TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#nikah

İLKHABER-Gazetesi - nikah haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, nikah haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Depremzede çiftin nikah şahitliğini damadı enkazdan çıkaran polis yaptı Haber

Depremzede çiftin nikah şahitliğini damadı enkazdan çıkaran polis yaptı

MANİSA (AA) - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'ın Antakya ilçesinde 36. saatte enkaz altından kurtarılan Mehmet Tekin, kendisi gibi afetzede nişanlısı Dilara Kahraman ile Manisa'nın Alaşehir ilçesinde evlendi.Alaşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, depremzede çift için ilçedeki Cumhuriyet Parkı Fenerbahçeliler Derneği Lokali'nde tören düzenlendi.Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nun kıydığı nikahta çiftin şahitliğini, damadı enkazdan çıkaran ve görev yaptığı Antalya'dan tören için gelen polis memuru Emir Bestami Demirtaş ile belediye başkanının eşi Selin Öküzcüoğlu yaptı.Başkan Ahmet Öküzcüoğlu, törende yaptığı konuşmada, Alaşehir olarak deprem bölgesinden gelenlere kucak açtıklarını vurguladı.Törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Öküzcüoğlu, şöyle konuştu:"Bir tarafta gözyaşı dökerken, böyle mutlu anlara da şahitlik ediyoruz. Mehmet de 36 saat, eksi 9 derecede kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimizden birisiydi. Mehmet, enkaz altındayken, ilk önce nişanlısının bulunduğu mahalleyi sorduğunu iyi biliyorum. Aklı ondaydı. İşte Allah nasip etti. Onları bu günlere çıkardı."Öküzcüoğlu'nun konuşması sırasında gelin ve damat ile nikah şahitleri gözyaşlarına hakim olamadı.Başkan Öküzcüoğlu, damadın enkazdan kurtarılmasını sağlayan Emir Bestami Demirtaş'a teşekkür plaketi takdim etti.

"Asrın felaketini" Hatay'da yaşayan depremzedeler, Mersin'de evlendi Haber

"Asrın felaketini" Hatay'da yaşayan depremzedeler, Mersin'de evlendi

MERSİN (AA) - "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'dan Mersin'e gelen depremzede Gökhan Bilgiç ve Seda Randa'nın nikahı kıyıldı.Afet sonrası Defne ilçesinden kente gelen Bilgiç ve Randa, Akdeniz Belediyesine nikah başvurusunda bulundu.Başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından depremzede çiftin nikahı, Belediye Başkanı Mustafa Gültak tarafından kıyıldı.Törene katılamayan çiftin ailesi ve yakınları, evlilik anını cep telefonu kameralarından yapılan yayınla takip etti.Gültak, dünyanın en büyük felaketlerden birinin yaşandığını belirterek, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.Belediye imkanlarının deprem bölgesine aktarıldığını belirten Gültak, şöyle devam etti:"Cumhuriyetimizin genç kalabilmesi için yeni ailelere, nesillere ihtiyacımız var. O yüzden iki kardeşimizi kırmadım. Biraz buruğuz, onların da kayıpları, acıları var ama bir şekilde hayatlarımızı yeniden ikame edeceğiz. Her ikisine de hayatları boyunca mutluluklar diliyorum. İnşallah güzel bir aile, nesil olurlar. Ülkemiz ve cumhuriyetimiz bu topraklarda adalet ve barış temin etmeye devam eder."- "Hüzünlüyüz ama hayat devam ediyor"Gökhan Bilgiç de buruk sevinç yaşadıklarını ifade ederek, "Depremde Defne'deydik. Gelmemekte çok direndik ama her yer yıkıldığı için kalmak adına bir neden kalmadı. Mecburen şehrimizi terk etmek zorunda kaldık. Hem hüzünlü hem mutluyuz. Başka çaremiz olmadığı için nikahımızı burada kıymak zorunda kalıyoruz. Hüzünlüyüz ama hayat devam ediyor. İnşallah daha güzel olacak." diye konuştu.Yanlarında olamayan kişilerle görüntülü görüşme yaptıklarını anlatan Bilgiç, "Teknolojiyi kullanıp bir arada olmaya çalıştık. Hüzünlüler, ağlıyorlar. Mutluluk gözyaşları diyelim. Bir arada olmayı çok isterdik." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.