TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kktc

İLKHABER-Gazetesi - kktc haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kktc haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Haluk Levent'e KKTC Milli İradeye Saygı Platformu'ndan "Vatanseverlik Ödülü" Haber

Haluk Levent'e KKTC Milli İradeye Saygı Platformu'ndan "Vatanseverlik Ödülü"

MİSP'nin geleneksel "Vatanseverlik Ödülü" için başkent Lefkoşa'daki Golden Tulip Otel'de düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, bakanlar, milletvekilleri, kurum temsilcileri ile davetliler katıldı. Bu yıl ağırlıklı olarak Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri ile KKTC'nin sesini uluslararası platformlarda duyuranlara verilen "Vatanseverlik Ödülü"ne layık görülenler arasında sanatçı Haluk Levent de yer aldı. Tatar, törende yaptığı konuşmada, MİSP'nin çalışmalarını takdirle izlediklerini vurgulayarak, özellikle deprem felaketinde ortaya konan çabaların çok kıymetli olduğuna dikkati çekti. KKTC'den voleybol turnuvası için Adıyaman'a giden öğrencilerin kaldığı İsias Otel ile ilgili devam eden davanın takipçisi olacaklarını dile getiren Tatar, "Deprem sürecinde tek yürek olduk, acılar bizi birleştirdi. Kaybettiğimiz insanlarımızı unutmamız mümkün değildir" ifadelerini kullandı. Haluk Levent de "Hangi siyasi partiye, düşünceye ait olursanız olun ama milli olun, şeklinde benim de düşüncelerim vardır. Milli duruş önemlidir" dedi. Deprem sürecinde yaraları sarmak için KKTC'den de birçok kişi ve kuruluştan destek aldıklarını vurgulayan Levent, destek olanlara Ahbap Derneği adına teşekkür etti. Programda Haluk Levent'e "Vatanseverlik Ödülü"nü KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar verdi

KKTC’nin kahramanları anıldı Haber

KKTC’nin kahramanları anıldı

KKTC Mersin Başkonsolosluğu ile birlikte Toroslar Belediyesi Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde yapılan program, çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda 13 Ocak 2012 yılında vefat eden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve 15 Ocak 1984 yılında vefat eden KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük, dualarla yad edildi. Öğrencilerin, Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük ’ün anısına okuduğu şiirler ise katılımcıları duygulandırdı. KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, törende “Ebediyete irtihalinin 40. yıl dönümünde Özgürlük mücadelesi liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü ve 13 Ocak’ta ebediyete irtihalinin 12. yılı nedeniyle kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı anmak için bir arada bulunuyoruz. Kıbrıs meselesi, Türkiyesiz çözülemez söylemleri mücadelemize rehberlik etmeye, düşünceleri ve uğraşları yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir” dedi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük’ün, Kıbrıs davasının kahramanları olduğunu belirterek, “Bağımsızlık tutkusuyla Kıbrıs Türklüğüne umut ve heyecan aşılayan büyük devlet adamı Rauf Denktaş’ı ve Kıbrıs Barış Harekâtı kahramanlarımızdan KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük’ü rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı. Tören, Rauf Raif Denktaş büstü önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Karmod, KKTC'de konut projesi için konteyner şantiye binası kurdu Haber

Karmod, KKTC'de konut projesi için konteyner şantiye binası kurdu

İSTANBUL (AA) - Karmod, KKTC'de konut projesi için konteyner şantiye binası kurdu.Şirketten yapılan açıklamaya göre, Girne'nin Esentepe bölgesinde kurulumu tamamlanan konteyner şantiye binası, lüks villa konut projesinin inşası süresince kullanılacak.Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Pazarlama Müdürü Sezai Gök, 168 metrekare büyüklükteki şantiye binasını 4 gün gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirtti.Konteyner yapılarının şantiye yapı ihtiyaçlarında en çok tercih edilen model olduğunu ifade eden Gök, şunları kaydetti:"Bina güvenliğiyle beraber hızlı kurulum avantajına sahip konteyner yapılarımız şantiye projelerine büyük kolaylıklar kazandırıyor. Konteyner yapılarımız şantiyede yönetim ofisi, teknik ofis, yemekhane, yatakhane, misafirhane, çamaşırhane benzeri yapı gruplarının tamamında kullanılabiliyor. Şantiye yapılarımızı projeye göre fabrikada hazır üretiyoruz. Nakliye avantajı için paket sistemle şantiye sahasına sevk ediyoruz. Uzman ekibimiz cıvatalı ve geçmeli sistemin verdiği avantajla yapıları çok kısa zamanda kurulum yaparak şantiye çalışanlarının kullanımına sunuyor."Gök, Girne Esentepe'de inşasına başlanacak lüks villa konut projesi için hazırlanan konteyner şantiyesi içerisinde, şantiye yönetim, iş güvenliği, teknik ofis odaları, satın alma, toplantı odası ve yemekhane bölümünün yer aldığı bilgisini paylaştı.Konut projesinin inşası süresince konteyner şantiye yapılarının kullanılacağını aktaran Gök, firmanın arzu ederse cıvata birleşimlerinden kolayca sökerek konteyner şantiye binasını başka sahalardaki projelerinde tekrar kullanıma sunabileceğini belirtti.

KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümü Antalya'da kutlandı Haber

KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümü Antalya'da kutlandı

ANTALYA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40. kuruluş yıl dönümü, Antalya'da düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, KKTC Antalya Başkonsolosluğu, siyasi partiler ve kurum temsilcileri ile Kıbrıs gazileri, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, yaptığı konuşmada, bir Türk olarak ana vatan Türkiye'nin 100. kuruluş yıl dönümünü canıgönülden tebrik ettiğini ve bugünleri Türk milletine bahşeden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına şükranlarını sunduğunu söyledi. 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı'nın Kıbrıs Türk halkının istiklali, egemenliği ve özgürlüğünün dünyaya ilan edildiği gün olduğunu belirten Topçu, "Bugünlere gelebilmemizi sağlayan, canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz şehit mücahitler ve Mehmetçiğimiz fedakarlıkları ve cesaretleriyle milletimizin kalbinde yerlerini almışlardır." dedi. Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Ada'da adil ve kalıcı bir çözümün olması için bugüne kadar her türlü samimi çabayı gösterdiğinin altını çizen Topçu, buna karşılık Rum kesiminin Kıbrıs Türk'ünü azınlık olarak görme, eşitlik temelinde çözümü reddetme gafletinden bir türlü uyanamadığını vurguladı. Topçu, ana vatan ve yavru vatanın arasına kimsenin giremeyeceğini, iki ülke arasındaki ana-yavru ilişkisinin hamurunun şehitlerin kanları, gazilerin fedakarlıkları, büyük Türk milletinin gayretiyle yoğrulduğunu dile getirerek Topçu, şunları kaydetti: "Birlik ve beraberlik en büyük gücümüzdür. Kıbrıs Adası'nda istikrarın sağlanması temelinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin siyasi olarak tanınması, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda daha da güçlenmesi, Kıbrıs Türk halkının refah seviyesinin yükseltilmesi yatmaktadır. Bu hedefe ulaşmak için her iki ülke tam bir seferberlikle çalışmaktadır. Ana vatan tarafından Kıbrıs Türk'ünün hayatına dokunan projeler birer birer gerçekleşmektedir, misliyle de gerçekleşmeye devam edecektir."

Mersin'de KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümü kutlandı Haber

Mersin'de KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümü kutlandı

MERSİN (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Mersin'de tören düzenlendi.KKTC Mersin Başkonsolosluğunca Cumhuriyet Alanı'nda Kıbrıs gazilerinin de katılımıyla düzenlenen törende KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Mendeli, törende, bugünün Kıbrıs Türk halkının en büyük bayramı olduğunu söyledi.KKTC'nin insanlık dışı ambargolar ve baskılara rağmen hukukun üstünlüğü yapısıyla bağımsız ve egemen devlet olarak yaşamaya devam edeceğini dile getiren Mendeli, ülkelerinin kuruluş yıl dönümü ilelebet kutlayacaklarını kaydetti.Mendeli, ülkelerinin anavatan Türkiye'nin desteğiyle her geçen gün kalkınarak güçleneceğini aktararak, şöyle devam etti:"Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk dünyasının da yüzyılı olacaktır. Cumhuriyetimizin 40. yıl dönümünü kutlarken tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, 1974 öncesinin karanlık günlerine dönmeyeceğiz. Rumların azınlığı olmayacağız. Devletimizden, egemenliğimizden, anavatanımız Türkiye'den ve Türk askerinden vazgeçmeyeceğiz. Ay yıldızlı bayraklarımızın ülkemiz toprakları üzerinde sonsuza denk dalgalanabilmesi için haklı davamızı sonuna denk savunmaya devam edeceğiz."Öğrencilerin, günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okuduğu törende, halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.İl Jandarma Komutanlığının komando birliği de zeybek oynadı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan İsrail’e EOKA benzetmesi Haber

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan İsrail’e EOKA benzetmesi

ADANA (İLKHABER) -Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail’i Filistin tutumunu geçmişteki EOKA terör örgütüne benzeterek, “Biz Kıbrıs Türk halkı olarak buna benzer şiddet olayları ile karşı karşıya kalmış bir halk olarak, o zor yılları Kıbrıslıların Mücadelesi Örgütü (EOKA) teröristlerince halkımızın katledildiğini bütün dünya biliyor. Yapılanlar özellikle bu çağda asla kabul edilecek olaylar değildir” dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Programı çerçevesinde Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, burada gazetecilerin soruları üzerine gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Tatar, sorular üzerine İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılara değinerek, “Filistin’de yaşananları Türkiye’de olduğu gibi biz de büyük bir endişe ile izliyoruz. Yapılanlar özellikle bu çağda asla kabul edilecek olaylar değildir. Masum insanlar, sivillerin, çoluk çocuk bu şekilde katledilmesi ve bu kadar acımasız bir hareketin halen daha devam ediyor olması insanlığa ve çağdaş değerler gözetildiğinde asla kabul edilir bir anlayış değildir. Biz de şiddetle kınıyoruz” dedi. “Böyle bir anlayış yok ise karşı tarafın neler yapabileceğini görüyoruz” Açıklamasında yaşananları geçmişte Kıbrıs Türk halkına EOKA tarafından yapılanlara benzeten Cumhurbaşkanı Tatar şunları söyledi: “Biz Kıbrıs Türk halkı olarak buna benzer şiddet olayları ile karşı karşıya kalmış bir halk olarak, o zor yılları Kıbrıslıların Milli Mücadele Örgütü (EOKA) teröristlerince halkımızın katledildiğini bütün dünya biliyor. Dolayısıyla Kıbrıs’ta çözüm olacak ise mutlaka iki devletli bir çözüm olması gerekiyor. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin garantör ülke olarak statüsünde ve Türk askeri adadaki barış ve huzurun teminatı olarak varlığından asla vazgeçilmemesi gerekiyor. Kıbrıs Türk halkının bunun kırmızı çizgisi olduğunu görüyoruz. Böyle bir anlayış yok ise (İsrail’in) karşı tarafın neler yapabileceğini görüyoruz. Kıbrıs’ta da bütün bu edişe verici olayları bu anlayış ile izliyoruz. Ben bir kez daha Filistin halkına sabırlar diliyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum.” Adanın güneyine Alman askerlerinin konuşlandırılmasına tepki Kıbrıs Rum Kesimi’ne Almanya ordusuna bağlı özel kuvvet askerlerinin de konuşlandığı yönündeki haberlere değinen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Türkiye Cumhuriyeti meseleyi yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalar ile bütün bu olaylara karşı büyük bir dirayetle doğru yolun bulunması için tavsiyelerde bulunuyor. Dünya devletleri ile yapılan istişarelerde bir an önce buna son verilmesi için çalışılıyor. Kıbrıs’ın güneyine başka ülkelerin askerlerinin yerleştiği yönündeki haberleri biz de takip ediyoruz. Çünkü Kıbrıs’ın garantörü Türkiye Cumhuriyeti’dir ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de böyle olaylardan mutlaka haberinin olması gerekiyor. Dolayısı ile bütün bunları izlemek ve tedbir almak hepimizin temennisidir” diye konuştu. “Farklı baskılara rağmen direndik” KKTC’nin egemen bir devlet olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs’ın kendisini bütün Kıbrıs’ın hükümetiymiş gibi bütün dünyaya lanse etmeyi başarabildiğini vurgulayarak, buna tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Tatar, “Biz egemen bir devletiz. Bu devlet hep Türkiye Cumhuriyeti ile her türlü iş birliği ve uyum içerisinde çalışma anlayışı içerisinde oradaki varlığımızı sürdürmekteyiz. Güney Kıbrıs kendisini bütün Kıbrıs’ın hükümetiymiş gibi bütün dünyaya lanse etmeyi başarabiliyor. Çünkü 1964 yılında Birleşmiş Milletler’in aldığı kararla Türk devleti dışına ittikten sonra Türkiye Cumhuriyeti tek tanımış devlet ve söz vermiş devlet muamelesi görüyor. Hâlbuki ki esasında Kıbrıs Cumhuriyeti’nin iki kurucu ortağı vardır. Bir tanesi Kıbrıs Türk halkı, diğeri Rum halkı. Bizlerin geçmişine baktığınızda biz 1571’den Lozan Anlaşması 1923’e kadar Kıbrıs, Osmanlı Devleti’nin bir parçasıydı. Dolayısıyla bizlerin ataları 352 yıl kesintisiz Kıbrıs’ı yönetmiş, idare etmiş. Ondan sonraki süreçte İngiliz sömürge yönetiminde bizler de orada çeşitli farklı baskılara rağmen direndik ve 1960’da o zamanın başbakanı merhum Adnan Menderes ve Dışişleri Bakanı Fatih Zorlu’nun da çok büyük gayretleri ile Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs Cumhuriyeti’nin garantör ülkesi olmuş. Kıbrıs Türkleri kurucu ortağı olmuş. Dolayısıyla tüm bunlara baktığımızda Kıbrıs’ta ne olursa olsun Türkiye’nin de bilgisi olması lazım” dedi. “Kıbrıs’ı tek başına Avrupa Birliğine almaları büyük bir gafletti” Kıbrıs Rum Kesimi’nin Avrupa Birliği’ne (AB) alınmasına da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Tatar, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kıbrıs’ı tek başına Avrupa Birliği’ne almaları büyük bir gafletti. Çünkü 1960 Kıbrıs Kuruluş Antlaşmaları diyor ki mutlak suretle böyle bir konuda Türkiye Cumhuriyeti’ne danışılması lazım. Türkiye Cumhuriyeti adanın garantörüdür ve dolayısıyla tek taraflı kimseye danışmadan ne Kıbrıs Türkü’ne ne de Türkiye’ye tek taraflı olarak Kıbrıs’ı tam bir bütün Avrupa Birliği’ne almalarının ne kadar gayri hukuki olduğu da hepimizin malumudur. Dolayısıyla Kıbrıs’ta herhangi bir askeri anlamda gelişme olacaksa mutlak suretle Türkiye Cumhuriyeti’nen bundan bilgisi olması gerekmektedir. Esas anayasa bunu gerektirmektedir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti adanın garantörüdür. Bizzat Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde bütün bu gelişmeleri bu hassasiyetle izliyoruz ve Türkiye’de elbette her konuda istişare içerisindeyiz.” Program açıklamanın ardından basına kapalı olarak devam etti.

Turkcell, KKTC'ye 4.5G hızını getirdi Haber

Turkcell, KKTC'ye 4.5G hızını getirdi

ADANA (İLKHABER) - Türkiye’nin lider telekomünikasyon şirketi Turkcell, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de 4.5G teknolojisi ile buluşturdu. 3G’den 4.5G’ye geçiş yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell, KKTC’deki Turkcell’lileri daha güçlü ve yüksek hızda dünyaya bağlayacak. Kuzey Kıbrıs Turkcell, 4G/5G ihalesinde toplam 193 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bu yatırımla, KKTC’nin nüfusunun yüzde 99,6’sı 4.5G kapsama alanına alındı ve baz istasyonlarının tümünde LTE servisi erişilebilir hale geldi. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Genel Müdürü Murat Küçüközdemir’in ev sahipliği yaptığı törene katılan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, KKTC’de bir ilke daha imza atmaktan duydukları gururu dile getirdi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kuzey Kıbrıs Turkcell, kurulduğu günden bu yana bizlerin göz bebeği. Birçok yeni ürün ve servisimizi ilk kez burada deneyimledik ve başarılarını sizlerle paylaştık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 24 yıldır yürüttüğümüz faaliyet ve gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ülke ekonomisine yaklaşık 1,1 milyar dolar katkı sunduk. Bununla birlikte bugüne kadar sağladığımız binlerce kişilik istihdamla ülkenin en büyük işverenlerinden de biri olduk. Türkiye’de olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ta da en son teknolojileri ve en yüksek hızları sunmak her zaman en büyük önceliğimiz. Bugün de Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Kuzey Kıbrıs’ta 4.5G teknolojisini ilk sunan operatör olmasının gururunu yaşıyoruz. Hem en yüksek frekans genişliği hem de en yüksek 4.5G kapasitesiyle hizmet verecek olması da bizim için ayrı bir kıvanç. Bundan sonra da Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yanında olmaya ve ülkeye katkı sunmaya devam edeceğiz. Tüm müşterilerimize ve bu işe hem gönlünü hem emeğini koyan Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. 4.5G Kuzey Kıbrıs’a ve tüm müşterilerimize şimdiden hayırlı olsun.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.