TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Gelin

İLKHABER-Gazetesi - Gelin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gelin haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Asırlık gelenek: Gelin ve damat hamama deveyle geldi Haber

Asırlık gelenek: Gelin ve damat hamama deveyle geldi

Edirneli Romanlar, yüzyıllardır sürdürdükleri hamam geleneğini günümüzde de renkli görüntülerle devam ettiriyor. Düğün öncesi gelin hamamı düzenleyen vatandaşlar, Edirne Küçükpazar semtinden 5 kilometrelik yol katederek Medrese Alibey Mahallesi’nde bulunan gelin evine geldi. Buradan gelin kaftanı üzerinde evinden deve ile alınarak, Mezitbey Çukur Hamamı’na deve üzerinde getirildi. Deve üzerindeki gelin görenlerin ilgi odağı olurken, sürücüler de görüntü karşısında hayrete düştü. Gelin Nehir Kabaca, "Geleneksel olduğu için deveyle hamama geldik" dedi. Çanakkale’den deve kiralandı Geleneksel develi alayı için Çanakkale’den 75 bin TL verilerek deve kiralandı. Düğün alayına gençlerin ailesi ve yakınları da yürüyerek eşlik etti. Yakınları çalgılı çengili konvoyu oyunlarıyla şenlendirip renklendirdi. Gelin damatta deve üzerinde oynarken, cadde boyunca görenler develi gelin alayını ilgiyle izleyip bol bol görüntü aldı fotoğraf çekti. Nehir Kabaca, "Geleneksel gelin hamamını yaşatmak istedik. Alayımızı da geleneksel olduğu için deve ile yaptık, mutluyuz" ifadelerini kullandı. Pop star Salih Zülüfoğlu şarkılar söyledi Özel bir TV kanalında yarışmaya katılan Salih Zülüfoğlu’nun şarkıları eşliğinde yollardan gelen davetliler, yoldan geçerken trafik kısa süreliğine durdu. Hamam sefası öncesi Hamam önünde oyunlar oynandı, damacanalarla ayranlar tepsilerle meyveler ve yiyecekler hamam sefası için taşındı. Hamam önünde oyunlar oynandı Selimiye Camisi’nin önünde bulunan hamama kadar, müzik eşliğinde oyunlar oynanıp geleneksel hamam töreni renklendirildi. Roman çifti görenler bu anı telefonlarına kaydederek eğlenceye eşlik etti. Damat evinden davul-zurna ve oyun havaları eşliğinde deve ile gelen gelin hamam giriş yaptı. Gelin ve damat merdiven yardımıyla deveden indirildi. Edirneli Romanlar, Osmanlı geleneğini sürdürerek gelini düğün öncesinde hamama götürüyor, renkli kıyafetler giydiriyor ve oluşturdukları kortejle davul zurna eşliğinde oyunlar oynuyor.

Geline kilolarca altın, damada ise 2 milyon TL takıldı Haber

Geline kilolarca altın, damada ise 2 milyon TL takıldı

HAKKARİ (İHA) –  İlçenin önde gelen aşiretlerinden biri olan Diri aşiretinin ileri gelenlerinden Bahrem Geçirgen’in oğlu Yüksel Geçirgen ile Sima Bellier çifti, binlerce kişinin katıldığı görkemli bir düğün ile dünya evine girdi. Yüzün üzerinde küçükbaş hayvanın kesildiği düğüne İran, Irak ve farklı ülkelerin yanı sıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden de aşiret liderleri, kanaat önderleri ve davetli katıldı. Renkli görüntülere sahne olan düğünde damada 2 milyon TL, geline ise kilolarca altın takıldı. İki gün boyunca düğünleri olduklarını belirten gelin Sima Bellier, “Çok güzel gidiyor düğünümüz. Dün kız tarafı, bugünde ise erkek tarafı oldu. Çok mutluyum. Allah herkese nasip eylesin bu duyguları. Düğünümüze Irak, İran ve her yerden katılanlar oldu. Bizi bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Çok mutlu olduğunu belirten damat Yüksel Geçirgen ise “İki gündür güzel bir şekilde düğünümüz oldu. Türkiye’nin yanı sıra Irak ve İran’dan katılanlar oldu. Çok yoğun ve kalabalık geçiyor. Allah bu güzel günleri herkese nasip eylesin. Bizleri bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Düğünün sağdıçlığını yapan Perviz Geçirgen de “Düğünümüz baya kalabalık geçiyor. Hemen her yerde misafirlerimiz geldi. Bizde kültürümüze uygun bir şekilde köyümüzde düğünümüzü yaptık. Allah tüm gençlere bugünleri nasip eylesin. Bizim düğünümüze iştirak edip gelen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Formalı gelinlere bir yenisi daha eklendi Haber

Formalı gelinlere bir yenisi daha eklendi

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan Caner Serttaş (29) ve Başak Serttaş (28) üniversite yıllarında tanıştı. Genç çift, Poyraz Düğün Salonu’nda gerçekleşen görkemli bir düğünle dünyaevine girdi. Caner Serttaş’ın doğum günü, düğün gününe denk gelince eşi o günü unutmadı. Eşinin doğuştan Fenerbahçeli olduğunu bilen Başar Serttaş, gelinliğinin üzerine Fenerbahçe forması giydi. Pasta ise Fenerbahçe’nin logosu ile süslendi. Ardından Kıraç’ın 100. Yıl Şarkısı ile salona giriş yaptı. Karşısında bir anda eşini Fenerbahçe forması ve doğum günü pastasıyla gören damat, büyük mutluluk yaşadı. Çift karşılıklı forma giyerek davetlilerin de eşlik etmesiyle eğlendi. "Ülker Arena’da maç izlemeyi çok isterim" Eşiyle üniversite yıllarında gerçekleştiğini belirten Caner Serttaş, “10 yıl sonra evlendik. Mutlu sona ulaştık. Doğuştan Fenerbahçeliyim, hiçbir maçını kaçırmam. Babadan oğula geçti. Fenerbahçeli olmak ayrıcalıktır. Daha önce futbol da oynadım, Fenerbahçe’de oynamak istedim ama nasip olmadı. Eşim de Fenerbahçelidir. Doğum günüm düğün günüme denk geldi. Eşimde bana bu şekilde bir organizasyon düzenlemiş. Çok mutlu oldum, hayatımın en mutlu anıydı. Ülker Arena’da maç izlemeyi çok isterim. Orada o atmosfer yaşamak güzel bir şey. Fenerbahçe’nin 23 yıllık kadrosunu sayabilirim” sözlerine yer verdi. Eşinin doğum gününü kutlamak için daha önceden bir planlama olmadığını belirten Başak Serttaş, “Eşimin kardeşi ile sürpriz yapmak istedik. Ben çok maç izlemem ama küçüklükten bu yana maç izlerim. Ben de stadyumda maç izlemek isterim” dedi.

Gelin ve damat etrafında drift atan sürücüye ceza yağdı Haber

Gelin ve damat etrafında drift atan sürücüye ceza yağdı

Aksaray’da trafiğe açık alanda yolun ortasında duran gelin ve damadın etrafında drift atan sürücüye ceza yağdı. Hakkında adli işlem başlatılan sürücüye drift atmaktan 20 bin 342 TL para cezası kesilirken, ehliyetine 2 ay el konuldu, araç ise 2 ay süreyle trafikten men edildi. Olay, dün akşam saatlerinde Hacılarharmanı Mahallesi Otogar Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, arkadaşının düğün konvoyuna lüks aracıyla katılan C.O. (26), konvoyda düğün aracını durdurarak gelin ve damadı aşağıya indirdi. Trafiğe açık alanda ve oldukça işlek olan caddede gelin ve damadı kavşağın ortasına koyan arkadaşları meydanı C.O. isimli şahsa bıraktı. Onlarca kişinin hayatını hiçe sayan ve trafikte seyreden araçlara da aldırış etmeyen C.O. isimli sürücü, lüks aracıyla gelin ve damadın etrafında drift atmaya başladı. Drift attığı sırada etrafa toplanan arkadaşları onu alkışlarla desteklerken, tüm bu yaşananlar anbean cep telefonu kamerasına yansıdı. Özellikle magandalığını da cep telefonu kamerasıyla kayda aldıran sürücü, bir de görüntünün altına imzasını atarak, sosyal medyada “Hayırlı uğurlu olsun kardeşim” notuyla paylaştı. Trafikte seyreden diğer araç sürücüleri ise gitmek için yolda magandanın drift atmasını beklemek zorunda kaldı. Bazı sürücüler ise aldırış etmeden yoluna devam etti. Sürücü cezadan kurtulamadı Sosyal medyadan paylaşılan görüntülere ulaşan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, harekete geçerek araştırma başlattı. Olayla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda plakası belirlenen edilen aracın sürücüsü de tespit edildi. Sürücüye drift atmaktan 20 bin 342 TL para cezası, TCK’nın 179/2 maddesi gereği “Kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare” çerçevesinde adli işlem başlatıldı. Ayrıca sürücünün ehliyetine 2 ay süreyle el konulurken, araç 2 ay süreyle trafikten men edilerek otoparka çektirildi.

Van’daki aşiret düğününde takı merasimi dudak uçuklattı Haber

Van’daki aşiret düğününde takı merasimi dudak uçuklattı

(Haber Merkezi)- Gevdan Aşiretinden iş adamı Azat Işık’ın kardeşi Ozan Işık, Diri Aşiretinden iş adamı Abdullah Kaynar’ın kızı Gülcan Kaynar ile dünya evine girdi. Yurt içi ve yurt dışından binlerce kişinin katılım sağladığı düğün, son dönemlerin en yoğun katılımlı düğünü olurken, gelin ve damada takılan takılar ise dudak uçuklattı. 110 küçükbaş hayvanın kesildiği görkemli düğüne aşiret liderleri, kanaat önderleri, STK başkanları, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı. Yaklaşık 4 saat süren takı sonunda damada 4 milyon TL nakit para, geline ise kilolarca altın takılırken, masaya konan paraları ise 15 kişi saydı. Düğün sonunda bir konuşma yapan damadın amcası Gevdan Aşireti liderlerinden Şeyhmus Işık, “Güzel bir düğün oldu. Önemli olan düğünlerin kazasız, belasız geçmesidir. Bundan dolayı mutluyuz. Ben yurt içi ve yurt dışından düğünümüze katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, gelin ve damada mutluluklar diliyorum” dedi. Toy büyüğü Haşim İnan ise düğüne yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 5 bin kişinin katıldığını ifade ederek, “Düğünümüze Kuzey Irak’tan, İran’dan, Almanya’dan katılanlar oldu. Bunun yanında yurt içinden Ankara, İstanbul, Bursa ve Mersin’den önemli iş insanları katıldı. Ben düğünümüze iştirak eden herkese teşekkür ediyor, Ozan ve Gülcan çiftimize ise bir ömür mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı. Birlikteliklerini düğünle taçlandırdıklarını aktaran Gülcan Kaynar ve Ozan Işık çifti ise çok mutlu olduklarını ifade ederek, düğüne katılan herkese teşekkür ettiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.