TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kuran

İLKHABER-Gazetesi - kuran haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kuran haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Danimarka’da Kur’an ateşe verildi Haber

Danimarka’da Kur’an ateşe verildi

Irak Dışişleri Bakanlığı, İsveç’in ardından Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da Irak Büyükelçiliği binası önünde Kur’an’ı Kerim ve Irak bayrağının ateşe verilmesini sert bir dille kınadı. İsveç’in başkenti Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği binasının önünde Kur’an’ı Kerim ile Irak bayrağı yakılması sonrası bu kez Danimarka’da benzer bir eylem gerçekleştirildi. Danimarkalı Vatanseverler adlı grubun Irak’ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakması sonucu Irak Dışişleri Bakanlığı, eylemi sert bir dille kınadı. Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Sahhaf tarafından yapılan açıklamada, “Irak’ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde tekrarlanan Kur’an-ı Kerim yakma eylemini şiddetle kınıyoruz” denildi. İfade özgürlüğü adı altında bu menfur eylemlere ilişkin gelişmeleri takip edeceğini belirten Sahhaf, bu gibi eylemlerin tepkileri körüklediğini ve tüm tarafları kritik durumlara sokacağını ifade etti. Sahhaf, “Bakanlık, uluslararası toplumu, dünya çapında toplumsal barışı ve birlikte yaşamayı ihlal eden bu gibi çirkin eylemlere karşı acilen ve sorumlu bir şekilde durdurmaya çağırıyor” dedi. Protestolar başladı Danimarka’daki Kur’an’ı Kerim ile Irak bayrağına yönelik yapılan hakaretin ardından yüzlerce Iraklı sabahın erken saatlerinde korunaklı Yeşil Bölge’de yer alan Danimarka Büyükelçiliği binasına yürüdü. Şii din adamı ve Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr destekçileri, Yeşil Bölge’de yer alan Danimarka’nın Büyükelçiliği binasına girmeye çalışırken, güvenlik güçleri Yeşil Bölge’ye giden yollara barikatlar kurarak güvenlik önlemlerini arttırdı.

Burdur'da STK temsilcileri İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösterdi Haber

Burdur'da STK temsilcileri İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösterdi

BURDUR (AA) - Burdur'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin verilmesini kınadı.Kentte faaliyet gösteren Anadolu Gençlik Derneği, Akçed Burdur, Cansuyu, Evrensel Hafızlar Derneği, Burdur Gülistan Derneği, Burdur İHH, Memur-Sen, Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, Burdur Uluslararası Öğrenci Derneği, Birlik Vakfı Burdur şube başkanları ile üyeleri Gazi Caddesi'ndeki Gazi Camisi'nde yatsı namazını kıldı.Namazın ardından cami önünde toplanan gruptakiler "Kur'an İzinde Yürüyoruz Burdur" yazılı pankart açarak ellerinde dövizlerle tekbirler getirerek Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.Kur'an tilavetinden sonra sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Burdur Şubesi Başkanı İbrahim Gün, İslam düşmanlığı yapan şer odaklarının insanlığın huzurunu, bir arada yaşama kültürünü hedef aldığını söyledi.Kur'an-ı Kerim'in insanlara iletilen canlı bir hitap olduğunu belirten Gün, Kur'an'ın düşünenlere, aklını kullanabilenlere ithaf edilmiş bir kitap olduğunu aktardı.Gün, Kur'an-ı Kerim'in uyuşuk bedenleri hareketlendiren, insanlığa yepyeni ufuk kazandıran ilahi bir nimet olduğunu vurgulayarak, "Kur'an, uğruna en değerli şeylerin feda edileceği, hatta yolunda ölünebileceği ilahi mesajlar manzumesidir." dedi.- "Buradan haykırıyoruz: Allah'ın nurunu söndüremezler"Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen hadsizliği, bu hadsizliği gerçekleştiren alçakları ve buna izin verenleri kınadıklarını dile getiren Gün, şöyle devam etti:"Batı dünyası, İslamofobi gibi karanlık projelerle cahiliye zihniyetiyle umarsız tutumlarıyla İslam'ı ve insanlığın huzurunu hedef almaktadır. Bilinmelidir ki tek din İslam'dır ve uygulanması gereken tek sistem İslam'ın ölçüleridir. Buradan haykırıyoruz: Allah'ın nurunu söndüremezler. Bizler Müslümanlar olarak mazluma, mağdura, yoksula, zorda ve darda olana, İslam'ın adaleti ve hoşgörüsü doğrultusunda kucak açtığımız gibi, insanların huzuru için bir nizam ortaya koyan İslam'a uzanan elleri kırmasını da biliriz. Bir kurtuluş ve hidayet vesilesi olan yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan hiçbir saygısızlığı affetmeyeceğimizi ve bu hadsizliklerin unutulmayacağını açıkça ifade ediyoruz."Gruptakiler, Burdur İl Müftüsü Enver Türkmen'in dua etmesinin ardından dağıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.