TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#fabrika

İLKHABER-Gazetesi - fabrika haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, fabrika haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Soydan: “Limonata fabrikaları, soğuk hava depoları, kurutma fabrikaları kuracağız” Haber

Soydan: “Limonata fabrikaları, soğuk hava depoları, kurutma fabrikaları kuracağız”

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Erdemli, Mut ve Silifke ilçelerindeki tarımın çok önemli olduğunu belirterek, "Kuracağımız Tarım A.Ş ile Bitki Sağlığı Merkezlerimiz üreticilerimize destekler verecekler. Çiftçimizin maliyetlerini en aza indireceğiz. Sektör temsilcilerimizi bu sürece dahil edeceğiz. Dünyada yeni pazar arayışına gireceğiz. Limonata fabrikaları, soğuk hava depoları, kurutma fabrikaları ile ürünlerimizin farklı yönlerini de kullanacağız” dedi. “Hedefimiz 5 yıllık siyasi hedefler değildir” Mersin'in sadece Türkiye’de değil, dünyada da parmakla gösterilecek nadide şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Soyda, "Mersin, çok farklı ve değerli kültürleri bir arada barındıran bir şehir. Anamur’dan Tarsus’a turizm kenti olmaya aday bir kenttir. Mersin, limanı ile dünyaya açılan bir kapı olmanın yanında, önemli bir lojistik üs konumundadır. 329 bin hektarlık verimli arazileri ile birçok ürünün rekoltesinde ilk sırada yer alarak tarımında başkent olmaya aday bir şehirdir. Sanayisi, insanı ve doğası ile Mersin çok farklı bir şehirdir. Mersin’e karşı bizim sorumluluğumuz var. 13 ilçemizin 10’unda Cumhur İttifakı belediye başkanlarımız var ve bugüne kadar üretken belediyecilik yaparak ilçelerimize değer katkılar. Büyükşehir olarak aynı durumda değiliz. Başka büyükşehirlerdeki hizmetleri Mersin’de göremiyoruz. Hedefimiz 5 yıllık siyasi hedefler değildir. Kentin gelecek 50 yılını planlıyoruz. Önceliklerimizi buna göre belirledik. Burada ilçe belediye başkanlarımızın da katkılarını çok önemsiyoruz" diye konuştu. "Mersin’in kaybedecek 5 yılı daha yok” Mersin’in ilçeleriyle birlikte hizmet beklediğini kaydeden Soydan, “Cumhur ittifakının İlçelerimizde yanan çoban ateşi tüm ili kapsıyor. 31 Mart akşamı da sandıkları patlatıyoruz. Mersin’in kaybedecek bir 5 yılı daha yok. Mersin halkı ‘artık yeter’ diyor. Bahane istemiyorlar ve buna son verecekler. Halkımız, en pahalı suyu içmek istemiyor. 30 büyükşehirde olan büyük projeleri Mersin’de de görmek istiyorlar" ifadelerini kullandı. Gülnar, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdüren Serdar Soydan, yağmura ve soğuğa rağmen, kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür ederken, daha sonra binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen iftar programında da şunları söyledi: “Sizlerin heyecanına, desteğine ve güvenine layık olmak için çalışacağız ve başaracağız. Gece uyumadan, gündüz yorulmadan sizlerin emrinde, hizmetinizdeyiz.” “Mersin, Cumhur ittifakı diyor, hizmet diyor“ İlçelerin sorunlarına da dikkat çeken Soydan, “5 yıldır buralara ayak basmayan, çivi çakmayanlara bir dur diyeceğiz. Biz tüm eksikleri iyi biliyoruz. Kuskan’ın içme suyu hattını da yenileyerek kaliteli su ile buluşturacağız. Yağmur demeden, soğuk demeden bizleri karşılamanız, sevginizi ve güler yüzünüzü göstermeniz bizlere apayrı bir enerji vermiştir. Gayet iyi gidiyoruz. Mersin, Cumhur ittifakı diyor, hizmet diyor" şeklinde konuştu.

Adana, yüksek üretim kapasitesine sahip yem fabrikasına ev sahipliği yapacak Haber

Adana, yüksek üretim kapasitesine sahip yem fabrikasına ev sahipliği yapacak

Ofis Yem Yönetim Kurulu Üyesi Cem Taşkaldıran, şirketin 30 yıl önce tarım ve hayvancılık sektörlerinin ihtiyaçlarına yanıt vermek üzerine 3 ailenin ortaklığıyla kurulduğunu söyledi. Şirketin, faaliyetlerine bu ortaklık yapısıyla devam ettiğini aktaran Taşkaldıran, "Şirketimiz, faaliyetlerini kuruluş aşamasından sonra Ankara'daki fabrikayı satın alarak buraya taşıdı. Daha sonra farklı yıllarda devreye alınan Manisa Salihli ve Kars yatırımlarıyla üretim tesisleri ve kapasitesini artırdık." dedi. Taşkaldıran, son olarak Adana yatırımını devreye almayı planladıklarını ve fabrikanın, güncel teknolojiyi en üst düzeyde kullanan bir altyapıya sahip olduğunu bildirdi. Adana yatırımının, Türkiye ve Orta Doğu'nun üretim kapasitesi en yüksek fabrikalarından biri olmasını planladıklarına işaret eden Taşkaldıran, "Teknoloji ve enerji verimliliğini en üst seviyede kullanarak en kaliteli ürünü, en düşük enerji tüketimi ve karbon ayak izi oluşacak şekilde üretip sunmayı hedeflemekteyiz." diye konuştu. Yenilenebilir enerji yatırımlarına ilişkin de bilgi veren Taşkaldıran, 15,2 megavatlık öz tüketime yönelik güneş enerjisi yatırımlarının devam ettiğini ve kısa sürede devreye alınmasının amaçlandığını söyledi.  "Adana, ihracat hedeflerimiz için doğru lokasyon" Adana fabrikasının inşaatının depremden çok fazla etkilenmediğini bildiren Taşkaldıran, depremin ardından yaşanan ilk şokun ardından, şantiyedeki faaliyetlere çok hızlı şekilde devam ettiklerini anlattı.Taşkaldıran, Adana yatırımının devre girmesiyle şirketin üretim kapasitesinin saatte 170 tondan 250 tona çıkacağını belirtti. Fabrikanın kurulduğu bölgeyi, faaliyetleri ve hedefleri açısından avantajlı gördüklerine dikkati çeken Taşkaldıran, "İç pazara yakınlığı, bu pazardaki konumumuzu güçlendirecek. Limanlara ve Orta Doğu coğrafyasına yakınlığından dolayı da şirketimizin ihracat hedeflerine katkı sağlayacak. İhracatla alakalı gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sektörel fuarlara katılıyoruz. Özellikle katma değerli yemler ve 'konsantre premiksler' dediğimiz ürün gruplarında ihracat hedeflerimiz bulunuyor. İhracat hedeflerimiz doğrultusunda Adana doğru bir lokasyon. Adana, Mersin'deki limanlar ile Afrika'ya ulaşım sağlıyor. Karayolu ulaşımıyla da Irak, Orta Doğu pazarı için lojistik avantaj sunuyor. Yatırımda son aşamadayız, en kısa sürede faaliyete almayı planlıyoruz. Şantiyemizde 70 kişi fabrikayı devreye almak için çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu. Gelişmiş teknolojilerle donatılan fabrika devreye girdiğinde en az 60 kişilik istihdam sağlayacağına işaret eden Taşkaldıran, şunları kaydetti: "Şirketimiz her noktada kazandığını sektöre ve ülkesine yatırım olarak dönüştürmüş durumda. Buranın faaliyete geçmesinin ardından farklı bölgelerde yine işimizle alakalı yatırım planlamalarımız, düşüncelerimiz bulunuyor. Ülkemize, ekonomimize güveniyoruz, üretmeye, çalışmaya, ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

İşçilerin yemek ve servisinin kesildiği fabrikada skandal görüntü Haber

İşçilerin yemek ve servisinin kesildiği fabrikada skandal görüntü

Kocaeli'de işçisinin yemeğini ve servisini kesmesiyle gündeme gelen Tezcan Galvaniz fabrikasında patron, bir işçinin elindeki kağıtları suratına fırlattı. Patronun işçiye hakaret de ettiği ileri sürülürken, yaşananlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Edinilen bilgiye göre, Kocaeli'de uzun yıllardır üretim yapan Tezcan Galvaniz fabrikasında, sözleşmede yer alan maddeye dayanarak işçiler kışlık kıyafet istedi. Ancak iddiaya göre fabrikanın patronu, talebe karşılık işçilerin yemeğini ve servisini kesti, fabrikanın müdürü de işçilere, "Patronun dediği olacak, gidin lokantada yiyin" açıklamasını yaptı. Servis hakları da ellerinden alınan işçilerin yardımına Kartepe Belediyesi yetişti. Otobüsün geçmediği bölgeden işçilerin ulaşımı, belediye tarafından sağlanan araçlarla karşılandı. Söz konusu fabrikada bir skandal daha yaşandı. İddiaya göre fabrikanın patronu Sadettin Tezcan, işle ilgili bir konu nedeniyle çağırdığı bir işçisine hakaretler savurdu. İşçinin eline vuran Tezcan, kağıtları önce yere ardından işçinin suratına attı. O anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı fabrikaya müfettiş gönderdi. Son yaşanan olayın ardından da soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.