TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Mezitli

İLKHABER-Gazetesi - Mezitli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mezitli haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Akdeniz Belediye Meclisi Mart Ayı ilk toplantısını yaptı Haber

Akdeniz Belediye Meclisi Mart Ayı ilk toplantısını yaptı

Toplantıda, Akdeniz ilçesi Bekirde Mahallesi 10610 ada, 11 parselde, 28,32 metrekare yüzölçümündeki belediye hissesinin, 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 17’nci maddesine istinaden, idarenin ilgili kurum ve kuruluşlardan aldığı bedel üzerinden, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18/e maddesi hükümlerine istinaden diğer hissedara satışı ile ilgili teklif görüşüldü. Konu, oybirliği ile ilgili komisyonlara sevk edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Akdeniz Belediye Başkanlığınca 15 Mayıs-15 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 22’nci Mersin Uluslararası Müzik Festivaline yapılacak maddi desteğin belirlenmesi ile ilgili teklif ele alındı. Okunan gündem maddesi, oybirliği ile komisyonlara havale edildi. Mecliste, Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planına göre revize edilen, Mersin ili, Akdeniz ilçesi, Akdeniz Kent Merkezi 1.Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu değişikliğine, askı süresi içerisinde Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan itirazın değerlendirilmesi ile ilgili teklif de gündeme geldi. Konu, görüşülmek üzere oybirliği ile tüm komisyonlara sevk edildi. Toplantıda ayrıca, Akdeniz Belediyesi sorumluluğunda bulunan sokak, meydan, yeşil alan, bulvar ve diğer alanlarda, altyapı yatırımı yapan kuruluş, firma ve vatandaşlar tarafından yapılacak kazılarla ilgili, gelir kaydedilecek ruhsat bedeli, keşif bedeli ve zemin tahrip bedelleri için 2024 yılı Mersin Büyükşehir Meclisinde onaylanan Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı AYKOME Şube Müdürlüğü birim fiyatları üzerinden işlemlerin yapılıp altyapı yatırım hesabına yatırılması hakkındaki teklif görüşüldü. Konu, bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

Mezitli'de Zeytinli Caddesi'nde yol yapım çalışmaları tamamlandı Haber

Mezitli'de Zeytinli Caddesi'nde yol yapım çalışmaları tamamlandı

Kavşak düzenleme çalışması yapıldı.Zeytinli Caddesi’nde bin 500 metre uzunluğundaki yolda yenileme ve düzenleme çalışması yapan ekipler, genişliği 15 metre olan yolda toplam 7 bin 900 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi. Ayrıca yenilenen güzergâh üzerinde bulunan Eskiköy Caddesi ile Zeytinli Caddesi kesişimin de kavşak düzenleme çalışması da yapıldı. Ekipler tarafından bölgede yol yapımı tamamlanan çalışmalarda Zeytinli Cadde ve kavşak noktasında toplam 10 bin 700 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirilmiş oldu. Sıcak asfalt çalışmalarının yanı sıra caddede refüj imalatı da yapıldığı bildirildi. İsmet İnönü Caddesi’nde de çalışma yapıldı. Ekiplerin eş zamanlı olarak Mezitli ilçesinde bir diğer çalışma noktası ise İsmet İnönü Bulvarı oldu. Mezitli ilçesinin 2 ayrı noktası, Zeytinli Cadde ve İsmet İnönü Bulvarı’nda yapılan çalışmalarda toplam 12 bin 800 ton asfalt kullanılarak, yollar daha modern bir görünüme kavuştu. İsmet İnönü Bulvarı’nın Vatan Caddesi ile Fındıkpınarı Caddesi arasında kalan kısmında yapılan çalışmalar kapsamında da İsmet İnönü Bulvarı’nın 265 metre uzunluğundaki kısmı 2 bin 100 ton sıcak asfalt serimi yapılarak yenilendi. Geçtiğimiz yıllarda aynı bölgede Kelveli ile Fındıkpınarı Caddesi arasında kalan kısım ile Fındıkpınarı Caddesi de yenilenmişti. Gerçekleştirilen çalışmayla da hattın tamamı yenilenmiş oldu.

Mezitli emekli evinde kanser farkındalık eğitimi Haber

Mezitli emekli evinde kanser farkındalık eğitimi

Genetik faktörlerin yanı sıra düzensiz beslenme, stresli ve hareketsiz bir yaşamın da tetiklediği kansere ilişkin, diyestisyen tarafından düzenli ve sağlıklı beslenme tavsiyeleri verildi. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Dr. Bahar Gülcay Çat, farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Emeklilere kanserden korunmanın yöntemlerinden bahsettiklerini söyleyen Çat, “Beslenme düzeninin nasıl olması, kanserle mücadelede psikolojik desteğin nasıl olabileceği ve yine bağışıklık sistemimizi yükseltmenin sağlıklı yaşamı teşvik etmenin önemi açısından da fizyoterapistimiz eşliğinde evde yapılabilecek egzersizlerden bahsettik” dedi. Sağlıklı beslenmenin ve hareketi hayata katmanın, kanserden korunmanın en önemli faktörler olduğunu kaydeden Çat, “Hayatımızdan sigarayı ve alkolü uzaklaştırmalıyız. Akdeniz tipi beslenme dediğimiz zeytinyağlı yiyecekleri tercih etmek, daha çok sebze ve lifli gıdalara yönelmek, kanserden korunmada çok önemli bir faktör. Şu an tablet ve televizyonların artması nedeniyle, daha az hareket içeren bir hayat yaşamaktayız. Bu yüzden hayatımıza hareketliliği getirerek, kanserden korunmak açısından çok önemli bir adım atmış oluruz” ifadelerini kullandı. Emekli vatandaşlar eğitimlerden memnun Mezitli Emekli Evi’nin üyelerinden olan depremzede Cemil Sait Alantepe, çok keyifli etkinlikler olduğunu vurgulayarak, “Çok memnunuz. Gelip bu etkinliklere katılmayı seviyorum ve mutlu oluyorum” diye konuştu. Evi yakın olduğu için sık sık geldiğini kaydeden Tayfun Gözen, verilen eğitimden çok memnun kaldığını belirtti. Özellikle kansere karşı önleyici tedbirlerin anlatılmasına dikkat ettiğini söyleyen Gözen, “Tek taraflı beslenmek, kızartma, ağır yiyeceklerle beslenmek, akşamları ağır yemek, kanseri tetikleyen şeyler. Genetik etkenlerin faktörü de var. En önemli şey egzersiz yapmak. Haftada 3 gün de olsa tempolu yürümek, insan sağlığı için çok güzel” sözlerine yer verdi. Eğitimde gösterilen egzersiz hareketlerinin çok faydalı geldiğini söyleyen Gözen, “Emekli arkadaşlara, dostlara tavsiye ederim, gayet memnunuz” dedi.

Mezitli Belediyesi uluslararası kongrede çalışmalarını sergiledi Haber

Mezitli Belediyesi uluslararası kongrede çalışmalarını sergiledi

MERSİN(İLKHABER) -Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Portekiz, Ukrayna, Macaristan, Fas, Cezayir, Azerbaycan, Pakistan, Namibya, Nijerya, Hindistan, İran, Malezya ve Katar olmak üzere 15 ülkeden toplamda 98 araştırmacının katılımı ile gerçekleştirilen kongrede, Mezitli Belediyesi adına kongreye online olarak katılım gerçekleştiren Eşitlik Birimi ile Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi Sorumlusu Dr. Burcu Şanlı ve Psikolog İlayda Yılmaz, Mezitli Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kongre bünyesinde belediye adına söz hakkı alan Dr. Burcu Şanlı, 242’si kadın, 186’sı çocuk ve 27’si erkek olmak üzere toplamda 455 kişiden alınan görüşlerin sonuçlarını aktardı. Belediyeden sosyal hizmetler alanında etkili performans Mezitli Belediyesinin eğitim, kreş, sağlık ve hukuksal alanlar önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Eşitlik Birimi ile Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimiz, faaliyete geçirdiğimiz günden bu yana çok başarılı çalışmalar yürütüyor. Uluslararası platformda yaptığımız çalışmaların anlatılması, ilçemizin tanıtılması anlamında çok önemli bir adım. Çalışma arkadaşlarımız, Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi Sorumlumuz Dr. Burcu Şanlı ve Psikoloğumuz İlayda Yılmaz öncülüğünde gerçekleşen araştırma, özellikle kadınlar ve çocuklar arasında karşılaşılan çeşitli sorunlara duyarlı bir yaklaşım sergilendiğini gösteriyor. Belediyemizin sunmuş olduğu çalışmalar sadece bu tür desteklerle de sınırlı değil. Okul ve kreş desteği, eğitim seminerleri, sağlık taramaları, hukuksal destek gibi çeşitli hizmetler sunuyoruz. Bireysel sorunlara odaklanmanın yanı sıra toplumun genel refahına da katkı sağlıyoruz. Kadın ve çocukların yaşadığı sorunlara etkili çözümler sunan bu tür çalışmaların toplum genelinde olumlu bir etki oluşturduğu görülüyoruz. Katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.