TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#esnaf

İLKHABER-Gazetesi - esnaf haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, esnaf haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hamza Dağ, esnafa yenileme müjdesi verdi Haber

Hamza Dağ, esnafa yenileme müjdesi verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, sahuru yaptığı balık halinde esnafa müjde verdi. Dağ, "Artık buraların yenilenme zamanı geldi. İnşallah biz görev süremiz boyunca gerek yenileme, gerek yeni bir hal inşası konusunda gerekli adımları atacağız" dedi. 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesi çalışmalarını sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, sabahın ilk saatlerinde Buca ilçesinde bulunan İzmir Su Ürünleri Hali'ni ziyaret etti. Hal esnafı tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Dağ, mezata katılarak bir kasa balık da satın aldı. Hal esnafını tek tek ziyaret ederek sohbet eden Hamza Dağ, esnafın sorunlarını da dinledi. Hal esnafına 'yenileme' müjdesi Burada basın mensuplarına açıklama yapan Hamza Dağ, seçimlerin ardından başkan seçildiği takdirde birçok önemli projeyi hayata geçireceklerini söyledi ve hal esnafına müjde verdi. Dağ, "Balıkçı halinin artık yenilenme zamanı geldi. Otogar, sebze meyve hali ve burası 90’larda yapıldı. İnşallah biz görev süremiz boyunca gerek yenileme, gerek yeni bir hal inşası konusunda gerekli adımları atacağız. Buranın trafiğini rahatlatmak adına da buradan otobana çıkış ile rahatlatma işlemini yapacağız" açıklamasında bulundu. Esnaflarla hatıra fotoğrafı çektiren Hamza Dağ, daha sonra İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan ve hal esnafıyla birlikte sahur yaptı.

Bor pazarında ekonomik sıkıntı: Pazarcılar "Bu işe devam edemeyiz" diyor Haber

Bor pazarında ekonomik sıkıntı: Pazarcılar "Bu işe devam edemeyiz" diyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor'da pazarı dolaşırken pazarcıların ve vatandaşların ekonomik zorluklarını görüyor. Fiyatlar uçarken, pazarcılar ve alışveriş yapanlar alım gücünün azaldığından şikayet ediyor. MAZOTA ZAM AYNEN FİYATA YANSIYOR CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'e dert yanan pazarcı esnafı, "Çilek Silifke'den geliyor, 80 lira; muz 40 lira Anamur'dan, salatalığı 23'e aldım, 25'e satıyorum. Biber 70 lira, kabak 20, patlıcan 50 lira. Bunların hepsi farklı illerden nakliye ile geliyor, fiyata mazot zammı direkt etkiyor. Vatandaş tezgaha geliyor, bakıyor, gidiyor. Bizim maliyetlerimiz arttı. Bende pazarcılığı bırakmayı düşünüyorum. Yok valla yapılacak tadı kalmadı. Bana iş bul, bırakayım bu işi. Bir poşet 60 lira olduktan sonra, mazot 42-43 lira olduktan sonra nasıl yaşayacağım?" dedi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bir pazarda tezgah açan kadın esnafa da "Nasıl patlıcan alabiliyor mu millet?" diye sordu. Pazarcı Kadın, "Valla almıyorlar. Daha yeni acı bibere 100 lira dedim. Adamın kafası döndü, nereye gittiğini bilmiyor. 'Bana 10 liralık patlıcan ver, orucum.' diyor. Tarttım ver bakalım 1 patlıcan ne kadar geliyor. 150 gram 9 lira." derken, Gürer başka bir pazarcı esnafının tezgahında satılan fasulyeyi sordu. "Taze fasulye kilosu 100 lira. Fasulyeyi alan oluyor mu?" dedi. Pazarcı da "Alıyorlar ama yarım kilo alıyorlar." yanıtını verdi. BİR AVUÇ MERCİMEK ALDI, İÇİM YANDI Kuru bakliyat satan pazarcı esnafı ile de görüşen Ömer Fethi Gürer, fiyatları sordu. Pazarcı esnafı, “1 kg mercimek 80 lira, toptan 70 liraya bulamıyoruz şu an. Kuru fasulye 60 lira, nohut piyasada 60-70 lira benim ürünüm olduğu için 50 liraya veriyorum. Satın alsam o da 60-70 lira. Barbunya 80 lira, bulgur 30 lira.” dedi. Gürer, “Vatandaşın alımı nasıl?” sorusuna esnaf, “Hiç yok.” yanıtını verdi. Gürer, “Markete gitti mi bunlar 2 katı, ama yine de senden alan yok. Öyle mi?” diye sordu. Esnaf, “Biraz önce biri geldi. ‘Mercimek ne kadar?’ dedi. 80 lira dedim. ‘30 liralık ver bana’ dedi. Bir avuç kadar geldi. Ben utandım. Ne yapayım? Ben yalnız doymam onla.” derken, Gürer “Avuçla mı mercimek alıyor yani?” diye sorduğu esnaf, “Verdiğim şu işte 30 liraya” diyerek verdiği miktarı gösterip, “Şunla ben doymam. Bir de gidip aile ile yiyecek bunu. 80 liraya satıyorum. Yeşil mercimeği 70 liraya zaten ben alıyorum. 10 lira kar edeceğim, o da poşete, ona buna gidiyor. Bana bir şey kalmıyor. Nohut piyasası 60-70 lira. Ben kendim ürettiğim için 50 liraya satıyorum.” dedi.

 Başkan Adayı Böcek, Esnaf Daire Başkanlığı kuracaklarını müjdeledi Haber

 Başkan Adayı Böcek, Esnaf Daire Başkanlığı kuracaklarını müjdeledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek, Antalyalı esnafla buluştu. 5 yıllık görev süresince yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Böcek, her zaman esnaf dostu bir başkan olduğunu söyledi. Yeni dönemde Antalya Büyükşehir Belediyesi Esnaf Daire Başkanlığını kuracaklarını müjdeleyen Başkan Böcek, “AESOB ve oda başkanlarıyla çalışacağız. Her siyasi görüşten bütün vatandaşlarımızın oylarına talibim” dedi. "Bizi yalnız bırakmadı" Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere de Başkan Muhittin Böcek’e hizmetleri için teşekkür ederek şunları söyledi: “Başkanla sık sık görüşüp toplantı yapıyoruz. Başkan da eskiden bizden bir ulaşım esnafıydı. Geçen bu süreçte tüm ulaşım esnafıyla ilgilenmiş ve sorunlarını çözmüştür. Esnafın halini bilen başkanımız yardımlarını esirgemiyor. Yaptığı her çalışmada fikirlerimizi aldı, çalıştaylar düzenledi. Ne zaman çağırsak yardımımıza koştu. Bizi yalnız bırakmadı. Sağ olsun. Başkanımıza seçim yolunda başarılar diliyorum.” Şoför esnafıyla bir araya geldi Muhittin Böcek, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ve oda üyeleri ile bir araya gelip taleplerini dinleyerek projelerini anlattı. Başkan Böcek, akıllı ulaşım projesi kapsamında Bakanlıkça taksilere zorunlu kılınan araç takip iç ve dış kamera sistemlerini ve panik butonunu Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 6 bin 615 ticari taksiye ücretsiz takacaklarını söyledi. Yüksek girdilerle mücadele eden şoför esnafından desteğini hiçbir zaman esirgemediklerini ve esirgemeyeceklerini ifade eden Başkan Böcek, “Bizim derdimiz herkes kazansın, kimse mağdur olmasın. Bu anlayışımızdan da hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz” diye konuştu. Tam destek Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, şoför esnafının karşılaştığı sorunları ve sıkıntıları anlatmak üzene 5 yılda Başkan Böcek’i tam 42 kez ziyaret ettiğini belirterek, “İçimizden bağrımızdan kopup, büyükşehir belediye başkanlığına kadar yükselen zatıaliniz elinizden geldiği kadar sorunlarımıza çareler aradınız. Birçok talebimizi yerine getirdiniz bir kısmını da çözümler üretmeye çalışmaktayız. Siz ve kadronuz Antalya ulaşım sorunlarına da çözümler üretme kararlılığından asla vazgeçmediniz. İyi niyetli ve kararlı çözüm amaçlarınıza güveniyor, bu konudaki güçlü iradenize tam destek veriyoruz” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Esnafa Kredi Limitini Arttırdı: 750 Bin Liraya Yükseldi Haber

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Esnafa Kredi Limitini Arttırdı: 750 Bin Liraya Yükseldi

Dış ticaret rakamlarını açıkladıktan sonra AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Halkbank üzerinden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) kefaletiyle verilen kredi miktarıyla ilgili esnafa müjde verdi. Bakan Bolat, kredi limitlerinin 650 bin liradan 750 bin liraya çıkartıldığını açıkladı. Bakan Ömer Bolat, açıklanmasında, “Halk Bankası üzerinden TESKOMB kefaletiyle esnaflarımıza Adıyaman’da şuana kadar 937 milyon liralık çok uygun şartlarda, işyerlerinin canlandırılması ve işyerinin yatırım ihtiyaçları için kredi desteğinde bulunuldu. Haziran ayında geldiğimde Adıyaman için de esnaflarımıza 100 milyon liralık uyun şartlarda kredi imkanını müjde olarak vermiştik. O zaman kredi miktarı firma başına 500 bin liraydı. 6 Şubat depremin yıldönümünde Kahramanmaraş’ta olduğu gibi Adıyaman’a da esnaflarımız için yine 100 milyon lira kredi desteği sağladık. Bu defa firma başına limit 650 bin liraydı. Bugün TESKOMB ve Halk Bankası’yla görüştükten sonra yine şu müjdeyi vermek istiyorum. Adıyaman’daki esnaflarımız Pazartesi’nden itibaren firma başına 750 bin liraya çıkartılan limit ile toplamda 150 milyon liralık daha finansman desteğinden faydalanabilecekler. Hayırlı uğurlu olsun. AK Parti hükümeti olarak, Cumhur İttifakı olarak depremin yaralarının hızla sarılması noktasında bütün gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Depremin yaraları tamamen sarılmadan bize dur durak, uyku yok” dedi.

2004 yılından beri saklanan 200.000 TL değerindeki banknot ortaya çıktı! Haber

2004 yılından beri saklanan 200.000 TL değerindeki banknot ortaya çıktı!

Kullanıcıların heyecanla beklediği bir haber var: 200.000 TL değerindeki esrarengiz banknot, tam 20 yıldır saklanıyormuş! Peki, nasıl oluyor da bu kadar uzun süre fark edilmiyor? Detaylarla dolu bu ilginç hikâyenin perde arkasında neler oluyor? İşte, herkesin merak ettiği soruların cevapları... Bu banknot tam 200.000TL Tokat'ta bulunan özel bir banknot, tam 200.000 TL değeriyle dikkatleri üzerine çekiyor. 2004 yılında tedavüle giren ve o zamandan beri saklanan bu banknot, nadir bir koleksiyon parçası olarak gün yüzüne çıktı. Esnafın kasasında 20 yıl boyunca saklanan bu özel banknot, hatalı basımıyla koleksiyonerler arasında büyük bir merak uyandırıyor. Tokat'ta aktarlık işiyle uğraşan bir esnaf, 20 yıl önce bir müşterisinden aldığı 20 Yeni Türk Lirası'nda (YTL) bir baskı hatası fark etti. Banknotun bir kısmının baskı sırasında katlanması sonucu oluşan boşluk, banknotun hatalı kesilmesine neden olmuştu. Esnaf, bu özel banknotu fark ettiği anda saklama kararı alarak 20 yıl boyunca dükkânındaki kasasında muhafaza etti. 2005 yılında Türk Lirası'nda altı sıfırın atılmasıyla Yeni Türk Lirası tedavüle girdiğinde, esnafın elinde bulunan bu banknot daha da nadir hale geldi. TL ibareli banknotların tedavüle girmesiyle birlikte, hatalı basım banknotun değeri giderek arttı. Hatalı basım banknotlar, özellikle internet üzerinde büyük bir ilgi görüyor ve koleksiyonerler arasında popülerlik kazanıyor. Vatandaşları cüzdanlarını kontrol etmeye teşvik eden bu banknotlar, Türkiye genelinde ve dünya çapında koleksiyonerlerin ilgisini çekiyor. Esnaf, banknotun değerini belirli bir miktar karşılığında satmaya hazır olduğunu ifade ediyor, bu da koleksiyonerler arasında heyecanı artırıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.