TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#iddianame

İLKHABER-Gazetesi - iddianame haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, iddianame haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da FETÖ'nün "ev abisi" olduğu iddia edilen sanığa 15 yıla kadar hapis istemi Haber

Adana'da FETÖ'nün "ev abisi" olduğu iddia edilen sanığa 15 yıla kadar hapis istemi

ADANA (İLKHABER) - Cumhuriyet Başsavcılığınca adli kontrol tedbiri altına alınan A.Y. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. FETÖ'nün "ev abisi" olduğu iddia edilen sanık A.Y. için "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, hakkında FETÖ soruşturması yürütülen tanık S.K'nin ifadelerine yer verildi. A.Y. ile örgüte ait evde sohbet toplantılarına katıldıklarını belirten tanık, "A.Y. benim üniversite öğrenciliğim sırasında kaldığım evin örgüt abiliğini yapıyordu. Bu evde örgütsel sohbet toplantıları yapılıyordu. A.Y. ayrıca bu evin ihtiyaçları için para topluyordu." ifadesini kullandı. İddianamede, FETÖ'ye ait evlerde kaldığı anlatılan A.Y'nin örgüt üyeliğinden hakkında işlem yapılan kişilerle irtibatının belirlendiği belirtildi. Sanığın, "mahrem imam"ların talimatıyla FETÖ içerisinde "ev abiliği" yaptığı ve örgütsel sohbet toplantıları düzenlediği, örgütsel faaliyetlerinin deşifre edilmemesi için "Aziz" kod adını kullandığı, örgüt evine çağırdığı öğrencileri üniversite veya askeri okul kazandıktan sonra da takip ettiği, il dışındaki askeri öğrencilerin takibini yaptığı belirtilerek, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianamedeki ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanığın yargılanmasına gelecek günlerde başlanacak.

Valizinde tarihi eser parçaları bulunan turistin 10 yıla kadar hapsi istendi Haber

Valizinde tarihi eser parçaları bulunan turistin 10 yıla kadar hapsi istendi

(İLKHABER)- Antalya Havalimanı'ndaki kontrolde valizinde 3 tarihi eser parçası bulunan Belçikalı turist hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca Kim Mike W Mergits hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla hazırlanan iddianame, Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, 16 Eylül'de Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin giriş arama noktasında Mergits'in valizinde 3 taş parçasının tespit edildiği ve turistin kendi rızasıyla taşları görevlilere teslim ettiği belirtildi. Antalya Müze Müdürlüğünce yapılan incelemeye yer verilen iddianamede, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında korunması gerekli kültür varlığı olduğu kaydedilen taşların dolaşımı, alım-satımı ve yurt dışına çıkarılmasının yasak olduğu yönünde ön rapor hazırlandığı vurgulandı. Raporda, ele geçirilen tarihi eserlerden "bezemeli mermer parça"nın 16 santimetre uzunluğunda, 11 santimetre genişliğinde merkezine haçı andıran stilize 2 rozet figürünün işlenmiş olduğuna yer verildiği kaydedildi. Tarihi eser parçasının Doğu Roma (Bizans) Dönemi'ne ait olduğuna işaret edilen raporda, "Bu tip rozet motiflerin, Bizans Dönemi'nde dinsel mimaride, vaaz kürsüsü gibi antik yapı elemanlarında süsleme unsuru olarak kullanıldığı" tespiti yapıldı.  Antik yapıların zeminlerinde kullanılan mermer parçaları İddianamede, sanığın valizinde 7,5x6 ve 7,5x3 santimetre ölçülerinde iki parça daha bulunduğu aktarılan rapordaki şu ifadelere yer verildi: "Bir yüzlerinin perdahlı oluşu diğer yüzlerinde ise zemine bağlanmak için kullanılan harç kalıntısı göz önüne alındığında bu iki mermer parçanın Roma ya da Bizans dönemlerine ait antik yapıların zeminlerinde kullanılan mermer parçaları olduğunu ifade etmek mümkündür." İddianamede, sanık Mergits'in ifadesinde, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Manavgat'ta erkek arkadaşım ile gezerken yerdeki sıradan taşları almıştım. Tarihi eser olduğunu bilmiyordum. Eğer bilseydim yanıma almazdım. Suçsuzum." dediği belirtildi. Raporlar ve tüm dosya kapsamı bir arada değerlendirildiğinde sanığın yurt dışına çıkarılması yasaklı eserlerden oluşan taş parçalarını yurt dışına çıkarmaya teşebbüs ettiğinin anlaşıldığı ifade edilen iddianamede, Mergits'in 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Antalya'da tatil yaptıktan sonra ülkelerine dönmek için havalimanına gelen iki Belçikalı turist, valizlerinde tarihi eser olarak değerlendirilebilecek 3 taş parçası bulununca gözaltına alınmıştı. Turistlerden Mergits, yurt dışına çıkma yasağı tedbiriyle adli kontrol şartıyla, arkadaşı ise konuyla ilgisinin olmadığının tespit edilmesi üzerine serbest bırakılmıştı.

Hatay'da depremlerdeki yıkımlarla ilgili ilk dava açıldı Haber

Hatay'da depremlerdeki yıkımlarla ilgili ilk dava açıldı

Kahramanmaraş merkezli afette yıkılan merkez Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi'ndeki İlke Apartmanı'nın müteahhidi Nasır Onur E, yapı denetim sorumlusu Şahap H, proje ve uygulama denetçisi Cemal T, uygulama denetçisi Volkan B. ve kontrol elemanı Gussan Z. hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Deprem Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma tamamlandı. Sanıkların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianame, Hatay 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, 2011'de yapımına başlanan 9 katlı apartmanın birinci derece deprem kuşağında bulunduğu belirtildi. Sanıkların, savunmalarında birbirlerini suçladıkları ve zeminin kötü olması nedeniyle binanın yıkıldığını öne sürdükleri ifade edilen iddianamede, şunlar kaydedildi: "İddianameye eklenen bilirkişi raporunda ve soruşturma dosyasında mevcut bulunan depremden sonrasına ait fotoğraf ve videoların inceleme tutanağında, İlke Apartmanı'nın çevresinde bulunan binaların yıkılmadığının görüldüğü, bu nedenle şüphelilerin suçtan kurtulmaya yönelik savunmalarına dayanak oluşturdukları, 'binanın bulunduğu yerdeki zeminin kötü olduğu' iddiasının kabul edilebilir nitelikte olmadığı değerlendirildi." İddianamede yer verilen bilirkişi raporunda da yapının inşa aşamasında zemin etüt ve statik hesap raporlarının bulunmadığı ifade edildi. Yapıya ilişkin analizlere değinilen iddianamede, "Bilirkişi heyetince yapılan inceleme, değerlendirme ve elde edilen diğer bulgular neticesinde söz konusu binada projelendirme, yapım ve iş bitimi aşamalarında Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik (2007) esaslarına yeterince uyulmadığı tespit edilmiştir." denildi. Binada doğal gaz sıkışması nedeniyle çıkan yangında 11 kişinin cenazelerine ulaşılmadığına ilişkin müşteki beyanlarının eklendiği iddianamede, sanıkların binanın inşasını dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranarak gerçekleştirdiği, bu nedenle asli kusurlu sayıldıkları belirtildi. Öte yandan, Güzelburç Mahallesi'nin binanın yapıldığı dönemde belde olmasından dolayı binaya yapı kullanım ve imar izni veren belediye başkanı ile imar müdürü hakkında da soruşturma işlemlerine başlandığı öğrenildi. İlke Apartmanı ile ilgili dava, depremlerin ardından Hatay'da açılan ilk dava olma özelliği taşıyor.

Eğlence mekanında 61 bin 500 lira gelen hesaba iddianame hazırlandı Haber

Eğlence mekanında 61 bin 500 lira gelen hesaba iddianame hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde 9 şüpheli hakkında ’neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 4.5’ar yıla kadar ’birden fazla kişi ile birlikte iş yerinde silahla yağma’ suçundan 15’er yıla kadar, ’cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 14’er yıla kadar her bir sanık için toplamda 33.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Söz konusu iddianamede bulunan ATK raporunda, müştekinin vücudunda kırıklar oluştuğu ve yaralanmasının basit tıbbi müdahale ile geçmeyeceği ifade edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianame, Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafınca kabul edildi. Olayın geçmişi 25 Mayıs 2023 tarihinde Ankara’nın Altındağ ilçesindeki bir eğlence mekanına giden Haydar B, gece saatlerinde bin 640 lira gelen hesabı ödedi. Edinilen bilgiye göre, işyerinde çalışan kadınlardan biri Haydar B’nin yanına oturunca bir süre sonra masaya tekrardan bin 600 lira hesap daha geldi. Gelen hesaba itiraz eden Haydar B, ikinci kez gelen parayı ödemek istemedi. Ardından sonra hesabı ödeyen Haydar B’nin edinilen bilgiye göre mekan çalışanları tarafından masası değiştirilerek masada oturtularak eğlenceye devam etmesi için ısrar edildi. Sabah saatlerinde tuvalete giden Haydar B’nin masası tekrardan değiştirildiği öğrenildi. İşyerinde çalışan kişiler, masaya alkol sipariş vererek mekandan çıkmak isteyen ancak masadan kaldırılmayan Haydar B. ile birlikte eğlenmeye devam etti. İlerleyen saatlerde söz konusu masaya işyeri sahibi Ş.K’nin kardeşi N.C. tarafından 60 bin liralık hesap kesildi. Hesaba itiraz eden Haydar B, işyeri çalışanları tarafından müdüriyete götürüldü. İddiaya göre, mobil bankacılık şifresini darp edildiği için vermek zorunda kalan Haydar B, 6 bin 500 lira ve 55 bin lira olmak üzere 2 kişiye toplam 61 bin 500 lira tutarında para gönderdi. Silahla tehdit edilip dar edildikten sonra mekandan çıkarılan Haydar B’nin şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Antalya'da iş kadınını öldüren sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemi Haber

Antalya'da iş kadınını öldüren sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemi

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde inşaat şirketi sahibi Zehra Çatal'ı öldüren sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Ermenek Mahallesi'ndeki bir iş yerinde Zehra Çatal'ın (41) öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır'da yakalanan Yılmaz F. (45) hakkında "kasten öldürme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede ifadelerine yer verilen sanık Yılmaz F, maktulü 10 yıldır tanıdığını, son 2,5 yıldır da bir villa projesi üzerinde ortaklık teklifi etmesi nedeniyle kendisine 2 milyon 800 bin lira ödeme yaptığını savundu. Maktulün kendisini ve başka kişileri aynı şekilde dolandırdığını öne süren sanık, Çatal'ın kendisini çeşitli bahanelerle oyaladığını iddia etti. Sanık, daha sonraki süreçte villa inşaatlarının başlamış olmasına karşın, maktulün dayısı Erol G'nin kendisine projede Zehra Çatal'ın olmadığını, bu nedenle ortaklığının olmadığını söylediğini ileri sürdü. Maktulün bürosuna bir ay boyunca giderek parasını istediğini ama alamadığını öne süren Yılmaz F, olaydan üç gün önce maktul, Ethem ve Erdal isimli kişilerle video konferans yoluyla yaptıkları görüşmede Zehra Çatal'ın kendisine küfrettiğini savundu. Maktulün dayısı ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisine "pazartesi günü büroya gel görüşelim" dediğini ileri süren sanık, büroya gittiğinde, orada bekleyen Ethem ve Erdal ile bir süre sohbet ettiğini anlattı. Büroya gelen maktul ve dayısı Erol G'nin odaya geçip bir süre görüştüğünü, daha sonra Erol G'nin bürodan gittiğini belirten Yılmaz F, şöyle devam etti: "Zehra Çatal beni çağırdı. Zehra Çatal'a Erol G'nin neden gittiğini sordum. Bana inşaattın kendisine ait olduğunu, dayısıyla alakası olmadığını söyledi. Dayısını çağırmasını ve üçümüzün konuşması gerektiğini söylediğimde bana hakaret ve küfretti. Bunun üzerine sinirlenerek çantamdaki ruhsatsız tabancayı çıkararak Zehra Çatal'a ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Çok pişmanım. Keşke böyle bir olayı gerçekleştirmeseydim." - Olay Rauf Denktaş Bulvarı'ndaki bir inşaat şirketine 20 Mart'ta gelen şüpheli Yılmaz F. ile şirket sahibi Zehra Çatal arasında iddiaya göre alacak meselesinden tartışma çıkmış, olayın kavgaya dönüşmesi üzerine Çatal'ı silahla öldüren Yılmaz F. kaçmıştı. Zanlı, bir ay sonra Diyarbakır'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınmış, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Adana'da tartıştıkları kişiyi silahla öldüren 2 sanığa dava Haber

Adana'da tartıştıkları kişiyi silahla öldüren 2 sanığa dava

ADANA (AA) - Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde tartıştıkları kişiyi tabancayla öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan 2 sanık hakkında, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı.Yeşilyuva Mahallesi'nde 6 Haziran'da, Tuncay Yalpu'nun tabancayla öldürülmesiyle ilgili tutuklanan H.D. ve N.C.K. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.Savcılıkça hazırlanan ve Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, olay günü N.C.K'nin kayınvalidesine ait evin önünde H.D. ile oturduğu sırada maktul Tuncay Yalpu'nun buraya geldiği, tarafların burada bir süre konuştuktan sonra maktulün H.D'ye "lan" diyerek hitap etmesi üzerine tartışma çıktığı belirtildi.Kısa sürede büyüyen tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine maktul Tuncay Yalpu'nun sokağa doğru kaçmaya başladığı, H.D'nin bir başka sokaktan maktulün karşısına çıktığı, N.C.K'nin de maktulün arkasından koşmaya başladığı anlatılan iddianamede, sanıkların sokakta Yalpu'yu ruhsatsız tabancayla öldürdüğü kaydedildi.İddianamede, sanıkların fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri de dikkate alınarak "kasten öldürme" suçundan müebbet ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan da 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.Suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.Merkez Seyhan ilçesi Yeşilyuva Mahallesi'nde, 6 Haziran'da Tuncay Yalpu (37) H.D. ve N.C.K. ile aralarında çıkan kavgada tabancayla öldürülmüş, zanlılar H.D. ve N.C.K. tutuklanmıştı.

Adana'daki cinayetle ilgili iki kardeşe müebbet istemiyle dava Haber

Adana'daki cinayetle ilgili iki kardeşe müebbet istemiyle dava

ADANA (AA) - Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde arkadaşlarını bıçaklayarak öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan iki kardeşe "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.Karslılar Mahallesi'ndeki barın çıkışında, 12 Mayıs'ta Mehmet Yıldız'ın (21) darbedilerek ve bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan arkadaşları M.E. (16) ve ağabeyi M.E. (18) ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.Savcılıkça hazırlanan ve Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, iki kardeş ile maktulün Osmaniye'den Adana'daki bara eğlenme geldikleri, burada aralarında tartışma çıktığı belirtildi.İddianamede, tartışmanın mekan dışında da devam etmesi nedeniyle M.E. ve ağabeyi M.E'nin, arkadaşlarını bıçaklayıp darbettikleri, olayın ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Yıldız'ın hayatını kaybettiği anlatılarak, sanıkların "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istendi.Tutuklu sanıklar M.E. ve ağabeyi M.E'nin yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.Merkez Çukurova ilçesinde 12 Mayıs'ta barın çıkışında bıçaklanarak ağır yaralanan Mehmet Yıldız, kaldırıldığı Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Olayla ilgili kardeşler M.E. ve M.E. tutuklanmıştı.

Adana'da 12 terör örgütü DEAŞ sanığına 15'er yıla kadar hapis istemi Haber

Adana'da 12 terör örgütü DEAŞ sanığına 15'er yıla kadar hapis istemi

ADANA (AA) - Adana'da, terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen 7'si tutuklu 12 sanık hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.DEAŞ'la bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklanan C.Y, K.K, E.G, H.D, H.Ç, M.K, M.B. ile tutuksuz N.O, V.K, , S.S. ve A.İ. hakkında savcılıkça yürütülen soruşturma tamamlandı. Sanıklar için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.İddianamede, sanıkların terör örgütü DEAŞ'a katılımı artırmak adına toplantılar yaptığı ve dijital materyallerinde terör örgütü mensuplarına ait çok sayıda fotoğrafın bulunduğu belirtildi.Sanıkların DEAŞ üyeliğinden işlem yapılan kişilerle irtibatının bulunduğu, kod isim kullandığı, deşifre olmamak için birbirleriyle şifreli konuştukları, kendi aralarında tabancaya "cep telefonu", mermilere ise "şarj aleti", çatışma bölgelerini ise "inşaat" olarak kodlayıp örgütsel faaliyetlerini gizledikleri, sosyal medyadan örgüt lehine propaganda yaptıkları ve ikametlerinde örgütsel dokümanlar ele geçirildiği kaydedilen iddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.İddianamede ifadesine yer verilen 7'si tutuklu 12 sanık suçlamaları kabul etmedi. Sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.