem üstlerini hem de yanlarını branda ile kaplayarak daha iyi bir ısı yalıtımına kavuşmaları için çalışmalarımızı başlattık." Kaymakam Mercan, ilçelerinde 7 bin 200 kalıcı konutun planlandığını, bunlardan 1040'ını kasım ayında dağıtmayı planladıklarını kaydetti.

Denizlili "Elmacı Dede" yetiştirdiği meyvelerle Kahramanmaraşlı afetzede çocukları sevindirdi Haber

Denizlili "Elmacı Dede" yetiştirdiği meyvelerle Kahramanmaraşlı afetzede çocukları sevindirdi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Denizli'de yaşayan 72 yaşındaki Muhammet Yılmaz, bahçesinden topladığı yaklaşık 1 ton elmayı "asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'taki konteyner kentte eğitim gören afetzede öğrencilere dağıttı.Yetiştirdiği elmaları sınır ötesinde görev alan güvenlik güçlerine götürmesiyle tanınan ve "Elmacı Dede" olarak hafızalarda yer edinen Yılmaz, bu yıl bahçesinde yetiştirdiği 1 ton elma ve armudu, Türk bayraklarıyla süslediği ve üzerine "Hedef Kızıl Elma", "Barış Pınarı Harekatı", "Hakkari Kıran", "Pençe-Kaplan" ve "Can Azerbaycan" gibi sloganların yazılı olduğu minibüsü ile Kahramanmaraş'a getirdi.Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde rotasını Necip Fazıl Konteyner Kent'e çeviren Yılmaz'ın caddede seyreden aracını gören bazı vatandaşlar korna çalarak sevgi gösterisinde bulundu.Konteyner kent girişinde öğrenciler tarafından hoş geldin "Elmacı Dede" diye karşılanan Yılmaz, besmele çekerek açtığı bagajındaki elma ve armutları öğrencilere dağıttı.Yılmaz, AA muhabirine, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye iki kere geldiğini ve elma dağıttığını, çocukları sevindirmek için tekrar gelmeye karar verdiğini söyledi.Yaklaşık 1000 kilometre yol katederek bölgeye geldiğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:"Tek amacım var, çocukları sevindirip onların mutluluklarını paylaşabilmek. Benim elmamın özelliği, besmeleyle toplanıyor, besmeleyle ikram ediliyor. Elmalarımı bahçeden kendi ellerimle topluyorum, kendi ellerimle kasalara diziyorum ve tek başıma 1000 kilometrelik yolu katederek buraya geldim. Sadece burası değil, operasyon bölgelerindeki JÖH, PÖH ve diğer güvenlik güçlerimize de ikram ediyorum. Yurt dışında yapılan operasyonların hepsine gittim. Barış Pınarı, Fırat Kalkanı, Pençe Kaplan ve Zeytin Dalı, Yıldırım Şimşek harekatları bölgelerine hatta Dağlık Karabağ da dahil hepsine gittim."Yılmaz, yaklaşık 9 yıldır özellikle operasyon bölgelerine elma dağıttığını hatırlatarak, deprem mağduru çocukları da yalnız bırakmama adına bu seferki ürünlerini Kahramanmaraş'a getirmeye karar verdiğini ifade etti.Yılmaz, Kahramanmaraş'tan sonra Denizli'ye döneceğini ve toplayacağı elmaları Mersin üzerinden Mısır'a, oradan da Gazze'deki savaş mağdurlarına ulaştırmayı planladığını bildirdi.

Türkoğlu'nda afetzedeler için inşa edilen 1150 daire ekimde teslim edilecek Haber

Türkoğlu'nda afetzedeler için inşa edilen 1150 daire ekimde teslim edilecek

KAHRAMANMARAŞ (AA) - GÖKHAN ÇALI /SİNAN DORUK - Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen yerleşim birimleri arasında yer alan Türkoğlu ilçesinde afetzedeler için yapılan kalıcı konutlarda çalışmalar sürüyor. Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) koordinesinde yürütülen çalışmalarla ilçede inşası tamamlanan köy tipi kalıcı afet konutu ile zemin artı 3 ve 4 olarak inşa edilen 1150 daire, ekim ayında hak sahiplerine teslim edilecek. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AA muhabirine, depremin ardından hayatın normale dönebilmesi adına gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. İlçenin yaşanan felaketten en fazla etkilenen yerleşim birimlerinden olduğunu aktaran Okumuş, depremlerde ilçede 1171 konutun yıkıldığını, 5 bin 671 orta ve ağır hasarlı konut için yıkım kararı verildiğini belirtti. Ortaya çıkan barınma sorununun çözümüne yönelik başlatılan çalışma kapsamında ilçede temeli atılan ve ihalesi yapılan binalarda fiziki gerçekleşme oranının yüzde 67'ye ulaştığını belirten Okumuş, "İlçemizdeki TOKİ konutları hızlı şekilde yükseliyor. Burada toplamda 7 bin 200 daire yapılacak. Şu ana kadar yaklaşık 6 bin dairenin ihalesi yapıldı." diye konuştu. - "Köy evlerinin yaklaşık 600'ü kıştan önce teslim edilecek" Okumuş, ihalesi yapılan konutlardan yaklaşık bin 750'sinin köy konutu diğerlerinin ise zemin artı 3 veya 4 olarak belirlenen daireler olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi: "Şu an Türkoğlu merkezde yaklaşık 3 bin 200 TOKİ konutunun temeli atıldı. Bunların bir kısmının kabası bitti bir kısmının da ince çalışmaları devam ediyor. Köy evlerinin de yaklaşık 600'ü kıştan önce depremzedelerimize teslim edilmiş olacak. Tabii bu konutlar önemli. Şu anda 7 ayrı konteyner kentte depremzedelerimiz ağırlanıyor. Kısa zaman içerisinde bu kalıcı konutlara yerleştirdiğimiz taktirde hem Cumhurbaşkanı'mız hem de bizler memnun olacağız. Konutlar yaklaşık 105 metrekare, sağlam zeminli yerlere hem ısı hem ses yalıtımlı, üç artı bir. Ödemeler ise 20 yıl vadeli olacak. Depremzedelerimiz dört gözle bunları bekliyor." Okumuş, ayrıca her köy konutunda yaklaşık 20 ton demir kullanıldığını anımsattı. Apartman tipi ve köy tipi kontların yüksek şiddetli depremlere dayanıklı olarak inşa edildiğine vurgulayan Okumuş, "Türkoğlu'nda önümüzdeki kışa girmeden depremzedelerimizin yaklaşık üçte birini inşallah konutlarıyla tanıştıracağız." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.