TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#malzeme

İLKHABER-Gazetesi - malzeme haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, malzeme haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Amatör spor kulüplerine malzeme desteği Haber

Amatör spor kulüplerine malzeme desteği

KOCAELİ (İHA) - Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, amatör spor kulüplerine malzeme desteği sağladı. Çayırova Belediyesi, amatör spor kulüplerine malzeme desteği sağladı. Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen malzeme desteği törenine Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Çayırova amatör spor kulüpleri başkanları ve çok sayıda sporcu katıldı. Malzeme desteği programı ilk olarak Çayırova Belediyesi’nin spor yatırımlarını içeren sinevizyon gösterimiyle başladı. Programda konuşan Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Aydın, “Bizlerin işlerini kolaylaştıran, spor yapmaya teşvik eden, sportif noktada önümüzü açan, sporcunun ve sporun dostu Başkan Çiftçiye teşekkür ediyorum. Bundan 20 sene öncesinde spor salonu yoktu. Futbol sahalarımız yoktu, bugün ilçeye spor lisesi gelecek. Belediyemiz bu kadar gencin branş alanında eğitim alabileceği okul inşa ediyor. Bunun yanı sıra 9 branşın aynı anda antrenman yapacağı spor salonu hayaldi. Onu da Bünyamin başkanımız gerçekleştirdi. Bugün havuzumuz var, spor sahalarımız var. Spor malzemelerimiz dört dörtlük” dedi. "Hem kişisel hem de fiziksel gelişimi çok önemsiyoruz" Başkan Çiftçi ise "Atatürk’ün dediği gibi ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’. Hem kişisel hem de fiziksel gelişimi çok önemsiyoruz. Eğitime ve spora yapılan yatırımın en doğru yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda hassasiyetle yol yürüyoruz. Bizim zamanımızda böyle imkanlar yoktu. Biz istedik ki sizler bizim sahip olmadığımız imkanlara sahip olun. Beraber olursak önümüzde hiçbir engel duramaz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Çiftçi’ye günün anısına hediyeler takdim edildi ve Çayırova’daki amatör spor kulüplerine malzemeleri verildi.

İçişleri Bakanı Soylu, Kahramanmaraş Lojistik Merkezi'nde inceleme yaptı: Haber

İçişleri Bakanı Soylu, Kahramanmaraş Lojistik Merkezi'nde inceleme yaptı:

KAHRAMANMARAŞ (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerdeki çadır ve konteyner kentlerin standartlarını yükseltmeye çalıştıklarını, ramazan ayı öncesi hazırlık yaptıklarını söyledi.Soylu, Kahramanmaraş'taki temasları kapsamında AFAD Kahramanmaraş Lojistik Merkezi'ni ziyaret ederek incelemede bulundu.Gazetecilere yaptığı açıklamada, afet sonrası bölgeden ayrılanların geri dönüşlerinin başladığını aktaran Soylu, çadır talepleri ve yemek ihtiyacının arttığını ifade etti.Afet bölgesine yardımlar konusunda ilk gün başlatılan seferberlik halinin devam etmesini arzuladıklarının altını çizen Soylu, ramazan ayı öncesi bölgede ihtiyaç duyulan malzemelere ilişkin bilgi verdi.İçişleri Bakanı Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Koli kuru gıda en çok ihtiyaç olanlardan bir tanesidir, ikincisi kişisel hijyen ve temizlik ürünleri, şampuanından ıslak mendiline kadar ihtiyaç var. Üçüncüsü çay, şeker, kahvaltılık. Mümkün olduğunca geçici barınma merkezlerinin, gerek çadır olsun gerek konteynerler olsun standartlarını yükselmeye çalışıyoruz. Önümüz ramazan, iftarı var, sahuru var. Bunların da planlamalarını, hazırlıklarını yapmaya çalışıyoruz. Buradaki dördüncü ihtiyaç, burada yaşayan insanlarımızın eşofmana ihtiyacı var, terliğe, spor ayakkabı gibi ayakkabılara ihtiyacı var, kadın, erkek ve çocuk giysisine ihtiyaç var. "- "Devlet millet kaynaşmasına en güzel örnek"Bölgeye ikinci el giysi gönderilmemesini isteyen Soylu, lojistik merkezinde bürokratından gönüllüsüne 400'e yakın kişinin görev yaptığını, bunu devlet millet kaynaşmasının en güzel örneği olarak gördüğünü söyledi.İlk günden bu yana afet bölgesine seferberlik haliyle sürdürülen yardımların devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Soylu, "Vatandaşlarımıza gösterdikleri hassasiyet için şükranlarımızı sunuyoruz, hem bu dünyaları hem öteki dünyaları mamur olsun. Tekrar milletimize geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

TSK helikopterleri deprem bölgelerine 1500 tondan fazla yardım malzemesi taşıdı Haber

TSK helikopterleri deprem bölgelerine 1500 tondan fazla yardım malzemesi taşıdı

ADANA (AA) - OZAN EFEOĞLU/BETÜL AKLAN - Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere insani yardım malzemesi ulaştırmanın yanı sıra yaralıların çevre illerdeki hastanelere naklini sağlıyor.Adana'daki İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nda 70'e yakın helikopterle görevlendirilen pilot, teknisyen ve personel, gerçekleştirilen uçuşlarla depremzedelere yardım ulaştırıyor.Pazarcık merkezli 6 Şubat'taki 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgenin en önemli insani yardım üslerinden biri olan Tanker Üs Komutanlığı'nda toplanan insani yardım malzemeleri, helikopterlerle depremden etkilenen bölgelere naklediliyor.Yaralı depremzedelerden helikopterle sevk edilmesi uygun görülen hastalar, çevre illerdeki hastanelere götürülüyor.Bölgelerde karşılaştıkları sis, kar ve rüzgar gibi olumsuz hava koşullarında dahi görevlerini yürüten tecrübeli pilotlar, şu ana kadar 2100 saatin üzerinde uçuş, 4200'den fazla sorti yaptı.- "700'ün üzerinde hasta ve yaralı taşıdık"İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı TSK Helikopter Koordinasyon Merkezi'nde görevli kara havacılık koordinasyon subayı Kara Pilot Albay Ali İhsan Akçay, AA muhabirine, ilk günden itibaren terörle mücadeleyi aksatmayacak şekilde helikopterlerin ve personelin Adana'da konuşlandırıldığını söyledi.Helikopterlerle gün boyu uçuşlar gerçekleştirdiklerini belirten Akçay, "24 saat esasına göre gece ve gündüz deprem bölgesindeki ulaşabileceğimiz tüm noktalara ulaştık. Halen de devam ediyoruz." dedi.Albay Akçay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bütün gücüyle depremzedelere yardım etmek için çalıştığını dile getirdi.Herkesin yardımına koşmaya çalıştıklarını ifade eden Akçay, şunları kaydetti:"Bir nebze katkımız oluyorsa ne mutu bizlere. Türkiye çapında yaptığımız tüm görevlerden çok daha farklı bir görev bu. Buradaki pilotlarımız, teknisyenlerimiz ve helikopterde görev alan tüm personel var gücüyle çalışıyor. Şimdiye kadar depremin ilk gününden itibaren 700'ün üzerinde hasta ve yaralı taşıdık. 4 binin üzerinde personel taşıdık ki bu personel AFAD personeli, kurtarma personeli, UMKE personeli. Toplam 1500 tonun üzerinde malzeme ve yük taşıdık; bunlar çadır başta olmak üzere kurtarma malzemeleri. Gece ve gündüz tüm gün boyunca depremin ilk gününden beri uçuş faaliyetlerimiz bu şekilde devam ediyor."

Hatay'a gönderilen yardım kolilerinden çıkan notlar duygulandırıyor Haber

Hatay'a gönderilen yardım kolilerinden çıkan notlar duygulandırıyor

HATAY (AA) - SERGEN SEZGİN/FATİH ÇAPKIN - "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'da toplanan yardımlar arasından çıkan notlar okuyanları duygulandırıyor.Diyanet İşleri Başkanlığı Hatay Lojistik Merkezi'ne gönderilen insani yardım malzemelerinin tasnif ve ihtiyaca göre sevki, çoğunluğu gönüllülerden oluşan ekip tarafından yapılıyor.Yardım malzemelerinin içinden duygu dolu notlar da çıkıyor.Merkezin depo sorumlusu Yasin Avcı, AA muhabirine, Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ve gönüllülerle yardım tırlarını boşaltıp malzemeleri tasnif ettiklerini söyledi.Bu malzemeleri günlük olarak Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye Diyanet Vakfının ve gönüllülerin araçlarına yükleyip afetzedelere ulaştırdıklarını anlatan Avcı, şöyle konuştu:"Hatay il merkezinden başlayarak ulaşılmamış, henüz kimsenin gidememiş olduğu en ücra köşelere kadar vatandaşlarımıza, çadırlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Tasnif işlemleri sırasında yardım kolilerinden bazı notlar çıkıyor. Çocukların gönderdiği oyuncaklar var. Bizi duygulandıran, ağlatan notlar da yer alıyor. Bir şehit çocuğumuz not yazmış ve ay yıldızlı bayrağımızın olduğu bir atkı göndermiş. Notta 'Babamın üşümemesi için bu atkıyı size gönderiyoruz' yazıyordu. Bir anne de hayatında iki çocuğunu toprağa defnetmiş olduğunu ve o çocukları için aldığı bütün eşyaları depremzede çocuklara hediye gönderdiğini yazmıştı."Bazı çocukların kendi oyuncaklarını yaşıtlarının oynaması için gönderdiğine de tanık olduklarını ifade eden Avcı, "Bu bizim küçükten büyüğüne ne kadar necip bir millet olduğumuzu gösteriyor." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.