TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#maraton

İLKHABER-Gazetesi - maraton haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, maraton haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Maraton İzmir'de geri sayım başladı Haber

Maraton İzmir'de geri sayım başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu yıl beşincisini düzenlediği Maraton İzmir'e 21 Nisan Pazar günü start veriliyor. Dev organizasyonda, Teknik Direktör Ersun Yanal ile Okyanus Yedilisi'nde dört kanalı yüzerek geçmeyi başaran ilk ve tek Türk kadını Bengisu Avcı da yerlerini alacak. Sidrex Koşu Takımı ve Bengisu Avcı, Sağlıkta Kalite Derneği'nin (SAĞKAL) İzmir Eczacı Odası ile birlikte düzenlediği “Hayat Kurtaran Bileklikler” kampanyası için koşacak. 600 sporcu mücadele edecek Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Road Race Label (Uluslararası Yol Koşusu Sertifikası) verilen Türkiye'nin en hızlı maratonu, saat 08.00'de Şair Eşref Bulvarı'ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden başlayacak. Atletler, 42 kilometrelik yarışta Alsancak üzerinden Karşıyaka'ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi'ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı'na varacak sporcular, Marina İzmir'den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacak. Yarışta 38 farklı ülkeden toplam 600 sporcu mücadele edecek. Maraton İzmir kapsamındaki 10 kilometrelik yarışın startı da aynı gün ve aynı noktadan saat 07.00'de verilecek. Atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamlayacak. 10 kilometrede 5 bin atlet start alacak. Kitler, Kültürpark içerisindeki kapalı tenis kortundan alınacak Toplam 5 bin 600 sporcu ile koşulacak maratona katılacaklar kitlerini, 18-19-30 Nisan tarihlerinde Kültürpark içerisindeki kapalı tenis kortundan teslim alabilecek. Sponsor ve spor firmaları ile oluşturulan etkinlik alanında kurulacak çeşitli stantlar ile firma etkileşimleri sağlanacak, spor aktiviteleri ve söyleşiler ile spor dolu üç gün geçirilecek. Öte yandan 2021 yılında 2:09:35'lik derece ile Tsegaye Getachew Türkiye rekorunu kırdı ve Maratonİzmir, Türkiye'de koşulan en hızlı parkur unvanını aldı. Maratonİzmir bu rekor ile 2021 yılı World Atlethics Dünya Sıralaması'na 20. sırada girdi. 2022'de ise 2:09:27'lik müthiş bir derece ile Kenyalı ünlü atlet Lanny Rutto rekoru daha da geliştirmeyi başardı.

Mersin maratona hazır Haber

Mersin maratona hazır

Dünya Atletizm Birliği tarafından 'Elite Label' kategorisine alınan ve Türkiye’de bu kategoride gerçekleştirilen tek maraton olma özelliği taşıyan Uluslararası Mersin Maratonu için Bizden Kafe’de çip ve kit dağıtımları sürüyor. Çip ve kit dağıtımları maraton sabahı saat 07.00 ile 08.00 saatleri arasında da devam edecek. Heyecanlı bekleyiş sürüyor 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na katılım için kota almak isteyen sporcuların büyük önem verdiği maratona Türkiye dahil 25 ülkeden 111’i yabancı sporcu olmak üzere toplam 1696 sporcu katılacak. 42 K’da 22 ülkeden 55’i yabancı sporcu olmak üzere toplam 348, 10 K’da 16 ülkeden 52 yabancı sporcu olmak üzere toplam 1281 sporcu, paten yarışında ise 3 ülkeden 4’ü yabancı olmak üzere toplam 67 sporcu yarışacak. Yarın Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda ilk heyecan saat 08.50’de paten yarışı ile başlayacak. 42 K yarışları 09.00’da, 10 K 09.15’te, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de koşacağı Halk Koşusu ise 11.30’da başlayacak. Maratonun ödül töreni ise saat 13.00’te gerçekleşecek. Maraton dolayısıyla kapanan güzergahlar Mersin Maratonu dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılırken, araç parkı da yapılamayacak. Adnan Menderes Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, Hal Kavşağı Batısı, Cumhuriyet Bulvarı, Cengiz Topel Caddesi, Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi, Viranşehir Sahil Yolu, Kuvayi Milliye Caddesi’ne pazar günü 00.00’dan 05.00’e kadar araç parkı yapılamayacak. Aynı yollar pazar günü 05.00’ten 15.00’e kadar trafiğe tamamen kapalı olacak.

Uluslararası Mersin Maratonu için heyecan başladı Haber

Uluslararası Mersin Maratonu için heyecan başladı

(İLK HABER)- Dünya Atletizm Birliği tarafından ‘Elite Label’ kategorisine alınan maraton, bu özelliğiyle Türkiye’de bu kategoriye alınan ikinci maraton olma özelliği taşıyor. Ayrıca Mersin Maratonu, 2024 yılında Paris’te yapılacak Yaz Olimpiyatlarına katılım için sporcuların kota alabilecekleri bir yarış olması nedeniyle sporcular için büyük önem taşıyor. 5. Uluslararası Mersin Maratonu heyecanı 7-8-9 Aralık 2023 tarihlerinde Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda yapılacak fuarla başlayacak. Kayıtların sadece internet üzerinden yapılacağı maraton için son kayıt tarihi 2 Aralık 2023. Uluslararası Mersin Maratonu’nda kadınlar ve erkeklerde 1.’ye 15 bin, 2.’ye 10 bin, 3.’ye ise 7 bin 500 Amerikan Doları ödül verilecek. Maraton Türk sıralamasında ise kadınlar ve erkekler kategorilerinde birinciye 15 bin, ikinciye 12 bin, üçüncüye ise 10 bin lira ödül verilecek. 10 kilometre ödülleri ise birinciye 10 bin, ikinciye 8 bin, üçüncüye 6 bin lira şeklinde olacak. Yaş sıralamasında ise kadınlarda 35-39 yaş, 40-44 yaş, 45-49 yaş, 50-54 yaş, 55-59 yaş, 60-64 yaş ve 65 üzeri yaş kategorilerinde ilk 3’e girenler ile erkeklerde 35-39 yaş, 40-44 yaş, 45-49 yaş, 50-54 yaş, 55-59 yaş, 60-64 yaş, 65-69 yaş, 70-74 yaş, 75-79 yaş ve 80 üzeri yaş kategorilerinde ilk 3’e girenler ödül alacak. Ödül çerçevesinde birincilere 7 bin 500, ikincilere 5 bin, üçüncülere 2 bin 500 lira verilecek. Detaylı bilgi www.mbbspor.org adresi üzerinden alınabilecek. 15-50 yaş arası herkesin katılabileceği paten yarışına, 18 yaş altındaki sporcular anne veya babadan alınan muvafakatname ile katılabilecek. Katılımcılar fitness, urban, agresif, speed, street hockey gibi inline skate türündeki tüm patenleri kullanabilecek. Kask kullanmanın zorunlu olduğu parkurda, zaman ölçümü ise yarışmacılara verilecek olan çiplerle yapılacak. Uluslararası Mersin Maratonu kayıt ücretleri 19 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında 50 lira, 1 Ekim-17 Kasım tarihleri arasında 75 lira, 18 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında ise 100 lira olarak belirlendi.

EDİRNE - Maratonda 11 atlet depremi yaşayan illerin plaka numarasıyla koşacak Haber

EDİRNE - Maratonda 11 atlet depremi yaşayan illerin plaka numarasıyla koşacak

EDİRNE (AA) - Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, 4 Haziran Pazar günü yapılacak 8. Uluslararası Edirne Maratonu'nda 11 atletin depremi yaşayan illerin plaka numarasıyla koşacağını belirtti. Akdağ, Selimiye Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Maratonda 150'si yabancı 1000 atletin Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen koşacağını belirten Akdağ, "Biliyorsunuz bu yıl 11 ilimiz deprem felaketi yaşadı. Bu kapsamda 11 Haziran'da depremzedeler yararına İyilik Yürüyüşü planlıyoruz." dedi. Depremde hayatını kaybedenlerin unutulmaması ve anılarının yaşatılması için maratonda farkındalıkların yer alacağına dikkati çeken Akdağ, şunları kaydetti: "Gençlik ve Spor Bakanlığının 11 atleti Edirne Maratonu'nda deprem bölgesindeki 11 ilin plaka göğüs numaralarıyla koşacak. Amacımız depremzedelerin yaşadığı travmaları atlatmalarına destek olmak ve oradaki insanların moral, motivasyon ve desteğe ihtiyaçları olduğunu göstermek." Akdağ, kentte yaşayan depremzede çocukların da maratonda Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) üyeleriyle atletleri fotoğraflayacağını söyledi. EFOD Başkanı Serdar İyiiz, tüm Türkiye'nin depremin ilk gününden bu yana yaraların sarılmasına gayret gösterdiğini belirtti. Derneğin kentte yaşayan depremzede çocuklara fotoğraf eğitimi verdiğini dile getiren İyiiz, "Depremzede çocuklara fotoğraf atölyesi kurduk ve eğitimler veriyoruz. Maratonda da depremzede çocuklarımız sporcuları fotoğraf çekecekler. Onların yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu. Pazar günü gerçekleşecek maratonda atletler 10 ve 21 kilometrelik parkurlarda koşacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.