TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ilk

İLKHABER-Gazetesi - ilk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ilk haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İlk kez konut edinmeye yönelik destek, kiraları da emlak fiyatlarını da aşağı çekecek Haber

İlk kez konut edinmeye yönelik destek, kiraları da emlak fiyatlarını da aşağı çekecek

Emlak sektörü temsilcileri, ilk kez konut alacak vatandaşlara yönelik destek çalışmalarının hem konut satış fiyatlarını hem de kiraları düşüreceğini öngördüklerini ifade ediyor. Emlak sektörü temsilcileri, ilk kez konut alacak vatandaşlara yönelik destek çalışmalarının hem konut satış fiyatlarını hem de kiraları düşüreceğini öngördüklerini ifade ediyor. Emlak Değerleme Uzmanı Atalay Demirbaş da konuyla ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Türkiye’de sıfır konut için uygulanan kampanya ve kredi faiz oranlarının konut edindirmede sağladığı yararları sektör temsilcileri olarak görüyoruz. İlk kez konut alacaklar için uygulanacak kredi düzenlemesi ile hem sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak evlenenlerin konut edinmesinde fayda sağlanmış olacak hem de piyasa hareketlenmiş olacak. Bu kampanyaya kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da hazırlıklarını yaparak katılacağını değerlendiriyoruz. Gerek BDDK gerekse kamu bankalarının yöneticileri epey bir süredir yeniden ikinci el konut kredisinde uzun vadelerin açılabilmesi konusunda hazırlık yapıyordu. Bu yeni kampanya dönemiyle birlikte 180 ay vadeli düşük faizli kredilerle amaca hizmet eden bir çalışmanın yapılacağı anlaşılıyor. Dahası bu kampanyaların sıfır konutlarda olduğu gibi ikinci el konutlara da inebileceğini öngörüyoruz. Bu tür kampanyalarla birlikte ilk kez konut sahibi olacaklar için hem arzın yükselmesi hem de ucuz konuta talebin artmasıyla satış fiyatlarında bir düşüşün de kademeli olarak geleceğini düşünüyoruz. Konut satış fiyatlarının düşmesi de süratle kiraların normal seviyelere inmesini beraberinde getirecek” dedi.  

Adana, Hatay ve Osmaniye'de yeni yılın ilk bebekleri dünyaya geldi Haber

Adana, Hatay ve Osmaniye'de yeni yılın ilk bebekleri dünyaya geldi

ADANA (AA) - Adana, Hatay ve Osmaniye'de 2023 yılının ilk bebekleri dünyaya gözlerini açtı.Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Sevinç ve Onur Gölbaşı çiftinin saat 00.01'dünyaya gelen bebeğine Toprak ismi verildi.Aynı hastanede anestezi uzmanı olarak görev yapan anne Sevinç Gölbaşı gazetecilere, kucağına aldığı bebeğinin yılbaşı hediyesi olarak geldiğini söyledi.İkinci çocuğunu kucağına almanın mutluluğunu yaşayan Gölbaşı "Heyecanlı, mutlu, kendimizi iyi hissediyoruz. İkimiz de iyiyiz. Her şey yolunda gitti, ameliyatımız da iyi geçti. Bebeğimiz de sağlıklı geldi." diye konuştu.Kadın hastalıkları ve doğum servisi doktoru Seray Sırkıntı da, "Yeni yılımızın ilk bebeği anestesi uzmanımız doktor Sevinç Hanım'ın bebeği olarak dünyaya geldi. Sezeryan ile doğumu gerçekleştirdik. 3700 gram erkek bebek dünyaya geldi. Pediatrik muayenesi ilk anda yapıldı. Adını Toprak koymuşlar, biz de hepsi için çok mutlu olduk. " ifadelerini kullandı.Meslektaşının sağlıklı bir doğum gerçekleştirdiğini dile getiren Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Adem Kaya da, "Yeni yılın sürpriz bebeği olarak Toprak bebek dünyaya geldi. Ailesine ve tüm yakınlarına sağlıklı uzun ömürlü bir bebek olarak büyümesini temenni ediyoruz." dedi.- HatayHatay'da doğumu saat 00.05'te gerçekleştirilen "Zümra" bebek, kentin yeni yıldaki ilk bebeği oldu.Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleşen doğumda 1 yıllık evli Sedat ve Sedanur Türk çifti 3 kilo 100 gram ağırlığındaki ilk bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadı.Anne Sedanur Türk, AA muhabirine çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.İlk bebeğini sağlıkla dünyaya getirdiği için mutlu olduğunu ifade eden Türk, "Çok şükür sağlıkla kucağıma aldım. Rabbim tüm bebek isteyenlere nasip etsin. Tüm hastane personeline teşekkür ediyorum." dedi.- OsmaniyeOsmaniye Devlet Hastanesinde yeni yılın ilk saatlerinde Kenan ve Keziban Taş çifti, 4. çocukları olan Fatma Zehra'yı kucaklarına aldı.Yeni yılın ilk bebeğini hastanede ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Seydi Gülsoy, anne Keziban Taş'ı tebrik etti, çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.