TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kepez

İLKHABER-Gazetesi - Kepez haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kepez haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ak Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Rıza Tümer Kimdir? Haber

Ak Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Rıza Tümer Kimdir?

Rıza Sümer, 2 Eylül 1973 doğumlu bir isimdir. İlk ve ortaöğrenimini Antalya'da tamamladıktan sonra 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2000 yılından bu yana Antalya Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Siyasi kariyerine lise döneminde Refah Partisi Gençlik Kollarıyla başlamıştır. Daha sonra 1999-2001 yılları arasında Fazilet Partisi Antalya Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuştur. AK Parti'nin kuruluşu ile birlikte 2001 yılında Muratpaşa Teşkilatı Kurucu üyeliğiyle AK Parti'de siyasi hayatına devam etmiştir. Muratpaşa Teşkilatında iki dönem Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2004 Yerel Seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (SKM) yapmış, 2006 yılında İl Yönetim Kurulu üyeliği görevini üstlenmiştir. Ardından Ar-Ge’den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür. 2010 referandumu, 2011 Genel Seçimleri, 2014 Yerel Seçimleri ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde SKM Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Sümer, 2011 kongresi sonrası Tanıtım ve Medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevi, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Ayrıca, Antalya İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2003-2007 tarihleri arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı, Antalya Ahlak ve Kültür Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyesidir. 11 Ocak 2015’te gerçekleştirilen Antalya İl Olağan Kongresi ile AK Parti Antalya İl Başkanlığı görevine seçilmiştir. Orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir ve evli ve 4 çocuk babasıdır.

 Antalya’da nefes kesen kovalamaca kazayla son buldu  Video Galeri

 Antalya’da nefes kesen kovalamaca kazayla son buldu 

Antalya’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, kovalamacanın ardından çöp konteynerleri ve 5 otomobile çarptıktan sonra yakayı ele verdi. Kovalamaca anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı.    Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine Karşıyaka Mahallesi'nde ara sokaklarda 07 LLB 02 plakalı otomobili durdurmak istedi. ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücü, tehlikeli hareketlerle kaçmaya başladı. Sakarya Bulvarı, Karşıyaka, Yeni Emek mahallerindeki ara sokaklardan kaçan sürücü, sivil ve resmi polis ekiplerini peşine taktı. Ekiplerin dur ihtarına rağmen tehlikeli şekilde araç kullanarak kaçan sürücü, yolda bir kişiyi hafif yaralayarak çöp konteynerlerine çarptı. Kazalı şekilde ilerlemeye devam eden sürücü, park halindeki 5 araca daha çarpması sonucu durduruldu. Araçtan inip kaçmaya çalışan sürücü, polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan 36 yaşındaki Kamil E., ekip aracıyla polis merkezine götürüldü. Kamil E.’nin çarptığı iki araç ve kendi otomobili büyük hasar aldı. Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Suç Araştırma Büro Amirliği ekipleri, otomobil içinde detaylı şekilde inceleme yaptı. Otomobilde şüpheli bir madde bulunmazken, şüphelinin aranma kaydının olduğu öğrenildi.    Ortalığı savaş alanına çeviren Kamil E., kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Çekmeyin, vallahi şikayet ederim" diye tepki gösterdi.      Kovalamaca kameraya yansıdı    Öte yandan, kovalamaca anı bölgedeki bir marketin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülere, şüpheli aracın son sürat sokak arasından geçmesi ve peşindeki polis arabası yansırken, bir kadının ise korkuyla pazar arabasını kaldırıma çektiği anlar yer aldı.    Olayı gören Sevcan Şimşek, “Balkondaydım. Sokaktan hızlı bir araba geliyordu. Siren esleri geliyordu, ne olduğunu anlayamadım. En son bir fren sesi geldi, orada kaldı. Park halindeki araçlara vuran sürücü kaldı. Kaçıyordu, polis yakaladı” dedi.    Doğan Gençyiğit ise, şüpheli aracın iki kez mahallede önlerinden geçtiğini belirterek, “Polisler arkasındaydı, iki de sivil araç takipteydi. Biz de peşine düştük. Burada kaza yaptı, kaldı. Birkaç tane araca çarptı, sonra yakalandı” diye konuştu. 

Büyük Önder Atatürk, Antalya'nın ilçelerinde anıldı Haber

Büyük Önder Atatürk, Antalya'nın ilçelerinde anıldı

ANTALYA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında, Antalya'nın ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı. Serik ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Erdoğan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla bayraklar yarıya indirildi, saygı duruşunda bulunuldu. Trafikte olan vatandaşlar da klaksonlarıyla sirenlere eşlik etti. Kepez ilçesinde belediye bahçesinde anma töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü tarihe iz bırakan bir komutan ve lider yapan en büyük özelliğinin milletine duyduğu sonsuz güven ve inancı olduğunu belirtti. Saygı duruşunun ardından tören sona erdi. Finike ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Musa Kazım Çelik,Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Başsavcı Vahdet Gebeş, Emniyet Müdürü Mehmet Bozer, Jandarma Komutanı Kemal karayaka ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. Muratpaşa ilçesinde Atatürk Kent Meydanı'nda anma töreni düzenledi. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saat 09.05'te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kemer ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Kaymakam Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Gündoğmuş ilçesindeki törene Kaymakam Murat Yeşilyurt, Belediye Başkanı Mehmet Özeren ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin şiir ve gösterileriyle devam eden törende, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.